Heja Vänsterpartiet!


Enligt Demoskop så har vänsterpartiet backat i opinionsläget till 3,7 procent och ligger därmed utanför spärren till riksdagen.

Samma undersökning visar att folkpartiet har ökat 3 procent sedan den senaste undersökningen vilket är ett ännu märkligare resultat. Tvivelsutan är det så att det faktum att vänstern inte kommer ut lika bra i media som högerpartierna ger utslag i den här sortens mätningar. Ser man till hur pressen styrs av sina ägare så är det knappast konstigt att enda gången t.ex. Lars Ohly får ordentlig publicitet är då hans sambo skriver något olämpligt på sin blogg.

0,3 procent från spärren till riksdagen, hur många av de som besvarade undersökningen handlar det om? Jo det handlar om tre personer eftersom det var tusen som tillfrågades. Hade fyra-fem till hävdat att de hade röstat på (v) så hade inte morgontidningarna haft några rubriker på en annars intetsägande undersökning.

Men visst, vänsterpartiet måste vässa retoriken åtskilligt. Men tappet handlar inte bara om Alice Åströms liberala trams om att avkriminalisera narkotikamissbruk, det handlar mer om massmedias medvetna underlåtenhet

att bevaka och redovisa partiets kritik mot den borgerliga högerregeringen, och dess kommunala apologeter. Partiets medlemmar och sympatisörer måste höja sina röster.

Källor: SvD DN

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Demoskop, Opinionsundersökningar, Valet 2010, Vänsterpartiet, Politik[/tags]


56 svar till “Heja Vänsterpartiet!”

 1. ”Din utgångspunkt är alltför ofta att de som skriver här är unga och inte vet och kan någonting när de inte håller med dig eller direkt kritiserar det du skriver.”
  Christer W.
  Det var ord och inga visor. Men hur kan du veta vilken utgångspunkt jag har?
  Jag vet inte heller vad människorna på den här bloggen
  har för ålder, så ditt påpekande faller med det.
  Men jag har förstått att du inte tycker om mitt sätt att utmana, men det kan jag inte göra något åt. Hur jag än försöker blir jag inte av den åkomman, att reagera stark på orättvisor och maktmissbruk.
  Din fråga vilken vattenstämpel jag har, proselyt eller belackare, var väl heller inte så rar, även om den skrevs med glimten i ögat.
  Och en annan sak, jag läste ditt svar litet för fort och slarvig – och fick för mig att du var trettiofem år.( Skyller på värmen.)
  Därav mitt god-dag-yxskaft svar.
  Tillsist: att jag skrev ”gammal i gamet” betyder inte det du tror, att jag har tillägnat mig all livserfarenhet och tittar på alla andra von oben.
  Jag menade bara att jag levt ganska länge.
  Och om du vill betrakta mig som en dum och inskränkt person, så är det ditt problem, Christer.

 2. Sara G, det är bara att läsa hur du skriver och se hur du behandlar behandlar andra som inte faller dig på läppen.
  Jag upplever inte heller att du är speciellt utmanande utan snarare som en som förstör sina egna argument och då blir de ju utan funktion. Men det är ju du som avgör vart du vill nå.
  Du vill även denna gång lyfta fram att du har erfarenhet och att den väger tungt som argument, att du själv tycker så är en sak, men du bevisar inte med hjälp av dina argumentation att du har rätt.

  Nu måste jag tyvärr sluta, åska går. Jag hade lite till att anföra men jag är rädd om pc

  P.S. Jag har med min åldriga kropp kravlat på marken för att fixa automaten på bilen och därför inte läst ditt inlägg förrän nu.

 3. Christer W, jag har tagit till mig din kritik – och du har i stor sett rätt.

 4. Jag tror inte att det är så illa med (v). Kamrat fyra procent överlever nog.

 5. Enligt den senaste SCB:s mätning får vänsterpartiet 5 procent.(Socialdemokraterna har hela 45 procent och skillnaden mellan blocken är 40,6 procent för Alliansen och hela 55,4 för det röda blocket.)
  .