Det är dags att oroa sig


Igår skrev någon av morgon-tidningarna att militärledningen oroar sig för att talibanerna ska dra sig norrut, mot de svenska Ifor-soldaterna.

Den oron finns det all anledning att ta på allvar. USA har, med hjälp av de andra Nato-styrkorna, agerat med stor kraft mot talibanerna i de södra delarna av landet, och trots att de hävdar att inga oskyldiga drabbas så vittnar rapporterna om mängder av dödade och skadade civila. Detta i kombination med ett dagligen stort antal dödade talibaner gör givetvis att risken för de svenska soldaterna i norr ökar.

Samtidigt skyller Rumsfeld vid sitt besök i Kabul på Européerna. Fritt citerat: ”Om Europa inte köpte så mycket heroin från regionen skulle situationen inte vara så allvarlig eftersom talibanerna då inte skulle ha pengar att köpa vapen för.”

Det visar hur oerhört korkade amerikaner inom USA:s statsledning är. Rumsfeld har uppenbarligen inte en aning om vad narkomani är eller hur det definieras. Dessutom så borde knappast USA vara det land som kritiserar Europa eftersom den amerikanska staten ett flertal gånger varit direkt inblandade i narkotikasmuggling både i Sydostasien och i Latinamerika.

Nästa drag i den amerikanska retoriken blir väl att pytsa över hela Afghanistan-problematiken på Europa eftersom det är ”vi som finansierar talibanerna”.

Faktiskt skulle inte en sådan attityd förvåna mig det minsta.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, afghanistan, rumsfeld, ifor, nato, talibanerna, vita huset, usa[/tags]