Sionisten Mahmoud Abbas stövlar vidare


Olmert och Bushs bästa kompis nuförtiden heter Mahmoud Abbas, eller Abu Masen som han också kallas enligt arabisk sed.

SvD: ”President Mahmud Abbas sägs planera en ny palestinsk vallag, som effektivt skulle hindra islamistiska Hamas att ställa upp i val.

De ändringar Abbas vill göra är att införa krav på att alla kandidater i president- och parlamentsval ska respektera den palestinska befrielse-
organisationen PLO:s politiska program och alla tidigare avtal som Palestinska myndigheten ingått.

– Presidenten har fört diskussioner med grupper inom PLO om ett förslag till vallag med målet att tillkännage ett dekret om nästa val, sade Abbas informationschef Ahmad Daud till AFP på onsdagen.”

Personligen tycker jag snarast att det verkar som om han är ute efter att kasta in palestinierna i ett fullskaligt inbördeskrig. Hamas fick för många röster i valet, således jobbar han på att se till att de inte får ställa upp i nästa val.

Bakom ryggen har han Israel och USA som nu försett Abbas med mängder av skjutvapen, granater och annan ammunition, dessutom så specialdrillas hans säkerhetsstyrkor av CIA och säkerligen också av IDF. Han själv är den enda som inte tycks inse att de gör detta för att på sikt få igång ett inbördeskrig så att de definitivt kan slå ut alla väpnade palestinska styrkor. Alla ser det, men inte Mahmoud Abbas. För taktiken håller honom kvar vid makten vilket uppenbarligen överskuggar allt annat.

Mönstret känns igen från tidigare PLO-ledare och – Israel. Man kan inte göra annat än att beundra israelernas taktik när det gäller detta. De verkligen pulveriserar den palestinska makten och infrastrukturen. Se bara hur de har agerat när det gäller Gaza. Man bombar elverk,


Här tillsammans med en chefs-sionist

broar och andra livsviktiga funktioner. Stänger praktiskt taget av all vattentillförsel och hindrar in- och utpassering till Gazaremsan. Situationen blir snabbt katastrofal och desperata palestinier börjar skjuta raketer över muren. Resultat av det blir riktade mord och flygbombningar.

I nuläget verkar det som om sionismen har segrat. Jag känner sorg för palestiniernas skull.

Källa: SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Mellanösternkonflikten, Mahmoud Abbas, Abu Masen, Sionism, Palestina, Palestinier, Fatah, Hamas, Politik[/tags]