Varför blir jag inte förvånad?


General David Petraeus ska i morgon redogöra för hur de av Bush beslutade truppförstärkningarna i Irak har utfallit.


Det är nog rätt många
utanför de två berörda länderna som är spända att få höra vad man säger då. I veckan har den amerikanska presidentkampanjen, eller snarare kampanjen inför konventen, hårdnat rejält. Paret Clinton deltar i praktiskt taget alla talkshower som finns. Hillary var hos Letterman i tisdags tror jag det var, sedan kom hennes make till Letterman två dagar senare.

Men det är inte bara hos Letterman, praktiskt taget alla springer ut och in i diverse TV-studios. När Hillary var hos Letterman så rev hon ner enorma ovationer när hon kritiserade kriget och därmed Bush. Temperaturen skruvas således sakteliga uppåt och nästa stora event för dem som är intresserade eller berörda har varit just David Petraeus besked till kongressen.

Då, precis då, kommer information om att David Petraeus går på kollisionskurs med sin chef, amiral William Fallon, som vill banta de amerikanska trupperna rejält enligt en artikel som idag publiceras både i SvD och i DN. Det betyder rimligen att Petraeus är överens med Bush, det behöver man inte vara någon Kremlolog för att förstå. Men visst tenderar amerikansk politik att bli alltmer likt en dokusåpa för varje dag som går?


General David Petraeus

Det är nästan, men bara nästan, så jag får lust att köpa en TV så att jag kan se all cirkus som kommer att sändas live fram till presidentvalet nästa höst. Källor: SvD DN

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]David Petraeus, Irak, Kriget mot terrorismen, Bush, Presidentval, Politik[/tags]