Den internationella rasismen segrare


Nyss kollade jag http://intressant.se för att se om några bloggare redan startat sin hets mot muslimer och islam, men glädjande nog så hittade jag bara den vanliga rasistbloggen i Malmö. Men det kommer säkerligen fler som kommer att lasta varenda muslim för det som händer i Bombay. Så är det alltid, och gemensamt för dem alla är något slags ”liberal” politisk uppfattning och en ohöljd beundran av vissa länder, en ”liberal” syn med klart fascistiska övertoner.

Det är inte mycket man kan göra åt den saken, det verkar som om vissa politiska uppfattningar per automatik leder till att människan inte ens reflekterar över vad som händer eller varför. Kan man demonisera människor som har islam som religion så missar man inte chansen. Att det i det här fallet har en historia där hindunationalister sedan många år bakåt i tiden utfört liknande – och värre – dåd spelar ingen roll. Det verkar vara ett faktum att de som nu agerar kallar sig själva för ”Mujahedin” och då är loppet kört.

Rimligen borde det för normalt funtade människor räcka med att fördöma handlingar som händelserna i Bombay. Att människor tar till dödligt våld mot oskyldiga borde aldrig få förekomma. Då det ändå gör det så borde man stanna upp och fundera på bakgrunden, vad är det för mekanismer hos människan som i värsta fall kan leda till att man tar till sådana metoder? Desperation, visst, det förstår vi alla. Förtryck är givetvis en orsak det med, men det spelar ingen större roll vilka orsaker man än kan rabbla upp. Oskyldiga människor ska aldrig behöva drabbas.

Men det händer, och det händer här. Nu kommer hundratusentals oskyldiga muslimer återigen demoniseras, vissa politiska grupperingar kommer att få vatten på sin kvarn och återigen börja tala om repatriering, andra kommer att peka ut deras religion. Sedan spelar det ingen roll varifrån

de kommer. De görs till syndabockar och de dödade och skadade i Bombay används som argument för att förklara och beskriva oskyldiga människor i Sverige som sämre och lägre stående varelser.

Det är beklämmande.

AB12 DN1 SvD1 VG1 Dbl1 Pol1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Bombay, Indien, Islamism, Mujahedin, Rasism, Islam, Muslimer, Liberaler, Fascister, Främlingsfientlighet, Repatriering, Sverigedemokrater, Brunskjortor, Slipsfascister, Politik[/tags]


80 svar till “Den internationella rasismen segrare”

 1. Zach när du tilltalar mig så för att hålla oss rätt ge mig INTE uttalanden jag inte sagt, okej!

  Du har fortfarande inte övertygat mig hur du kan se ens nationalitet bara genom en bild. Just jänkare hur kan du de – de är en blandning från alla världens hörn och så är numera Israeler.

  Du Zach kanske tycker att teorier saknar grund men vi vet idag att överhela världen finns det människor som är beredda att offra sina liv för något det tror på. Titta bara på USA soldater i Irak, redo att offra sina liv för de trodde de gjorde något rätt, sedan blev de att de dödade oskyldiga Irakier om och om igen. Kommer du ihåg Japanska piloterna? Dessa människor finns överallt. Lika mycket som det finns grupper som vet att de kan utnyttja dem för sin egen vinningsskull. Om det är så i detta fall här vet jag inte och inte du heller.

  Konflikten mellan olika grupper tog jag även upp. Läs mina kommentarer. Där jag nämner att IPI gasledningen ses som en möjlighet till att få fred. Men vissa grupper nationella och internationella vill inte ha denna fred. Så som du ser tar jag upp att det finns många grupper som vill ha fortsatt konflikt. Tyvärr :(

  Att CIA dyker upp i listan över misstänkta grupper är väl försåtligt. Vi har ju idag så mycket bevis på att de varit inblandade i allt från störtandet av demokratiska ledare till tortyr.

