Livstidsinternering föreslås av USA


DN: ”Washington. Vita huset undersöker möjligheterna att kunna livstidsinternera misstänkta terrorister. Det handlar om fångar som USA inte vill frige eller utlämna till domstolsprocesser inom eller utanför USA, rapporterar tidningen Washington Post.”

Bakom planerna finns en begäran från underrättelsetjänsten CIA och försvarsdepartementet Pentagon om riktlinjer för den fortsatta behandlingen av de hundratals fångar där bevisläget är för svagt för att räcka till åtal. Utslaget kommer att omfatta också de misstänkta terrorister som tillfångatas i framtiden.”

Läst artikeln i DN!

Stalin, Mao, Pol Pot, Hitler och nu har George W Bush lust att sälla sig till den skaran. Jo många av oss har ju sett tendensen sedan lång tid tillbaka, men att Vita Huset nu så tydligt är beredda att helt bortse från de mänskliga rättigheterna är skrämmande.

Först för man en politik som skapar terrorister, och man till och med utbildar och beväpnar dem, sedan bekrigar man Saddams Irak som inte hade ett skvatt med 9/11 att göra. Man lierar sig med Ariel Sharon trots vetskap om hans krigsförbrytelser, och agerar därmed för att palestinierna ska fortsätta att förtryckas.

Sedan, när nyrekryteringen av presumtiva terrorister accelererar i snabbare takt än de lyckas ta död på dem, ja då skapar man sina egna koncentrationsläger och Gulagarkipelager.

”…Inte vill utelämna till domstolsprocesser inom eller utanför USA”

Och för att slippa den inhemska kritiken vill man placera dessa koncentrationsläger och fängelser i länder som är kända för att använda tortyr.

DN: ”…ett av de förslag från amerikanska UD som övervägs att flytta ett stort antal fångar från Afghanistan, Jemen och Saudiarabien som i dag finns i Guantánamolägret på Kuba till fängelser i deras hemländer.”

På livstid. Utan rättslig prövning..

DN: ”Enligt amerikanska medieuppgifter har CIA flyttat terrormisstänkta, så kallade ”överlämningar”, till länder som är villiga att hålla dem inlåsta utan krav på rättsprocesser.”

Och det gör de med en Gulfstream V Turbojet med id: N8068V har vi sett.