Mossad, Memri, CIA och bin Laden


Att videon som ska föreställa Usama bin Laden är en förfalskning bevisas bäst av den amerikanska presidenten själv i ett uttalande inatt.

Ekot: ”Inatt svensk tid uttalade sig också den amerikanske presidenten George Bush om bandet. Och han utnyttjade inspelningen för att försvara sin irakpolitik.

Den visar vilken farlig värld vi lever i och att vi måste vara beslutsamhet i Irak, sa Bush”

CIA säger enligt media att det ”troligen” är en autentisk inspelning av bin Laden, men själva uttrycket ”troligen” är givetvis ett bevis på motsatsen. Filmen är i mycket låg upplösning och ljudet är dåligt. Trots att bin Laden är mångmiljonär så har jag personligen större möjligheter att göra video i hög upplösning, full HD-kvalitet, och se till att ljudet är perfekt. Videon visas med engelsk text vilket visar att man har tillgång till professionell regigeringsutrustning, varför skulle man då inte ha tillgång till ens en billig videokamera?

Att George W Bush dessutom använder inspelningen som ett argument för att fortsätta irakkriget säger allt, enligt min uppfattning. Jag är fullständigt övertygad om att en så resurstark underrättelsetjänst som CIA kan bedöma äktheten till ett hundra procent om det vore så att inspelningen vore äkta. Man har, som jag tidigare skrivit, tillgång till den mest avancerade utrustning som finns för spektrumanalys. Man kan med hundra procents säkerhet avgöra om det är bin Ladens röst eller inte. ”Troligen” är ett bevis på motsatsen. Man vill inte bli dömda av dem som kommer att skriva 2000-talets historieböcker.

Det vore klädsamt om svenska media påpekade att den här videon troligen är ett

falsarium. Journalister vet hur lätt det är att åstadkomma en video med en kvalitet som skulle få tyst på tvivlarna. Varför inte påtala detta faktum? Är det möjligen för att vissa ”ledar-
bloggar” fortfarande länkar till organisationer som Memri som bevisligen startades av israels underrättelsetjänst för att skapa – desinformation?

Källor: Ekot EX AB SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Usama bin Laden, Memri, Mossad, Cia, Video, Fejk, 9/11, Bush, USA, Kriget mot terrorismen, Politik[/tags]