Vi måste lämna Afghanistan


Många av de videos man kan hitta på Youtube, Liveleak och liknande ställen är av sådan karaktär att man inte kan lägga ut dem på bloggen.


De handlar ofta
om motståndet mot USA, och det oavsett om det är i Irak eller Afghanistan. Idag kollade jag på en video där amerikanska soldater lär smågrabbar att säga ”Fuck You” och ge fingret, när barnen lärt sig så skrattar soldaterna gott. Igår såg jag en video där motståndsmännen hade apterat en bomb i en skjuten kamrat, när amerikanerna sprängde den så flög kroppen ett tjugotal meter och soldaterna tjöt av skratt.

”– Där fick den jäveln” , tjoade de. Just nu finns det en video på Liveleak som är ett kollage av bombfilmer där motståndsmännen spränger amerikanska soldater. De hurrar inte som amerikanerna, de lovprisar istället Allah.

Videon jag visar här tillhör inte någon ur den kategorin dock. Den handlar istället om hur amerikanska soldater behandlar medborgarna i Afghanistan. Nog så intressant faktiskt. Det blir också tydligt varför ”vanliga människor” bygger upp ett så intensivt hat att de medverkar till att aptera försåtsbomber. Att svenska soldater dras över samma kam som de amerikanska är givet. Det är bara vår egen etnocentrism som gör att vi inbillar oss att svenskar är ”hyggliga människor”.

Vi har absolut ingenting i Afghanistan att göra. Vi borde omedelbart dra tillbaka våra soldater

därifrån och skicka ett brev till Vita Huset och meddela dem att de får sköta sina folkmord utan vår medverkan. Kanske borde vi se till att skaffa politiker som törs säga Fuck You och göra Up Yours åt den amerikanska presidenten?

Hellre det än att skicka tillbaka människor som flytt från Afghanistan eller Irak.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Afghanistan, Irak, Kriget mot Terrorismen, Nordic Battle Group, EUSA, USA, Politik[/tags]