Michael Connelly Återkomsten


OBS! Detta inlägg är från Bilderblogg, http://bilderblogg.se. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).

Personligen är jag lite av periodare.. :-) Nää, det är inte så att jag hinkar alkohol i perioder utan mer bokperiodare. Ibland läser jag mycket thrillers och deckare, och andra tillfällen kan det ta månader mellan dessa.

Michael Connelly har arbetat som kriminal-reporter på LA Times och började skriva deckare på fritiden. Idag är han en av USA,s mest sålda författare.

Igår läste jag en av Connellys Harry Bosh-deckare som heter Återkomsten. Harry Bosh är en kriminalpolis som arbetar på LAPD,s mordrotel, eller då han har varit stygg, på Hollywood-polisens våldsrotel. Eftersom herr Bosh ofta är stygg, och därmed i delo med avdelningen för interna utredningar så är han oftast i Hollywood…

Återkomsten handlar om en halvskum filmpotentat som hittas mördad i bakluckan på sin egen Rolls Royce. Det ser ut som ett jobb av någon mafioso med de poliser som tillhör den avdelningen vill inte utreda mordet varför våldsroteln och Boch får ta över.

Jag tycker Michael Connellys berättelser ofta är opretentiösa och lättillgängliga. Hyfsat bra om man vill ligga i soffan och läsa om diverse ruskigheter i Kalifornien. Det är lite svårt att sätta rätt beteckning på dem, thrillers eller deckare. Jag tycker att de är lite av varje. En reservation som jag har är att han kan vara lite ojämn. Men denna bok är en klar trea, till och med en hyfsat stark trea.

Jinge / 040912

ISBN 91-7263-317-4