Skandias nya namn, Skandalia


Caroline av Ugglas, aktiechef på Skandia Liv, är mycket kritisk till den lag som säger att bolagsstämmorna ska ta ett större ansvar för löne- och optionsprogrammen.

N24 frågar henne: ”- Är det inte bra att stämmorna får tycka till om ersättnings-frågorna, nu när det ofta blir debatt kring dem?

Ugglas: – Det tycker jag inte alls. Om ägarna inte är nöjda med lönerna så får man byta ut styrelsen. Det är så det ska fungera. Annars får man in stämningen för dagen i stämman, men det är inte så man driver framgångsrika bolag.”

Att just Skandias representant ska sticka fram hakan är intressant. Skandia är också bekant under öknamnet ”Skandalia” efter de många affärer som gått ut på att stjäla aktieägarnas och kundernas pengar. Hon påstår att lagen ”Infantiliserar styrelsen!” vilket rimligen borde reta upp de som har sina försäkringar placerade i Skandia Liv.

Samtidigt måste jag erkänna att jag gläds år Ugglas O-förbehållslösa försvarande av en sak som är sjuk från grunden. Stiftelsen Svenskt Näringsliv, Timbro och de andra högerkrafterna delar givetvis hennes uppfattning. Det ÄR ju faktiskt synd om företagsledare när de inte får tillgodogöra sig ägarnas och kundernas pengar för eget bruk.

Personligen undrar jag hur långt man kan driva en sådan attityd innan kunderna flyttar sina pengar till mer seriösa bolag. Eller tror möjligen Skandia att deras kunder tycker att det är helt ok när kriminella direktörer stjäl och fifflar bort deras pengar?

Hur var det Lars-Erik Pettersson sa när han klev in i förstaklassavdelningen på planet till London där han enligt uppgift ska ”göra affärer”.

Jo, ”- Jag har inga pengar!” sa han..

[ Illustration från (v) Flen ]

[ Artikel i N24 ]

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, skandia, caroline av ugglas, skandalia, n24, bedrägeri, grov trolöshet, lars-erik pettersson, högeralliansen[/tags]