 2. Jinge, just nu har jag inte länken men det var ett program i Australien där man tog upp just dessa false flag operationer i Indonesien. Till och med politiker vittnade om hur militären och säkerhets polisen sedan detta kriget mot terror har fått så stora ekonomiska tillgångar att de ser till att terrorhot fortsätter. Det är en garanti för en fortsättning på en inkomst på miljontals dollar.

 3. Nadia! Nej jag tvivlar inte, det räcker väl med att säga Tomkinbukten, och följer man den amerikanska administrationens agerande före 9/11 så kan man ju fundera på den händelsen oxo…

  :-)

 4. Det är ju svårare att följa/förutsäga amerikansk inblandning nu, när det inte längre rör sig om att kuppa igenom högerregimer i länder med vänsterregimer. Men jag skulle ändå gissa på att deras geopolitiska resonemang inte är översubtilt, och jag har svårt att se vad deras intresse är i att motverka att indien och pakistan närmar sig varandra, eller vad målet skulle tänkas vara.

 5. Peter här kanske vi också ska lägga till vapenindustrins intresse för en fortsatt konflikt mellan Pakistan och Indien. Vi själva har ju tjänat miljarder på den genom att sälja vapen till dom. Vi vet hur mäktiga vapenindustrin är i att få sin vilja igenom. Fred innebär dess undergång.

  Varför USA agerade med att pressa Indien att INTE gå med på IPI gas ledningen kan vara att man vill ha en fortsatt isolering av Iran.

  Nu i helgen så var det stormöte i Iran med delegater från Indien, Pakistan och förståss Iran inför denna gasledningsprojekt och andra samarbeten. Detta kan nog sticka i ögonen på många som vill ha fortsatt konflikt mellan Pakistan och Indien och en fortsatt press på Iran. Då syftar jag till nationella och internationella grupper som vill ha en fortsatt konflikt. Läste redan att vissa vill att regeringen avgår i Indien – vem ska ta över?

  Skrämmande tid och våra analyser var de än visar gör det inte lättare för alla offren. För dem spelar det igen roll vem som ligger bakom. En skada är en skada, en käras död är en käras död i alla lägen.

 6. rasistisk/främlingsfientlig text raderad. Kommentarsreglerna borde vara lätta att förstå även för personal vid Havforskningsinstituttet i Bergen / Jinge

 7. Sarah G: ”För övrigt så finns inte några bra belägg för att slavhandeln av afrikaner var större i Mellanöstern än till Nord- och SydAmerika.”
  Jaså? hur länge sökte du efter dessa bra belägg? du behöver inte ens söka igenom några obskyra historiska verk det räcker att läsa den utmärkta (och av historiska verk väl underbyggda) artikeln om slavhandelns historia som finns på engelska wikipedia för att se om se var fallet, är du inte nöjd utan vill ha mera referenser kan jag gärna referera till ett antal historiska verk, till att börja med ”a history of world societies” av MacKay, Hill och Buckler. Så vad säger du, ska du inte gå tillbaka till att framhålla idiotiska konspirationsteorier istället för att fortsätta en diskussion som du inte kan vinna?

  ”Mattias, som är historiskt bevandrad vill inte att den del av världen han lever i ska demoniseras av obildade typer som exempelvis jag – men säger inget när en väldigt stor religiös folkgrupp, som muslimerna nu är i världen, fängslas, torteras och smädas av den grupp han själv favoriserar.”

  Vadå säger inget? Du menar att jag inte har kommenterat det eller vadå? Jag gick in i den här diskussionen för att ta del om debatten kring den västerländska och muslimska civilisationens historia, som intresser mig. Det betyder inte att jag inte har en åsikt om vad som händer idag, eller att jag inte tycker att det är hemskt med den israeliska politiken gentemot palestinierna.

  ”Men hur du än resonerar, Mattias, så kommer du inte ifrån att det ändå är vi i västvärlden som begått och fortfarande begår de flesta övergrepp mot mänskligheten och krigat sönder och samma nationer under en väldigt lång tid nu.”

