Regeringen borde gå


Så långt sträcker sig inte Dagens Nyheters ledare idag, men personligen undrar jag hur lång tid det kan ta innan även borgerliga ledarsidor ställer kravet fullt ut.

DN: ”Centerpartiet håller krismöte efter FRA-
beslutet. Statsminister Reinfeldt hoppas att protesterna ska ebba ut med tiden. Men skadan är redan skedd… …Problemet för alliansen i valet 2010 är inte att en handfull bloggare, ledarskribenter och borgerliga kärnväljare har svårt att tänka sig att rösta på något av allianspartierna. Den grupp personer som tycker att frågan är så viktig är sannolikt så liten att deras röstsedlar försvinner i mängden. Värre är att det hopp, den framtidstro och den entusiasm som så många liberaler kände inför valet 2006 nu ersatts av hopplöshet och en ovilja att rösta över huvud taget.”

Det är uppenbart att de borgerliga partierna redan nu inser att de kommer att bli arbetslösa efter valet 2010. Det enda reella man åstadkommit med FRA-lagen är turbulens även inom partierna. Troligen har dessutom SÄPO fått en ökad arbetsbörda, det skulle förvåna mig mycket om inte t.ex. Fredrick Federley nu måste ha livvakter dygnet runt. Sedan tillkom också förslaget att förändra reglerna för PKU-registret, något som jag skrev om igår.

Centerväljare undrar nog varför partiet numera förknippas med Stureplan, Kokain och Champagne. Folkpartisterna undrar vart liberalismen tog vägen, Kristdemokraterna funderar säkerligen på homosexuellas rätt att gifta sig i kyrkan och moderaterna, de stackarna, varför försvaret läggs ner.

Fredrik Reinfeldt, Jinge.se
En regeringschef som vägrar att se och lyssna…

Trots att Mona Sahlin tagit efter Reinfeldts osynlighetstricks så går partiet framåt i opinionsmätningarna. DN talar om en ovilja att rösta, det tror jag stämmer. Många av högerpartiernas kärnväljare har nog inte en blekaste aning om vad de ska rösta på 2010. Det enda raka vore att Reinfeldtredan nu kastade in handduken. (C) DN1 SvD12 AB123 Svensson it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, PKU-registret, Centerpartiet, Kris, Högerregeringen, Fredrick Federley, Turbulens, Val 2010, Politik[/tags]