Boktipset – Danny Wattin – Vi Ses i Öknen


Nu har jag bekantat mig med en helt ny författare som heter Danny Wattin. Debutromanen heter – Vi Ses i Öknen.

Boken handlar om en ung man, Adam Anderzon, en man med en ovanlig farbror vars död inleder boken. Adam själv har som en av sina arbetsuppgifter att göra en reklamtext om en udda norrländsk kommun som heter Perkejokki. Reklamtexten skulle komma efter en broschyr med rubriken ”Perkejokki – ren skit”. Det man hoppas kunna exportera från Perkejokki är nämligen – renskit. Man får följa Adam, hans sambo Anna och man får träffa hennes struntförnäma föräldrar varav fadern är en känd politiker.

Boken inleds med ett flyt som gör att man bläddrar och bläddrar men efter halva boken, ungefär där man får träffa en talande katt med Tourettes syndrom, så blir boken lite för fantastisk för min smak. Jag har givetvis ingenting emot talande katter, men om Danny Wattin hade hållit sig till bara det effektsökeriet så hade bokens humor gjort den minnesvärd. Men plötsligen ska Adam bege sig till en annan dimension och allehanda trollkonster bryter ut.

Boken glider ut i någon slags Twin Peaks i bokform, någon slags fantasy. Och det är synd tycker jag för Danny Wattin skriver bra, roligt och allmänt underhållande. Jag misstänker att min avoghet kan ha med min ålder att göra, för den hamnar nog betydligt högre på barn och ungdomars rankinglista än på min. Men som debutroman lovar den gott inför framtiden.


Danny Wattin

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Boktips, Böcker, Lästips, Danny Wattin, Vi Ses i Öknen, ISBN 978-91-642-0240-6, Litteratur, Roman[/tags]