Smaka på ordet – Högtrycksrygg


Idag borde till och med de obotliga optimisterna förstå varåt det barkar. Regnet har stått som spön i backen och SMHI har flaggat och varnat för både klass I och klass II. Regn och höga flöden, och ute över Östersjön så har det varit kuling. Själv var jag ut en sväng för att proviantera, och det gick ju an eftersom det bara var enstaka stänk kvar i luften, men jag kunde inte låta bli att ta en bild på lite höstlöv, och även om det fortfarande finns gröna löv kvar på trädet så har massor av löv redan fallit till marken. Det enda vi med säkerhet kan säga idag är att – hösten har kommit.
Om du smakade på ordet som jag skrev så kan du spotta ut det nu. Du kommer inte behöva det igen på sju – åtta månader minst. I år kommer den värsta vintern i mannaminne, det har jag länge varit övertygad om. Glöm bort att åka tåg någon längre sträcka, passa istället på att köpa dig ett par bra skidor och några burkar valla. Du kommer att behöva det. Och är du pensionär som undertecknad är om ett par månader, köp broddar, mängder av broddar. Passa samtidigt på att fylla skafferiet med konservburkar så att du har mat hemma ifall du inte kan ta dig till affären på några veckor.

Vi får hoppas att Vattenfall AB inte ska renovera kärnkraftverken den tredje vintern i rad, för i så fall kan vi räkna med elbrist halva vintern, om den inte försvinner helt och hållet. Det är märkligt att företaget får leka affär utomlands med våra surt förvärvade slantar. Dessutom säger sakkunskapen att elbörsen inte fungerar, men kom med någon nytt säger jag. Elbörsen är en skapelse som bara är till för att sno våra pengar. Vi tillverkar tillräckligt mycket elektricitet, och det till en kostnad på några öre per kilowatt. Vad betalar du? Ja, du ser…

it Andra om: , , , , , , , , ab ex dn svd svt


2 svar till “Smaka på ordet – Högtrycksrygg”

  1. Ha ha, X2000 tog mig till Götet exakt på minuten…grönt och soligt och full fart på allt. Värmdö på sommaren är ok,föredrar G på vintern. Inte många höstlöv och man hittar runt med spårvagnar och allt…inga underjordiska monster där portvakten skäller ut att man stämplat fel,för helvete jag bor inte här prata med Värmdöbussarna som stämplat fel och hotet finns om 1200 spänn i böter. Hoppade snabbt av vid T-centralen och blev totalt förvirrad för inget är sig likt… Från perongen såg jag den nya Pissekuren och det blev man ju inte gladare av.

  2. Nej, nej, här väntas det på brittsommar. När regnet väl var över i dag var det riktigt skönt och jag gick ut en stund i sandaler. Än är sommaren här!