Pressmeddelande från Föreningen Afghanistansolidaritet 14 maj


Jag publicerar här ett pressmeddelande idag från Föreningen Afghanistansolidaritet där jag är medlem. Noterar också följande i Svenska Dagbladet ”FN bör leda en ny insats i Afghanistan. En ny internationell insats i Afghanistan bör ledas av FN. En ny militär Natoinsats vore förödande. Nyckeln till en fredlig afghansk framtid finns på den civila sidan, skriver flera organisationer gemensamt inför utrikesminister John Kerrys besök i Stockholm idag.”

Afghanistansolidaritet 14 maj ta-hem2

”Ta hem soldaterna!

USA, NATO och Sverige har lidit ett strategiskt nederlag i Afghanistan. Efter 12 år av blodspillan har alla, såväl militären som en liten skara av krigshetsare i väst, insett att kriget inte kan vinnas.

Regeringen har sagt att trupperna tas hem i slutet av 2014. Det innebär fortsatt nästan två år av meningslöst krig. USA planerar fortsatt stationering av trupper efter 2014 och svenska regeringen har öppnat för att delta med svenska soldater i ett sådant fortsättningskrig efter 2014.

Kriget i Afghanistan är den största svenska militära insatsen sedan Napoleonkrigen. Ändå fortsätter regeringen med hjälp av en del av oppositionen att mörklägga sanningen samtidigt som de öser miljard efter miljard av skattemedel i ett oredovisat och bottenlöst svart hål.

Avsluta det smutsiga kriget – nu! Den svenska Afghanistan insatsen har från första början omgärdats av hemlighetsmakeri och bedrägligt vilseledande beskrivningar om svensk militärs uppgift i Afghanistan. (Läs mer om detta i t ex Wilhelm Agrells bok ”Ett krig här och nu”).

Några få ”fredstrupper” för att hjälpa kvinnor och barn har blivit hela bataljoner som kräver allt tyngre vapen och kraftigare pansar. För att hjälpa vem? Med vad?

Föreningen Afghanistansolidaritet har gjort ett 3 minuter långt videoklipp ” 20 frågor om Afghanistan” Se det på YouTube: http://youtu.be/1-qjn2IB1QQ

Vi vore tacksamma om ni kan sprida klippet och/eller informera om länken.

Efter 12 år av ett meningslöst krig och ockupation är det i högsta grad rimligt att av vår regering kräva ett villkorslöst och omgående tillbakadragande, att man lägger korten på bordet och att man ser till att de ansvariga ställs till svars.

Kravet på en oberoende granskning av Sveriges deltagande i kriget växer sig starkare och senast ställde sig den socialdemokratiska partikongressen bakom kraven på en vitbok om kriget.

Med vänliga hälsningar
Föreningen Afghanistansolidaritet

Föreningen Afghanistansolidaritet anser:
– De små ländernas rätt till oberoende var grundsatsen i Olof Palmes fredsarbete. Utländsk ockupation och krig leder inte till demokrati!

– Så sent som på 1970-talet hyllades Sverige världen över för vår trotsiga hållning mot USA:s folkmord i Indokina, blodiga högerkupper mot spirande demokratier i Latinamerika och Afrika, etc. De svenska högerpolitikerna som motsatte sig Sveriges stöd till t ex Sandinisterna måste vara stolta idag att se att Nicaragua delar hemisfärens bottenplats med Haiti – ett annat USA-protektorat.

– USA och NATO är en krigsmaskin och ingen samhällskapare. Vapen skapar inga demokratier – bara en sönderbombad värld av förstörelse och svält och väldiga flyktingströmmar.

– Om Sverige ska gå med i NATO och dess aldrig sinande behov av nya ”regimbyten” och bombmål, ska detta avgöras av svenska folket. Inte av en liten klick beslutsfattare bakom lyckta dörrar!

– Sverige ska styras av svenska folket! Alla viktiga beslut ska enligt svensk lag avgöras av svenska folkets valda församlingar – de allra viktigaste besluten i nyval eller i folkomröstningar!
Framförallt beslut om Sverige ska samarbeta eller ansluta sig till militärallianser – eller att gå i krig!
– Socialdemokratiska partiet bör 2014 gå till val på och pröva dessa ”nya idéer” på sina väljare i stället för fortsatt navelskåderi.

För närmare information kontakta:
afghanistansolidaritet@gmail.com
Om Föreningen Afghanistansolidaritet
Föreningen Afghanistansolidaritet arbetar för Afghanistans folk och för landets rätt till oberoende och kräver ett omedelbart hemtagande av de svenska soldaterna
http://www.afghanistan.nu”

Karzai och Obama images


i Andra om: , ,, , , , , , , , , , ,

Afghnistansolidaritets pressmeddelande 14 maj Svenska Dagbladet 14/5 Youtube från Afghanistansolidaritet Pierre Gilly DN 13/5 Afghanistansolidaritet Svenska Afghanistankommittén Svenska Dagbladet 14/5 DN 24/3 SvD 25/3 AB 24/3 Helsingborgs Dagblad Röda Berget Svenska Dagbladet 14/5 SvD Brännpunkt 8/1 SvD Brännpunkt 10/1SvD Brännpunkt 11/1 DN Debatt 12/1 Aftonbladet 13/1 SvT 10/1 Sven Hirdman DN Debatt 12/1 SKP-bloggen 22/1 SvD 11/1 DN 4/10 DN 1/10 Blodig attack mot NATO i Afghanistan DN 21/8 DN 1/10 Drönare från USA dödarDN om kvinnor i KabulFIB-K om AfghanistanveckanSvD 1/10Expressen 1/10
Aftonbladet
Sveriges Radio
DN:s huvudledare 19/8 AB Guillou 19/8 SvD SvT Expressen