  Känns som att du inte har läst exakt vad jag har skrivit. Var någonstans har jag förnekat att den västerländska civilisationen har haft ihjäl flest människor? Det jag sa var dels att den muslimska civilisationen är en väldigt god tvåa med väldigt många förslavade länder och folk på sitt samvete med, dels att anledningen till att väst har varit så destruktiva är inte att vi har varit ondare utan smartare och uppfunnit bättre vapen (skulle till exempel kung Shaka Zulu på 1800-talet haft tillgång till bättre vapen än spjut och svärd skulle han nog ha haft ihjäl fler människor än de två miljoner liv han ändå beräknas ha på sitt samvete), that’s it. Alltså en nyansering, jag vill inte demonisera väst och jag vill definitivt inte utse oss till moralens väktare som Rawia föreslog.

 8. Sara G,

  Boris och andra här talar så gärna om demokrati. Demokratin håller på att kosta palestinierna livet som folk. Tre amerikanska generaler håller idag i de palestinska så kallade säkerhetesstyrkor på Västbanken, den mest kända av dem är Dayton…

  Palestinsk polis och palestinska säkerhetsstrykor har drillats i att ta livet av alla meningsmotståndare eller åtminstone fängsla och tortera dem, ifall inte israelerna kommer åt dem samma. För amerikanska pengar. Palestinierna i Gaza håller än idag på att betala för sin tro på demokrati som den presenterades för dem. Samma sak gäller i Egypten.

  De muslimska och arabiska samhällena där utbildningsnivån skulle tillåta en verklig framväxt av demokrati, där dödas folk på direktiv av USA och Israel. För deras pengar och med styrkor utbildade av dem. Man tjatar om demokrati, men skickar dit folk som ska torteras. Hur tror ni att en polis eller säkerhtesofficer eller general uppfattar budskapen när västerlänningar tjatar om att han inte får tortera folk, samtidigt som man skickar dit massor av folk för just tortyr? Beställningsjobb? Där även kvinnor och små barn ingår i sändningarna?

  Snälla ni som tror på den västerländska demokrati, fortsätt tro på den, men ni får tåla våra spyor och vår galla, vi som upplever och upplevt den på bara skinnet, utan att rynka på näsan alltför många gånger.

  Man talar om att Hamas exempelvis skulle kanske tvinga hijab på palestinska kvinnor. Fråga de palestinska kvinnorna vad de vill ha, Hijab eller lemlästade barn, fängslade barn, dödade makar, undernärda och traumatiserade barn? Försörd skolgågn får miljoner barn… Hijaben låter som rena himmelriket jämfört med israeliskt och amerikanskt styre…

 9. Det sägs ju att makthavare hjälper till att sprida befängda konspirationsteorier, som den ovan om CIA, just för att folk sen ska dra alla ”konspirationsteorier” över en kam, och tycka att allt är strunt. Något jag tycker vore bra är om sanningen bakom olika terrordåd kom fram, så att man kan ta bort grogrunden till varför de inträffar. I detta fallet tycks man ha siktat in sig på folk från USA, Storbritannien och Israel. Och är det några länder som utmärkt sig i att kriga mot länder med befolkning som är muslimsk i stor del, så är det ju dessa tre länder. Dock är sådana teorier alltid som bortblåsta i nyhetsrapporteringen. Istället talas det bara om att de skulle hata turister eller hata väst. Det var likadant på Bali. Där ville terroristerna åt amerikaner, men det blev en massa andra drabbade för att terroristerna inte kunde skilja dem åt. Sen rapporterades det bara att ”de hatade väst” etc. Till och med bin Laden ska väl ha sagt att man inte utför attacker mot ”väst”, och exemplifierat med Sverige för att visa på att attackerna sker mot krigförande länder – inte bara vilka som helst. Nu är det ju iofs helt uppåt väggarna att döda civila, oavsett vilka länder de kommer från. Men med tanke på att USA dödar så här många civila var och varannan månad, så är det ju deras stora våld som man måste stoppa först. Speciellt om det är så att terrorattackerna kommer som ett svar på dessa!

