Nicola Clase polisanmäld!


De tidigare skandalerna med t.ex. Anders Borg är preskriberade enligt åklagarmyndigheten. Jag har för mig att det också gällde Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilòs misskötsamhet visavi lagar och förordningar.


Men sådant är inte
förhållandet med Nicola Clase, i hennes fall är anlitandet av svart arbetskraft alldeles färskt, året var 2003.

Därför har jag för fem minuter sedan gjort en polisanmälan för skattebrott mot henne.

Det är på tiden att någon av dessa fuskande och trixande moderater faktiskt får stå sitt kast. Nu är hon, enligt uppgifter i media, landets högsta politiska tjänsteman, kan hon ha kvar den posten efter att hon erkänt brott i media?

Fredrik Reinfeldt har säkert ingenting emot det, men var befolkningen tycker är en helt annan sak.

Expressen uppger att denna svarta arbetskraft har anlitats nyligen varför brottet inte är preskriberat. Enligt samma källa rör sig summan om ett så stort belopp att brottet antagligen kan anses som grovt.

[tags]Nicola Clase, Polisanmäld, Svart arbetskraft, Högerregeringen, Moderaterna, Politik, Reinfeldt, Inkompetent[/tags]


Foto: Pawel Flato

Relaterat: Expressen om anmälan AB om anmälan SvD om att Clase är polisanmäld! Magnus Ljungkvist DN SvD AB Expressen DN1 DN2 SvD1 SvD2 SvD3

Andra bloggar om: , , , , , , ,


86 svar till “Nicola Clase polisanmäld!”

 1. Kommentarsfunktionen i SvD (som är en av de uppenbara kvalitéerna med tidningens nätupplaga, inte nödvändigtvis alltid innehållsmässigt men väl som en slags dialog med läsarna) har börjat användas allt mer restriktivt i nyhetsdelen efter valet.

  Man har blivit rent ut sagt feg med vilka artiklar och ämnen som man tillåter kommentarer på. Undrar vad det kan tänkas bero på ? :)

 2. Bra jobbat Jinge! Fortsätt såhär, sätt fast alla fuskande moderater!! Ett nyval snart tack, någon?

  Äckliga moderater som tror de är bättre än övriga får mig att vilja spy.

  Vad håller Reinfeldt på med egentligen? Är det ett krav att ha gjort något som får en att hamna i polisregistret för att få vara med i regeringen?

 3. ”Sandbuse! Tycker du inte att Reinfeldt i ljuset av tidigare misslyckanden, ens borde ha FRÅGAT Clase om hon hade lik i garderoben..? :-”

  Det är kanske brukligt inom vissa kretsar i Sverige att fråga en kandidat om de har lik i garderoben, men normalt (i min värld) brukar inte folk vara så förbannat okänsliga att fråga om lik i garderoben…det är ju ganska förolämpande att få en sådan fråga riktad mot sig…

 4. Det är nödvändigt att rucka på den regeln, Sandbuzz, när det gäller moderata politiker, det har vi mer än väl fått erfara…

  6 oktober 2006. Fredrik Reinfeldt presenterar sin regering.

  Maria Borelius
  14 oktober 2006. Handelsminister Maria Borelius (m) avgår efter bara åtta dagar. Hon erkänner att hon trots miljoninkomster haft svartbetalda barnflickor och att sommarstället ägs av ett företag i skatteparadiset Jersey. Borelius har inte heller betalat tv-licensen.
  Cecilia Stegö Chilò
  16 Oktober 2006. Kulturminister Cecilia Stegö Chilò (m) avgår efter medgivanden om svartbetalda barnflickor. Hon erkänner att hon inte har betalat tv-licensen de senaste 16 åren.
  Anders Borg
  17 oktober 2006. Finansminister Anders Borg (m) erkänner att han anlitat både städhjälp och barnvakt svart. Även migrationsminister Tobias Billström (m) medger att han under flera år struntat i att betala tv-licensen. Båda sitter kvar trots massiv kritik.
  Carl Bildt

  8 januari 2007. Utrikesminister Carl Bildt (m) hamnar i blåsväder för sina aktier i bland annat rysk gas. Överåklagare Christer van det Kwast inleder en mututredning av hans optionsaffärer i Vostok Nafta. Bildt erkänner att ”det kan ha uppstått missförstånd” men får sitta kvar. Utredningen läggs ner.
  Mikael Odenberg

  5 september 2007. Försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgår i protest mot nedskärningarna i försvaret.
  Ewa Björling

  13 september 2007. Handelsminister Ewa Björling (m) har gjort sig skyldig till byggfusk genom en generös tolkning av ett bygglov. Länsstyrelsen beslutar att hon måste återställa huset på Ekerö.
  Ulrica Schenström

  1 november 2007. Ulrika Schenström, statssekreterare i statsrådsberedningen och Reinfeldts närmaste medarbetare, avgår efter att Aftonbladet förra veckan publicerat bilder där hon pussas och uppträder berusat med TV4:s politiske reporter Anders Philblad.
  Nicola Clase

  2 november 2007. Schenströms ersättare, statssekreterare Nicola Clase, erkänner att hon betalat hantverkare svart.

