Den stora förvirringen år 2005!


Den politiska förvirringen i januari 2005 slår nya rekord för varje dag som går.

Nu kablas det ut att kristdemokraterna bara lyckas få ihop ynka 3 procent i den stora opinionsundersökningen av väljarsympatierna vilket antagligen får alla nyliberaler att rusa mot närmaste toalett…

För samtidigt så har Vägval Vänster ett möte som kan utmynna i ett nytt politiskt parti. Att Schyman för några dagar sedan bekräftade att hon vill ha ett feministiskt parti inför nästa års riksdagsval bidrar bara till ytterligare panik och förvirring.

Peter Eriksson i miljöpartiet bjöd idag in Vägval Vänsters sympatisörer att delta på (mp)s riksdagslista. Frågan är hur länge det dröjer innan alla partier bjuder in både från vänster och höger.

Är miljöpartiet så desperata att de också tänker bjuda in junilistans folk på sina valsedlar..? Själv tvivlar jag starkt på att något av de nya partierna ens överväger en sådan möjlighet. För det vore ju det bästa sättet att göra den egna politiken till något irrelevant som kan viftas bort som en fluga.

Antagligen har väl Göran Persson redan hemliga förhandlingar igång med Centerpartiet. Men det får vi inte veta eftersom det är hemligt. Det är nog inte bara Reinfeldt & Co som känner sig nödiga i nuläget…