Ser du en röd stuga med vita knutar, ring Polisen!


Som sann notisjägare blir jag ibland uppjagad, ja nästan glad, åt små notiser i de olika medier jag följer bland annat på nätet. Nu är det SvD som kittlar rebellen i mig.

SvD: ”En färdigmonterad stuga, uppställd på en trailer, har stulits i Librobäck utanför Uppsala. Stölden av den fem meter breda och sex meter långa röda stugan med vita knutar upptäcktes i lördags. Att få med sig huset kan inte ha varit lätt. Det har krävt en rejäl lastbil med vändskiva. Och ekipaget var inte bara brett utan också högt. – Någon borde ha sett när ekipaget gick i väg, säger Håkan Sundstöm, på Dalby maskin som polisanmält stölden, till Upsala Nya Tidning.” / TT

Jag plockade genast fram en bild jag tagit på ett hus som motsvarar beskrivningen på ett ungefär. Har tjuvarna pipit en kåk modell den på bilden så är de både förslagna, och utrustade med rejäl lastbil.

Nu är ju dessutom röda stugor med vita knutar tämligen vanligt förekommande i landet så har den redan nått sin destination så lär den inte återfinnas. Hoppas bara att husägaren inte gömde sig i garderoben när de snodde kåken. F.ö. måste jag medge att det måste vara en rätt så kaxig husbil..