17 septemberkatastrofen


Idag när det har gått ett år sedan 17 septemberkatastrofen så anser högeralliansen att det finns skäl att fira. Det gör de samtidigt med att Arla varslar om höjda priser på mejeriprodukter med tjugo procent.

Mona Sahlin/SvD: ”Rika blir rikare, räntorna stiger, 300 000 har lämnat a-kassan och sjuka får lägre ersättning. Det finns inga skäl att fira alliansregeringens ett år vid makten. Bara de som har jobb har ett värde. Alla är inte med när regeringen försöker driva rättvisepolitik, skriver ¬oppositionsledaren Mona Sahlin, som anser att Sverige har råd med rättvisa.”

Alliansen firar samma dag som det går nedåt på börsen och hela gänget grinar glatt på Norrmalmstorg i Stockholm. De läste förstås inte vad Greenspan sade i intervjun med Dagens Nyheter, och Anders Borg håller antagligen för ögonen.

Mona Sahlin sammanfattar mångas erfarenheter av det första året på ett bra sätt. Mona Sahlin som jag tycker har växt lite med uppgiften. Jag lyssnade på Ekots lördagsintervju med henne och hennes gamla darr på stämman var helt borta. Samma sak idag i P1-morgon, hon lät säker på sig själv och dessutom klar, tydlig och redig. Möjligen är det den nya rollen som socialdemokraternas ordförande som också inneburit att hon fått lite mer naturlig pondus, och några som inte har anledning att fira det är just – högeralliansen.

Att de höjer bensinpriset kan de inte få några applåder för när de samtidigt har planer på att höja resekostnaden inom lokaltrafiken i Stockholm. 17 septemberkatastrofen har maximalt 1097 dagar kvar enligt min räknare… Källor: SvD DN SvD1 DN1 SvD2

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Högerregeringen, Val 2010, Arla, Bensinskatt, Politik[/tags]