 10. Jag har läst undersökningen i en arabisk tidning och jag kommer inte ihåg vilken pga jag läser så många tidningar varje dag
  Det finns miljoner muslimer som är passiva fundamentalister och detta betyder inte att de stödjer terror verksamheten
  Amerikanska undersökningar visar att muslimska fundamentalister utgör 15% av alla muslimer och detta motsvara 180 miljoner , denna siffran är mycket högre än det jag läste i den arabiska tidningen
  men undersökningen kan vara missvisande och detta beror på hur frågan är formulerade

  De mest fundamentalister kan man hitta i Saudiarabien , Pakistan , Iran , Afghanistan och Indonesien som är det största muslimska land med över 200 miljoner muslimer

 11. Boris! Har du svårt att läsa på något vis? Vem i helvete har sagt att det är pay back time? Förstår du att du gör det som man inte får göra? Vad fasen spelar det för roll vad det är jag som individ eller någon annan säger i förhållande till det som sker i Indien? Det är något som vi inte ens vet eller begriper vad det handlar om! Likförbannat tycker du att vi ska ha en åsikt om det lite annorlunda än den åsikt som du har, lite mera personligt ansvar, för att vi och de inblandade kanske råkar kalla Gud vid samma namn?

  Vem i helvete ger dig auktoritet att tala om vad muslimer bör eller måste göra? Jag skiter väl i hela Indien och det som sker där och tänker inte angagera mig om så hela landet sjunker ner i oceanen och oavsett om de som dränker kontinenten ner i oceanen är atiester, buddister eller kotillbedjare!

  Om du tycker exempelvis att jag ska ha något att säga om Indien, då får du ta och plocka fram några juveler att spotta fram varje gång en kristen eller västerlänning begår ett brott mot andra! Vill du inte göra det, får du för fan knipa käft. För jag eller andra muslimer är precis lika ansvariga eller berörda av det som sker i Indien som du är berörd varje gång en amerikan dödar, våldtar eller torterar! Begriper inte du det nu, så är det inte mycket du begriper!

 12. Och jo, herr Boris, den demokrati som du lovsjuner är precis samma demokrati som ni i väst, den svenska regeringen inbegripen, inte unnar andra. Sverige håller lika mycket tyst om brott mot mänskliga rättigheter som alla andra. Och Sveige ”hjälper” andra länder att bygga upp sina säkerhtestjänster. Så det kan faktiskt finnas folks om torteras för svenska biståndspengar! Så mycket för din demokrati!

 13. Boris #82, vad bra att du tyckte det var klokt att säga att ”Terrorister har ingen religon”. Det gör mig dock väldigt förvirrad när du i kommentar #7 tyckte att alla världens muslimer omedelbart skulle ta avstånd från de icke-religiösa som inte hade med dem att göra.

 14. Boris,

  Komplotten har verkligen fungerat. Du skuldbelägger alla muslimer även sådana som är offer för den löng som du kallar demokrati. Du tycker säkert att de muslimer som flytt undan utrotning, våldtäkter, krig och tortyr är lika skyldiga till det som sker i Indien som de som håller i vapnen där? Vilka jävla islam talar du om här? Förstår du inte att inte många muslimer känner igen eller ens förstår det som sker i Indien och därför att de inte vet vad det är frågan om?

  Varför gör inte du samma sak som demokratisk och reformistisk kraft och skriker ut din ilska över de brott som begås av det som du uppfattar som demokratiska krafter ute i världen?

  Vilka muslimer skulle du vilja höra lovsjunga demokratin och ta avstånd från det som sker i Indien? Den våldtagna irakiska kvinnan som förlorat barn och man tack vare den amerikansa demokratiseringen av Irak? Eller hon som fick sin sons huvud i plastpåse? Eller palestinskan som fick se på när kristna demokrater halhögg hennes far? Lägg av!!!

  Därför är det viktigt att de demokratiska och reformistiska krafterna inom islam agerar.

