Elitserien för Gnaget?


Själv är jag nog en usel tippare, för efter matchen den 6:e skrev jag så här: ”Rubriken är inte sann, den är mer ett uttryck för vad jag befarar. AIK har inte haft speciellt mycket framgång i kvalserien och nu ser det i praktiken ut som det blir ytterligare ett år i allsvenskan i hockey. Det är utomordentligt svårt i nuläget att kravla sig upp i Elitserien, något som skulle behövas för att rädda klubbens ekonomi. Nu handlar det närmast om att undvika konkursen tyvärr.”

Men som sagt, mycket kan hända och mycket har hänt. Idag skriver Expressen :

EX: ”I dag kan AIK spela hem elitserieplatsen. De 8094 biljetterna till avgörandet mot Växjö såldes slut på några minuter. Hockeyn är hetare än på länge i Stockholm och Black Army har till och med ställt in sitt arrangemang för att stödja sitt fotbollslag till årets första seger i Gävle i dag – för att i stället ägna all kraft till drabbningen på Hovet.”

Klockan 16.00 idag så släpps pucken ner i sista matchen i kvalserien, AIK-Växsjö. Växsjö är laget som kommer sist i kvalserien och sett utifrån det så har givetvis Expressen rätt. Men självklart är det inte, långt därifrån. Men under normala omständigheter så ska matchen sluta med AIK-seger. Men ingenting är normalt i kvalserien, och det finns inte heller några garantier för att matchen förlöper friktionsfritt. Det kan vara någon idiot som kastar mynt, leker med bengalisk eld, eller i värsta vall tar Växjö ledningen.

En nagelbitare av rang blir det i alla händelser. Mina tummar kommer att hållas så att de vitnar!

i Tgs: , , , , , , , , ex123456789 ab123 svd12 dn t