Timbro och den stora bloggarbluffen!


Ibland förstår jag mig inte riktigt på mina bloggar-kollegor.

För några månader sedan skickade Observer ut ett pressutskick om ”Sveriges tio största bloggar”.

Många media nappade okritiskt på detta trots att över hälften av de på listan var knutna till Timbro på ett eller annat sätt.

Att högerbloggar som Svenska Dagbladets PJ har många läsare beror givetvis på den i bloggar-sammanhang extrema exponeringen (m) kan ge sin s.k. ”blogg”.

Men någon blogg är det inte enligt min mening eftersom den inte tillåter kommentarer.

Varför han inte gör det överlåter jag åt er läsare att fundera över..

Att reklam- och lobby-organisationen Timbro hade många bloggar med på listan beror givetvis på att listan härstammar från Timbro.

Timbros UPPGIFT är att sprida reklam för en totalt ohämmad och fri kapitalism och de finansieras givetvis av den kretsen, inget annat.

Att de då inte tar med en enda av de ca 56% kvinnliga bloggare som finns är självklart. Varför skulle de göra det? Kvinnans roll är under-ordnad mannens i nyliberalernas samhälle.

Att ”Baskervilles Hund” (Eller Norberg som han visst heter) verkar ytterst feminin påverkar inte. Och vems hund han är egentligen vet jag givetvis inte..

Dessa politiska fläktar når givetvis oss bloggare på fler än ett sätt.

En bloggaggregator (blogglista) sorterar till och med sin s.k. ”topp-lista” efter politiska preferenser i stället för den faktiska populariteten.

Och PJ, Timbro och deras medlöpare gör från och till gällande att det inte finns några ”vänsterbloggar”.

Det är ett ständigt återkommande mantra och det fungerar givetvis på läsare som är okritiska och inte kollar upp fakta.

Det skulle kännas skönt om bloggare började inse VARFÖR Timbro, et consorties, vill sprida myten om att det inte finns kvinnor som bloggar, eller för den delen, vänsterbloggar.

Jag tror att de som läser min blogg (fler än 600 sidvisningar varje dygn) HAR MÄRKT att det också finns bloggare med vänstersympatier.. :-)

Ni förstår också varför Timbro inte gör reklam för kvinnobloggare eftersom feminism och nyliberalism är två oförenliga storheter..