Al-Qaida och Bin Ladin på nätet?


På Flashbacks webbplats hittade jag den text jag citerar nedan.

Flashback: ”al-Qaida startar nyhetskanal på Internet. Tv-kanaler som amerikanska CNN och arabiska al-Jazira ljuger, tycker anhängare till Usama bin Ladins nätverk al-Qaida. Därför har man lanserat ett eget ”nyhetsprogram” på Internet som inte ska ägna sig åt ”lögner och propaganda”. Programmet Kalifatets röst.. ..Nyhetsprogram nummer ett föregick av en uppläsning ur Koranen. Sedan hördes lejon ryta och därpå följde 15 minuters sammanfattning av den gångna veckans nyheter, dedicerad till bin Ladin.”

En sådan nyhet är givetvis spännande så jag klickade på länken som fanns med i artikeln. Men någon ”Kalifatets röst” hittade jag inte utan bara en textsida som upplyste om vilka tjänster som fanns på servern.

Med andra ord är länken till Usama bin Ladin borttagen, om den ens har funnits.

Det må vara hur det vill med den saken, men Flashback påstår att Internet används alltmer för att sprida al-Qaidas åsikter, och det tror jag på.

Ett dilemma som jag stött på är de falska siter som dyker upp med jämna mellanrum. Framförallt Expressen, men också Aftonbladet, brukar med färgglada bilder utropa att ”nu ska Runar Söögard

mördas” och visar bilder som är skärmdumpar från en site i Huston Texas som bevis.

Att CIA/NSA/FBI/Pentagon skulle tillåta några terrorister att ha hemsidan på en server i USA är ju troligt, eller hur..?

Förresten har ju Expressen tagit död på Usama bin Ladin nu..

Länk till al-Qaida?

Länk till Flashbacks artikel!