Bush allierade dödad


Sheik Abd al-Sattar Abu Risha dog idag i en vägbomb i Irak. Han var en ledande Sunnimuslimsk ledare som hade ställt upp på Bushs sida mot al Qaida-liknande grupper.

Det var givetvis ingen tillfällighet, liar man sig med ockupationsmakten så tar man enorma risker och det var troligen det som var motivet till att han sprängdes idag i en vägbomb. Ytterligare tre personer dog vid attentatet, en medarbetare och två livvakter. Samarbetet med Sunnimuslimerna var ett av huvudnumren i den redovisning general Petrraeus gjorde inför kongressen häromdagen.

SvD: ”Ikväll väntas president Bush säga att han godtar general Petraeus rekommendationer om Irak- kriget, med ett tillbakadragande av förstärkningarna på runt 30000 man fram till juli nästa år.

Men det beskedet eldar bara på motståndare som menar att Petraeus handlat på Bushs inrådan och att detta bara innebär det som kallas ”stay the course”.”

Det vi nu skådar är början till slutet på epoken Bush. Här i Sverige får vi dock vänta till frukosten innan vi får höra vad Bush har att säga i sitt TV-sända tal ikväll, men media tippar inte helt oväntat att han ska följa den linje som Petraeus skisserat. Aljazeeras Shurjaat fångar i sin animerade teckning hur saker och ting förhåller sig egentligen.

Troligen kommer en video på Liveleak som visar mordet på video. Det är faktiskt rätt sjukt, eller hur?

Källor: SvD Aljazeera SvD1 DN

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Bush, Irak, TV-tal, Kriget mot Terrorismen, Politik[/tags]