Israel anföll Syrien!


I tisdags skrev jag en bloggpost med rubriken ”Har världen blivit bättre nu Bush” med anledning av 9/11. I den nämnde jag den mystiska överflygning som israelerna genomförde med överljudsfart över Syrien några dagar tidigare.

Igår så kom fas tre i den historien eftersom Dagens Nyheter presenterar ytterligare material om händelsen.

DN: ”Israel bombade i förra veckan en syrisk militäranläggning med bland annat nordkoreansk kärnvapenteknologi. Det meddelar amerikanska regeringskällor, som citeras av New York Times och andra medier. Mystiken kring förra veckans israeliska flygräd mot mål i nordöstra Syrien börjar långsamt luckras upp, trots den officiella tystnaden i Damaskus och Jerusalem. Droppvis, via läckor till medier i och utanför regionen, börjar de oklara partierna att fyllas ut.”

Anna Veeder reageradeRawia Morras bloggning om saken och länkade till en artikel på YnetNews.com som hävdade:

”On the face of it, such display at a time when Israel’s political leadership is making every effort to allay tensions with Syria makes no sense. It’s unreasonable. The Air Force doesn’t work that way. After all, the attention of Syria’s aerial defense systems is entirely focused at Israel.”

Det säger en del om hur desinformation sprids när det gäller praktiskt taget allt som rör mellanöstern. Man kan aldrig i något sammanhang lita på att det budskap som förs fram är ens i närheten av sanningen. Det gäller givetvis hela mellanösternkonflikten. Den information som torgförs av de andra intressenterna kan givetvis vara lika mycket friserade som den som framförs av israels advokater, det gäller verkligen att se upp.

Att Israel bombade Syrien är dock en trovärdig uppgift. Man har enligt tämligen trovärdiga källor planer på att bomba även Irans framställning av bränsle till kärnkraftsverk, i vart fall om inte USA gör det. Att Iran, ett land med mellanösterns

värsta luftföroreningar, vill ha en renare energiform än oljeeldade kraftverk påstår man från israels sida är – lögn. Detta trots att Teheran har en av världens smutsigaste luft på grund av alla avgaser och andra utsläpp.

Den som lever får se…

DN

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Israel, Syrien, Iran, Bomber, Mellanösternkonflikten, Anna Veeder, Desinformation, Rawia Morra, Politik[/tags]