 15. Mattias, jag var alldeles nyss på en föreläsning av Dick Harrisson om slaveriets historia.
  Du påstår att muslimerna var det som ägnade sig mest åt slaveri. Jaha, men det var inte muslimer som skeppade FEMTIO miljoner afrikaner över Atlanten.
  För enligt muslimsk lag var och är det absolut förbjudet att ägna sig åt slaveri, det överlät man åt andra. Vikingarna t.ex fick se till att det fanns kvinnor i de höga herrarnas harem, gärna östeuropeiska sådan. Av slaviskt ursprung…
  Förövrigt var det inte den tidsperioden jag skrev om, utan tiden för kolonisationen av Afrika.
  Och som sagt, femtio miljoner är svårt att slå!

 16. Nå, Boris, då tycker jag att du fördömer dessa personer. Det har du hittills inte gjort utan bara krävt att svenska muslimer helt plötsligt ska uttala sig om massa icke-religiösa i Indien. För du ska inte dikteras av terrorister och extremister. De ska inte få använda sin mänsklighet till att rättfärdiga sitt våld. Om du kommer med ett kraftfullt uttalande om dem och dessutom om bombningarna av Vietnam, Irak, Kambodja, Laos, och Afghanistan så tar du tillbaka från bombarna vad de tagit ifrån dig.

  För inte vill du väl låta dessa krigshetsare bestämma vad demokrati är? Du är precis lika ansvarig och skyldig som varje muslim. Jag kommer kräva av dig att du tar avstånd från varje våldsam händelse som sker på jorden numera. Annars kan man tro att du låter högerextremisterna bestämma.

 17. Hampus, det var stora demonstrationer mot bombningarna i Vietnam, Kambodja och Laos. Det har också varit folkliga reaktioner när det gäller Irak och Afghanistan.
  T.ex. fanns det motstånd i Frankrike mot vad som skedde i Indokina(som området kallades då), liksom när det gällde Algeriet.
  Realiteten är att folk i västvärlden har reagerat i större eller mindre omfattning på vad de egna regimerna tar sig till både på hemmaplan och i andra länder.
  Det går ju också att se rörelser som Eta, Ira etc. inte längre har något utrymme i väst och att folk tar allt mer avstånd från dem.
  Kan den utvecklingen bero på att den hittillsvarande demokratin i väst ändå ger vissa möjligheter?

 18. Christer W,

  Jag vet inte vad du menar med den hittillsvarande demokratin. Men visst, om vi skulle få hit en ockupation i Sverige, som resulterar i över en miljon döda, i flera hundra tusen änkor, föräldralösa barn, handikappade, fängslade, våldtagna och på annat sätt traumatiserade så skulle vi få oerhört mycket svårare att värja oss mot terror eller även terrorister inom de egna leden.

 19. Lite information som får en att tänka efter varför har världen inte lagt fattigdom som mänskligt skapad terror och som borde elimineras omgående?

  ”The recent attacks in India are morally repugnant, but the debate on how to curb terrorism needs to consider why people engage in such desperate acts in the first place.

  The perpetrators of yesterday’s violence targeted two of Mumbai’s most luxurious hotels: Taj Mahal and the Oberioi Trident.

  One night at either of these hotels costs, on average, Rupees 17,500 (US $ 355) in a country where the annual salary is Rupees 29,069 (US $590).[7]

  The death of over a hundred people on Wednesday should deeply upset the world, but it should also lead us to question the death of the 18 million people who die annually from the systemic violence of endemic poverty.[8]”

 20. Sara G 83#

  Det racker att aka till Mellanostern idag sa kan du hitta personer fran Indien, Thailand, Filipinerna, Nepal, Pakistan mm som jobbar under slavliknande forhallanden. Manniskosynen i Mellanostern ar brutal och de fattiga har inga rattigheter. Kanske finns det i lagen men i praktiken sa fungerar det inte alls. De med pengar vinner alltid.

 21. Det är en oerhört trist att läsa många dessa inlägg som egentligen tycks ha ett enda syfte – och det är att med mer eller mindre intellektuella formuleringar ge utlopp grov rasism – och att döma och demonisera samtliga muslimer världen över.
  Påbud som mer eller mindre kommit från kejsar Bush, den mordiske lille Texasgubben med noll koll.
  Jag själv är ateist och är inte alltid så nådig mot någon av de tre världreligionerna som har sina anor i en mer än tvåtusenårig patriarkalisk ökenreligion. Inte mycket i deras s.k helig böcker har validitet i dagens samhällen, särskilt inte när det gäller kvinnans ställning.

