Gud är ond


När det gäller underhållningsvåld så börjar media i Sverige komma ikapp sina utländska motsvarigheter. Inom några år så kommer man sannolikt ha tagit igen det försprång som Brittisk tabloid-
press har idag.

Idag berättar Aftonbladet om en stillsam variant av våld, tatueringar som går snett. Enligt min uppfattning så gör alla tatueringar det och bara tur hjälpte mig igenom ungdomsåren utan att min hud perforerades av en tatuerare, möjligen en gnutta självbevarelsedrift också. Men det gällde inte Paulina i texten nedan, hennes självbevarelsedrift var helt obefintlig.

AB: ”I dag är Paulina långt ifrån nöjd: Tatueringen saknar djup, linjerna är dåligt dragna och färg har kladdats utanför, menar hon.

Dessutom är ett ord felstavat i tatueringen. Istället för ”GOOD EVIL”, som betyder god och ond, står det ”GOD EVIL”, översatt gud ond.

– Hela tatueringen ser ut som skit. Med texten menade jag att alla människor har en god och en ond sida. Hela betydelsen är nu felaktig, säger Paulina till Aftonbladet.se.”

Det är svårt att utifrån bilderna i Aftonbladets webbversion avgöra om tatueringen är dåligt gjord eller inte, men den freudianska felstavningen tycker jag är helt ok. Gud är faktiskt ond, om det nu skulle finnas någon gud. Det gör det nu inte och jag kan konstatera att det faktiskt bevisar att – gud är ond. En oerhörd mängd människor runt denna planet lever i något slags förtröstan i att det finns en gud. Många står ut med vilka dumheter som helst på grund av sin förtröstan.

Jag behöver givetvis inte nämna något exempel, alla som läser dessa rader vet mängder av exempel där folk dödas, hålls

tatuering

tillbaka, eller hålls nere, av tro på ett ande-
väsen som inte finns. En tro som har sitt ursprung i en massa sagor om tomtar och troll och som idag, år 2008, fortfarande innebär att folk vallfärdar till kyrkor, moskéer och synagogor runt hela planeten. Så visst finns det fog för att tatuera in ”God Evil” om man känner för det. Det är nog intatuerat i miljarder människors medvetande oavsett om det är rent fysiskt skrivet på deras ryggar.

Sedan finns det fog för att lyfta på ögon-
brynen inför det faktum att en ung kvinna eller man verkligen vill tatuera in en sådan bild på ryggen. Kanske det är tufft, vad vet jag, men jag undrar vad tjejen tänker när hon fyllt 60 och ska gå till badhuset med sina väninnor…

AB12 SvD it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Religion, Gud, Tatuering, Konst, Misshandel, Omdöme, Smärta, Mediekritik, Politik[/tags]