Trött på blogghypen


Nu i eftermiddags stod radion på och där sändes ett kulturprogram. De kan vara intressanta så jag stängde inte av.

När det var dags att avsluta programmet så gjorde man det med ett – blogginlägg. Ja de hävdade i vart fall det. Det var en tjej som hade bloggat ett tag och plötsligt satte Sveriges Radio en mikrofon framför hennes mun. Intressant, men inte det hon talade om. Företeelsen var intressant men jag stördes av själva blogghypen.

Jörgen I Eriksson gjorde sitt till igår för att jag skulle härskna till. Han uppvisade tydligt hur totalt han missuppfattat bloggar i sina avskedsord till bloggkrönikan. Egentligen bryr jag mig inte speciellt mycket eftersom hans missuppfattning vare sig påverkar hit eller dit. I alla fall om man bortser från att ett antal bloggare (fem just nu) fick något att skriva om. Men för att bloggare ska förstå vidden i hans ”Vilse i Pannkakan” så lägger jag in en länk till programmet Vår Grundade Mening där han intervjuades för några veckor sedan. Är du själv bloggare så tycker jag att du ska lyssna.

Blogghypen irriterar mig storligen. Man kan snart inte göra någonting utan att bloggar nämns, tidningarna försöker slå mynt av dem genom att starta massor av egna bloggar. Bloggosfären håller på att bli en gigantisk ankdamm och det värsta är väl att jag själv bidrar till den genom eget kvackande i stort och i smått.

Det skulle vara intressant att veta hur många gånger bloggare som varit med ett tag haft lust att lägga ner verksamheten? Själv har jag haft stor lust vid ett antal tillfällen men det har ännu inte blivit av. Sedan reses ju frågan om vad man ska ta ut sin överskottsenergi på i så fall. För egen del så reagerar jag nu och då på saker och ting och bloggandet kanske håller nästa infarkt på avstånd.


Min Outfit idag / Jinge

Eller kanske det är precis tvärtom.

På ett sätt så är det uppmuntrande när medierna nämner företeelser inom bloggosfären och t.o.m. citerar bloggar. Inte så kul för Ingerö kanske men även den historien hade massor av hype över sig.

Det ska bli intressant att se hur det blir efter valet. Ett antal av de ”politiska” bloggarna kommer säkert att försvinna (ej uppdateras) men det påverkar knappast läppglansbloggarna. Jag själv får väl börja blogga om Dagens Outfit då antar jag…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, bloggosfären, Jörgen I Eriksson, blogghype, läppglans, dagens outfit[/tags]