  Men som sagt, det är uppåt väggarna att varje gång en terrorhandling sker någonstans på vår jord så drabbas SAMTLIGA VÄRLDENS muslimer av angrepp och ett fruktansvärt hat från västerlänningar, som faktiskt i många fall inte vet riktigt vad som är upp eller ner. Däremot är många baddare på att generalisera, ”glömma” viktiga fakt och är duktiga på att kläcka ur sig den ena klischen efter den andra..

 22. Hampus, tog du personligt ansvar när det gäller bombningarna i vietnam? Det tror jag inte, för den position hade du knappast så att det var möjligt.
  För att kunna ta personligt ansvar för en handling så måste man också befinna sig i den positionen att det är möjligt. Du befann dig väl knappast i vita huset eller pentagon?
  Däremot hade vi som enskilda individer möjligheten att agera och uttrycka våra synpunkter tillsammans med andra för det vi uppfattar som rätt eller fel.

 23. Rawia, hittillsvarande! Med allt t.ex. Jinge har haft med om nya lagar och inskränkningar så är finns risken att folk tystnar och vågar inte agerar.

 24. Christer, jag var fem år gammal när kriget tog slut, så där har du självklart rätt. Det är dock Boris som talar om det PERSONLIGA ansvaret (#77). Inte jag.

 25. Att jag skrev oklar kontext beror helt enkelt på att jag inte begrep din kommentar.

  Och ja, det finns skillnader inom islam, precis som inom andra religioner. Personligen tycker jag mig förstå vad det är som skiljer, men så har jag oxo läst ett antal böcker om islam. Men för en sann förståelse av vad som driver vissa till att bli terrorister krävs det nog att man ska vara uppfödd i de länder som skapar dem.

  USA är ett terroristtätt land, där ger sig folk från och till på diverse abortkliniker, eller som vissa militanta grupper gör där – spränger federala byggnader i luften. Frågar man sig då vad det är i amerikansk religion som gör att galningar tar till våld? När det gäller självmordsbombare så har de tamilska tigrarna ett ointagligt världsrekord. De flesta av dem är kristna, frågar man sig vad det är i den religionen som skapar terrorism?

  USA är nu indraget i ett krig i Irak, ett krig som sker i guds namn. Frågar du vad det är för fel på USA:s uppfattning av religion?

  Är de kristna i världen ointresserade av att berätta vad det är i deras religionsuppfattning som skiljer sig från den uppfattning som driver amerikanska extremister?

  Vad är det som driver judiska terrorister att mörda? Har du bett någon jude förklara det?

 26. Jinge, 98

  Den bästa kommentaren jag läste hittills i detta sammanhang.

  Jag kan tala om för dig att den palestinska ”terrorismens” fäder som senare kom att efterföljas av muslimska terrorister var kristna. Flygkapningarna till exempel stod Dr. Wadi Haddad för. Och tro mig, han var så kristen som man kan vara :-)

 27. Magnus(#97), jag tycker det verkas som om du är totalt ointresserad av att visa hur en ”sann människa med hår på huvudet” beter sig. Vad jag förstår har en del av dessa terrorister också hår på huvudet och jag tycker du ska förklara att alla behårade människor inte tycker som de.

  Sannolikt kan inte alla bete sig så, annars borde det väl finnas långt fler terrorister bland människor med hår?

 28. :-) Hampus!

  Jag tycker att Magnus också ska vara intresserad av att för mig förklara skillnaden mellan den kristendom som kungen har och George Bushs kristendom. Jag blir helt enkelt inte klok på det och ingen kristen har hittills ställt upp och förklarat för mig varför det var just Bush som tog livet av så många miljoner men inte Carl XVI Gustav??? Det är ju kristna gubbar allihop och jag ser ingen ytlig skillnad på dem? Bägge är ju kristna för fasen?