 5. Suck!

  Till att börja med, jag tycker inte att det är rätt att fuska. Men att ta till alla dessa överord som görs nu är att ta i tycker jag och säger mer om den som uttalar dem än om den som får ta emot.

  Vi har ett skattesystem i Sverige som inte fungerar, den saken är klar. Skatten på arbete är så hög att den lockar till fusk. Det är inte bara moderater som fuskar även om det verkar så just nu. Självklart är det tacksamt för den som hatar moderater just nu. Man kan ta ut svängarna ordentligt.

  Jag vill att man ska lyfta blicken och ta en koll på hur systemet fungerar och vad somkan förbättras, inte hålla på och kasta all skit på enskilda personer som förvisso inte har gjort rätt för sig enligt gällande regler. Men handen på hjärtat vem har aldrig fuskat? Det är nog inte så att folk bara betalar svart, många jobbar också svart, ja rent av kräver att få göra det. Vad gör vi med dem då. Kan det bli en kollektiv polisanmälan?

  Den fuskande människan är inte nödvändigtsvis moderat. Människan är alltid sig själv närmast, det finns för all del en och annan altruist, men de är få. Se på många socialdemokrater, se på Gudrun Schyman som låter en handväska åka Taxi för flera tusen spänn på skattebetalarnas bekostnad eller drar av resor i deklarationen som hon redan fått betalt för. Exemplen är många så därför tycker jag inte att skulden ska läggas i knät på enskilda moderater utan snarare öppna en diskussion för hur det här jäkla samhället ser ut egentligen?

  Det gäller inte minst hur vi mobbar varandra så fort vi får chansen. En liten tråd som är lös gör att vi drar av folk hela tröjan. Jag är mer bekymrad över den ickeförlåtande attityd som sprider sig över nejden. Ensidiga vinklar utan minsta förståelse eller ens aningens eftertanke varför de kommer upp dras in absurdum.

  Vem är snickaren i det här fallet, han/hon har väl också en del att förklara för skattemyndigheten?

  Moral är bra men moralpanik är mest patetiskt.

 6. Hoppas man även får tag i jobbaren som utförde svart jobbet. Han ska också sättas dit!

 7. Mary skriver: ”Vi har ett skattesystem i Sverige som inte fungerar, den saken är klar. Skatten på arbete är så hög att den lockar till fusk.”

  nej den saken är inte alls klar; nu måste vi blåsa liv i moralfrågorna kring detta

  fusk är klandervärt och dessutom är skattefusk olagligt

  man ska också minnas att det är betydligt enklare för den välbeställde med egen förmögenhet att undanhålla pengar till staten än för den lille inkomsttagaren utan annan buffert än samhällets gemensamma pott

  personligen tycker jag att skattesystmenet fungerar hyggligt

  tycker dock att man kunde höja skatten på såväl arbete som på förmögenhet och att man därmed kunde fördela inkomsterna mer rättvist

  skatter är nämligen ett utmärkt sätt att fördela samhällets inkomster rättvist och ett utmärkt sätt att dela upp ansvaret för samhällets underhåll och skötsel

  jag har alltid varit stolt över att betala skatt

  stolt över att dela bördorna så rättvist som det är möjligt

  stolt över att vara del av ett rättvisesträvande system

  det är därför det är så särskilt svårt att stå ut med att ansvariga politiker och tjänstemän begår tarvliga vardagsbrott där de skor sig på samhällets gemensamma bekostnad

  vi är samhället

  att vara politiker är ett ansvarsfullt förtroendeuppdrag som kräver hög moral och ett vuxet uppträdande

 8. på den punkten har du alldeles rätt Mary!
  men av skillnaderna på mig och de tjänstemän och politiker som nu avslöjas som skattefuskare, licensmitare osv är att dom uppbär lön och förmåner av skattemedel som andra slitit ihop via hårt arbete och avstått en rejäl hacka genom att betala skatt lite då och då.. annars har man snart fogden i hälarna.. det blir också lite läskigt när makthavare i ett land kan avslöjas när som helst och få sin karriär förstörd i ett nafs om någon hantverkare tex tar bladet från munnen.. risken för utpressningsliknande situationer ät överhängande och ngt som den arroganta skattefuskande överklassen aldrig förstått eller tänkt på! Nu är vi där att Alliansens politiker går alldeles för långt i sin rovdrift och utbyttjande av vanliga människor. Det har historiskt sett alltid slutat illa. Ett tydligt exempel är Franska Revulotionen.. Fler arroganta och empatibefriade borgarhuvuden kommer att rulla eftersom..

