Djurgårdsrestaurang – Dagens bild II


Restaurang, Djurgården

Precis bredvid spårvagnen som jag visade innan så finns denna gamla restaurang. Jag minns att jag läste om den i någon tidning för cirka ett år sedan, möjligen var det diskussioner om ägarfrågan, jag minns inte. Men jag kommer ihåg restaurangen från förr, det såg alltid trivsamt ut där och jag har också för mig att de hade mycket gäster.

Jag passerade förr på väg till eller från Gröna Lund, jag precis som hundratusentals andra. Är det någon som vet varför det ser ut som det gör nu så berätta gärna. I vart fall så tycker jag att byggnaden är fin och visst vore den värd att bevara?

Bilderblogg.se / Slussen idag

i , , , , , , , t


13 svar till “Djurgårdsrestaurang – Dagens bild II”

 1. Restaurangen heter Lindgården och är den sista byggnaden som finns kvar från världsutställningen 1930. Man vill riva byggnaden och bygga ett nytt konferenshotell på platsen. I sedvanlig ordning vill man uppföra en futuristisk byggnad med glasfasader. Helt otroligt att man inte kan komma upp med något mer spännande om man nu inte lyckas stoppa det hela.

  • Herre jösses. Det passar definitivt inte in i den miljö som finns där. Stället borde restaureras och snyggas till. Som det nu står finns ju risken att någon pyroman får för sig nåt :-(

  • Även Skånska Gruvan finns kvar från Världuställningen även ifall huvudelen brann upp 1977 så är den under restuarering nu om den inte redan är klar

    • Har du inte någon gång plankat in på Skansen? På 60 talet gick det att komma in på Skansen via Skånska Gruvan som då var övergiven. Det är säkert preskiberat nu och smithålet funkar nog inte längre.

 2. Jag vet inte varför det ser ut som det gör men däremot var detta stället dit jag och min (blivande) fru gick på vår allra första ’date’ för nästan exakt 20 år sedan. Vi åt ost och skinksallad sent på kvällen vid ett bord till höger i bilden. Stället borde absolut bevaras!

  • Men hur fan kan de ??

   Det kan knappast kosta många millar att helt restaurera restaurangen, i värsta fall får väl stan köpa in den och göra det. Det borde sparas till eftervärlden! :-(

 3. Vänsterpartiet i Stockholm har agerat för att bevara och restaurera Lindgården, nu finns det en officiellt rivningsbeslut.

 4. Det vore bra om stan kunde ta över. Varför inte ett Folkets Café? ;D

 5. Dom borde bygga en exakt kopia av stället då originalet har röta och mögel pga slarv mm