Leijonborg och Vargen


Lars Leijonborg säger på frågan om vargen att – Det finns ju älgar och det finns älgjakt.

Möjligen är det en central fråga när det gäller synen på folkpartiet. Man vill ytterst ogärna ta absolut ställning till någonting, man velar. Det är också den uppfattning jag fick av den partiledarintervju som nyss sändes i radions P1-morgon. Han sade att rovdjur som äter fårkött bör få jagas, han nämnde inte alls fårägarnas ansvar för att inhägna sina djur så att vargen inte kommer åt dem.

Folkpartiet uppvisar genom Leijonborg en total brist på engagemang i alla frågor, inte bara rovdjursfrågan. När han i slutet av programmet fick ett antal texter upplästa för sig med frågor om författaren så klarade han ingen text. Inte ens den text han själv skrivit i den bok han har författat, eller i alla fall påstås ha författat.

På frågan om inställningen till USA svarade han att Europa bör vara närmare lierade med USA vilket givetvis innebär att han anser att Sverige ska gå med i Nato, även om det inte uttalades. Klart är att om högeralliansen vinner valet så kommer vi att skicka svenska soldater för att medverka i USA:s kommande krig. Och att det kommer nya krig kan vi vara 100 % övertygade om.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, leijonborg, varg, högeralliansen, val2006[/tags]