 9. att Expressen fick tag i skandalen med svartrenoveringen har sin alldeles särskillda historia och anledning..
  hantverkaren i fråga glömde att det var svart betalning på denna renovering, la in den i bokföringen på vanligt sätt och fick en saftig kvarskatt som han nu betalt! ngn på skattemyndigheten måste ha läckt..

 10. Bra Jinge!

  Det om är mest stötande är väl, att det är partiet, som mest förfasat sig över de som ”fuskat med sjukersättningen och föräldrapenningen, bostadsbidraget och förtidspensionerna, som nu verkar var de som verkligen fuskar.

  Om de inte varit så j*vla skenheligt moraliska, kanske man inte reagerat så starkt.
  Men uppenbarligen är det skillnad på vem som fuskar och med vad.

  De som verkligen har råd, för de är ju höginkomsttagare hela bunten, de fuskar med TV-licensen och de har svart arbetskraft mm, mm. Det är det som är så vansinnigt stötande.

 11. Sofia, du har fel. Att ringa/surfa privat från jobbet är inte alls kriminellt. Möjligen kan det vara otillåtet, men kriminellt är det inte. Det beror på om det finns en praxis som säger om det är okej eller inte.

  Så dröm vidare.

  Och Jinge; lysande! Hoppas nu bara att en del manliga kriminella, eller jag menade moderater som erkänt brott offentligt (Tobias Brunström t ex) får börja hoppa.

 12. Mary, det är väl skitsamma om det inbjuder till fusk, man får ÄNDÅ INTE fuska!!!

  När jag och sambon skulle ha tvättmaskin inkopplad i våras var det i alla fall inte några bekymmer att hitta en elektriker som gjorde det mot ordentligt kvitto. Visst, det var inte billigt, men det är skitsamma! Fattar du inte det, förnuftiga människan?

 13. Per…

  Är ju lite svårt att veta om Expressen har betalat skatt för det. Det är ju en Borgelig tidning.

 14. Sandbuse,

  jag håller heller inte för otroligt att hon faktiskt inte hade så stor koll på svartjobb eller inte.
  Är ju inte alltför ovanligt i Sverige med att mannen sköter vissa delar av hushållet.
  Han kanske vet….
  Hon fick ju tjänsten tämligen hastigt och karln är tydligen bortrest.

  Sara G….suck.. trist men sant är att din lista går att göra hur lång som helst för samtliga partier. Gräv ytterligare 20-30 år tillbaka i tiden så blir den extremt lång.
  Lägg därtill till en procentuell ”fusksats” per antal mandat så kan det kanske blir lite objektivt(rättvist).

 15. Nicklas Eriksson,

  otillåten surf/ringa från jobbet är inte kriminellt men det kan finnas regler för det.
  Ungefär som det kan finnas regler för en statssekreterare som har jour.
  Inte olagligt att dricka vin, men enligt jour-reglerna var det otillåtet.

  Det är ingen dröm…snarare mardröm för Ulrica kanske.

 16. Snickarn, allvarligt?
  Otroligt klantigt i så fall :)
  2 fuskare kom överrens men den ena fuskaren glömde fuska ordentligt så dom åkte dit.

  Skratta eller gråta? :)

 17. Det handlar om värdegrunder, antingen man tycker att ett system av vad slag det nu vara månde är berättigat eller ej ankommer det på oss alla att hålla oss till de uppsatta spelreglerna till dess att dessa har förändrats på parlamentarisk väg.

  Även om jag råkar tycka illa om alla 30-sträckor som ploppat upp överallt skulle jag inte protestera genom att envisas med att köra förbi sträckorna i 70-80 eftersom jag kan förstå och respektera den bakomliggande tanken med att dom kommit till. Inte heller försöker jag köra över fotgängare som envisas med att använda sin företrädesrätt vid övergångsställena trots att jag ur ett bilistperspektiv känner att denna regel förstör trafikrytmen för bilisterna. Eller för den delen passera bilköer i kollektivkörfältet bara för att jag råkar tycka att min tid är så oerhört mycket värdefullare än andras.

