DN hyllar Reinfeldt


Idag skriver Henrik Brors i Dagens Nyheter om Fredrik Reinfeldts tal som han ska hålla vid öppnandet av partiets stämma i Västerås idag. Uppenbarligen har han fått en kopia av talet i god tid för att på det sättet ge högerledaren ytterligare textreklam. Rubriken är ”Reinfeldt hyllar Tage Erlander” och underrubriken ”Reinfeldt bygger vidare på sin breda S-politik”.

Henrik Brors/DN: ”Moderaterna ska bli en ”samlingsplats för alla människor som vill vara med och göra skillnad”.’’

…–?Vi måste anstränga oss till det yttersta för att möta varje människas arbetsförmåga, är Reinfeldtska formuleringar som visar den nya profilen…

…I talet kommer det att märkas när han talar om Moderaterna som det stora frihetspartiet. Och i höstbudgeten märks det i förslaget om ytterligare skattesänkningar.”

Ingenstans i texten kan man ana att Brors har läst Reinfeldts bok där han säger att svenskarna är mentalt handikappade. Antagligen beror det på att det inte känns politiskt korrekt att dra fram Reinfeldts ställningstaganden, och den politiska inriktningen lyser igenom ändå. Att möta varje människas arbetsförmåga är en sådan formulering. Det betyder på ren svenska att de ekonomiska marginalerna för sjuka och arbetslösa ska sänkas ytterligare, ett steg till i den s.k. ”arbetslinjen”.

Att man ska sänka skatterna ytterligare är inget att förvånas över, nu lånar man pengar för att kunna sänka skatterna, något som kommande regering kommer att få ta ansvar för, och då betyder det skattebetalarna. Borgerliga regeringar har alltid inneburit att statsskulden ökat, och denna är inget undantag. När Borg talar om att samla i ladorna för ”svårare tider” så betyder det att ge sig ut på den internationella finansmarknaden och låna upp pengar till dåliga villkor.

henrik brors

Men den typen av information får man aldrig läsa i en artikel av Henrik Brors, ja inte alls i Dagens Nyheter. Visst har det hänt att DN kritiserat högern, men då är det utifrån ett ”oberoende liberalt” perspektiv, något som idag ligger till höger om det gamla högerpartiet.

Vart Henrik Brors ”analys” tog vägen vet i alla fall inte undertecknad.

i Andra om: , , , , , , , , , , , , dn123 ab123 svd ex t

[tags]Henrik Brors, DN, Reinfeldt, Partistämman, Moderaterna, Högerpolitik, Högerpartiet, Mediekritik, Statsskulden, Skattesänkningar, Arbetslinjen, Västerås, Politik[/tags]