Är advokat Thomas Martinson en skurk?


Klockan 05.00 väcker min lilla katt mig idag på morgonen. Hon är hungrig och tycker att husse sovit tillräckligt. Efter att ha ordnat för hennes överlevnad brygger jag morgonkaffe och slår mig ner i vardagsrummet med morgontidningen och tre Wasa Sport med Prästost.

I SvD talar man om att advokaten Thomas Martinsson inte riskerar att åklagaren överklagar på grund av att det enligt lagen ska gå att bevisa att Zethraeus pengar 1,5 miljoner, är åtkomna via ett brott.

Ptjaha.. Är det någon av kvinna född som på allvar inbillar sig att Martinsson hjälpte mördaren i god tro? En erfaren brottmålsadvokat? Som dessutom tog 400 000.- för att pytsa slantarna till ett konto som mördarens fästmö disponerade via ett betalkort?

Läs vad jag skrev om penningtvätt!

På annan plats i tidningen talas det om effekter av Tsunamin. En notis berättar om ön Sentinels innevånare. Det är några hundra människor som helt saknar kontakt med omvärlden. När helikoptrar flugit över ön har infödingar rusat fram ur buskarna och skjutit mot de som flyger över med – pil och båge. :-)

De verkar med andra ord inte särskilt intresserade av den pågående globaliseringen. Den känner jag mig också lite tveksam till, men underlättar det om jag köper en pilbåge?