Ett startskott till inbördeskriget?


Idag tog en eller flera terrorister livet av minst 125 människor genom att spränga en eller flera bomber i staden Hilla i Irak.

Ett fruktansvärt illdåd som drabbade huvudsakligen helt oskyldiga människor.

I media florerar en mängd uppgifter om vilken grupp eller organisation som ska anses vara skyldig, och bland annat så talas det om folk som kommer från Syrien.

Dessutom nämns Saddam Husseins bror som nyligen greps, vara en finansiär av terrorism. Kanske också finansiär av det som timat idag.

Hur det är med dessa uppgifter låter jag vara osagt.

Det är säkert mycket möjligt, men det kan lika gärna vara des-information som läggs ut av amerikanerna. Allt tal om Syrien den senaste tiden undrar jag en del över t.ex..

Att lita på några uppgifter är utom-ordentligt svårt, och trots att jag följer ett antal medias rapportering om kriget så har jag inte en aning.

Men ett vet jag. Och det är att denna händelse liksom andra liknande mycket väl kan vara den tändande gnistan till ett inbördeskrig i Irak.

I nuläget är det kanske bara några religiösa ledare som kan förmå folk att inte kasta sig ut i en konflikt som dödar långt fler än vad USA lyckats med.

Och även de som av olika anledningar tycker att det är bra att USA agerar i mellanöstern måste rimligen bäva inför ett sådant scenario.

Om de olika etniska grupperna i Irak börjar slåss på allvar inbördes så kommer kurderna säkert utropa sin självständighet, vilket leder till…

Ja man behöver inte fortsätta länge och prata om det berömda ordet ”om”. Valet i Irak har beskrivits som ett stort framsteg. Men blev inte valet egentligen något som än mer ökade polariseringen?

Den som lever får se. I Hilla idag så kunde man bada i blod om man hade lust.