  Dålig moral är förvisso ingenting som moderater äger ensamrätten till, detta vet vi ju sedan tidigare (och många av de namngivna jämförelseobjekten har också följdriktigt förpassats till politikens sophög), men tänker man sig en politisk karriär gör man sannolikt klokt i att försöka hålla sig till gemensamma spelregler oavsett hur illa man råkar tycka om dessa.

 18. Per Hagwall,

  Det var väl en enorm skillnad på brott! Likaså hur många i ett parti, som på ett år gjort bort både sig själva och partiet så totalt.

 19. Precis så tror jag att det är. De står på kant med hela samhället, ett slags politikens Hells Angels!

 20. En allvarlig aspekt med politikers bristande moral och fuskande är att det också drar ner moralen hos folket.
  Många ursäktar sig med att det är ok att fuska och bryta mot lagen eftersom politikerna gör det.
  För 20-30 år sedan var det ytterst få som tyckte att svartjobb var ok, idag är det varannan.
  Därför är det viktigt att politikerna åker dit ordentligt.

 21. Det är en rätt intressant situation N C befinner sig i. Det enda alternativ hon har är att försöka klara sig igenom, hon har egentligen inte möjligheten att säga upp sig själv till förfogande.
  Om N C skulle säga upp sig blir den första fråga både allmänheten och journalister då ställer sig är, hur mycket har N C att dölja
  Därför tror jag att Reinfeldt sätter mycket stor press på henne för att han vet att med ett sånt beslut är han definitivt körd.
  Ytterligare en konsekvens är att allt färre vill jobba som statstjänsteman åt honom, det är kanske redan så. För vem vill riskerar sitt renommé, inte ens en fifflare vill det.

 22. Ja, risken finns att det håller på att bli en normalisering, en allmän syn att vissa brott är legitima bara om man bara tillhör rätt klass.
  Uppenbarligen har de moderata ledarna en alldeles egen etik för sin grupp och en helt annan, mycket strängare, för de som inte tillhör överklassen.
  De som råkar värst ut är sjuka och fattiga, de ska drabbas dubbelt…

 23. Inte ens jag tycker att han sköter sig. Han är rent ut sagt en sopa med dåligt omdöme. Otroligt dåligt omdöme.

 24. En allvarlig aspekt med politikers bristande moral och fuskande är att det också drar ner moralen hos folket.

  Det beror på hur man ser det. Att förtroendet för högskattepolitiken urholkas ser jag bara positivt på.

 25. Till:Neoliberal Agenda. Du tillhör bevisligen den fuskande och kriminella skara av högerfalangen som inte är önskvärd i detta land!

 26. Per..

  Men du har två stycken från förra regeringen på tolv år. Och på ett år har du minst fem stycken. Det är lite skillnad. Eller försvarar du fusket dom håller på med????

 27. Vi sitter och är upprörda över att fredde inte frågade om det fuskats. Men borde hon inte själv ha fattat att detta skulle skada partiet? Om man är medlem av en organisation, är det inte rimligt att tänka sig att man agerar för organisationens bästa, särskilt när man representerar den???

  Det är lite som rattfylleri, man tror att man klara det, ”sånt händer inte mig”-tänkande..

  Frågan är hur många fler politiker som finns på lagret nu? efterfrågan är hög, kvalitéten är tvivelaktig. Han kanske bara borde rekrytera ministrar från de andra partierna. Det rubbar visserligen alliansens terrorbalans men det kanske skulle kunna sätta stopp på skandalkarusellen…

 28. Sara G. #57, Det är naturligtvis ett embarmligt dåligt track record av moderaterna som inte kan ursäktas…

  Jag hävdade bara att det inte är brukligt att fråga en kandidat till en position om denne har lik i garderoben…

  Jag har själv betalt svart för utfört arbete under flera tillfällen, dock aldrig i Sverige. Jag kan bara konstatera att det fenomomen är allmäntspritt, och inget som just utmärker Moderater, utan också ”vanligt” folk som inte har råd att betala fullt pris med skatterna inräknade…

  Jag känner till en vänsterblock väljare i Sverige, en mycket nära person, som trots förtidspensionering ofta arbetar svart också för att dryga ut inkomsten…Det försvaras med att det är absolut nödvändigt för att hålla huvudet över vattenytan…

  Jag ursäktar inte politikerna som fuskar de är för det mesta välbeställda och bör anlita vita tjänster…

  Det är intressant att konstatera i AB’s undersökning idag att 50% anlitar eller har anlitat svart hjälp. Jag tvivlar att det handlar om moderatväljare…

  Det är bara att konstatera att vi är slavar under ett ekonomiskt system, och en del revolterar mot detta…

 29. I USA har man offentliga utfrågningar innan man utser personer till viktiga poster. Det är ett bra sätt att få upp skiten på bordet tidigt.