Färre och färre SD-politiker…


Sverigedemokraternas kyrkopolitiker, läraren Magnus Larheim i Helsingborg, har åtalats för ofredande. Han är också tidigare dömd, då för bland annat misshandel.

DN/SvD/TT: ””Är du den första överlevande aborten?”, ska mannen ha frågat när han hösten 2006 ringde till Jönsson, som är allvarligt cp-skadad.

Åtalet gäller två tillfällen i oktober förra året, då Jönsson fick flera nattliga samtal med förtäckta hot och hånfulla anspelningar på sitt handikapp.

– Det ska ha förekommit ytterligare telefonsamtal, men detta är vad jag tycker att jag kan styrka, säger kammaråklagare Charlotte Österlund till TT.”

Fredrik Jönsson skriver i ett pressmeddelande: ”– Sverigedemokraternas förtroendevalda visar ännu en gång det svenska folket hur nära partiet ligger den nazistiska ideologin och vad de har för åsikter om de grupper som de är emot, som t.ex. invandrare och handikappade…”

Enligt vad DN/SvD/TT rapporterar har Magnus Larheim begärt utträde ur Sverigedemokraterna. Men att fråga en CP-skadad tjej eller kille om vederbörande är den första överlevande aborten, det är så förbaskat lågt att jag inte finner ord för att beskriva min egen åsikt.

Sverigedemokraterna har betydande problem inom sitt parti, självklart kommer den här typen av agerande att påverka folks uppfattning om alla Sverigedemokrater. Förra gången han förekom i media så var det efter att ha hotat en kvinnlig student. Så här sa han på hennes telefonsvarare enligt Expo: ”Jag är inte rädd för polisen, för vet du vad, du kan inte bevisa


(Sverigedemokraternas gamla nazistsymbol…)


någonting, jag har varit i fängelse, och jag har många vänner, de gillar folk som dig, jag vet var du läser, jag vet var du kommer ifrån, jag vet vilken jävla dag som du är född. (…..) ring till polisen, gör det, om du jävlas kommer jag inte att råka illa ut, men du kommer att råka illa ut, glöm inte det. ”

Att kommentera detta vidare känns helt överflödigt…

Källor: SvD DN Expo Fredrik Jönssons blogg

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Magnus Larheim, Sverigedemokraterna, Nazianstuckna, Främlingsfientliga, Kriminalitet, Val 2010, Politik[/tags]