SD ute ur garderoben

Idag tar Aftonbladet till ett intressant grepp när det gäller att beskriva de rasistiska Sverigedemokraterna och vad de egentligen vill åstadkomma.

AB: ”Sverigedemokraterna för samma kamp som Astrid Lindgren. Det påstod partisekreteraren Björn Söder i lördags. I dag påstår partiledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel att människor från muslimska länder är det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget. Ledande jurister påstår att debattartikeln kan vara hets mot folkgrupp. Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har ändå valt att publicera den och påstår att det är viktigare än någonsin att klargöra Sverigedemokraternas verkliga åsikter och hur de skiljer sig från partiets reklam.” .

Kommentarerna till det skrivna lät inte vänta på sig och det är bra. Det är också bra eftersom det faktiskt handlar om konsumentupplysning. Vad får vi om vi får in Sverigedemo-
kraterna i landets Riksdag. Jo det blir ett rasistiskt parti som är sprunget ur nazistiska partier och grupper som BSS, Bevara Sverige Svenskt. Igår skrevs ett flertal kommentarer från deras sympatisörer, kommentarer som var så hätska i tonen att jag omöjligen kunde släppa fram dem på bloggen.

Jan Hjärpe kommenterar partiledare Åkessons artikel såhär:

AB: ”– Det här är rena hatet och ingenting annat. Det är hets mot folkgrupp och kan inte tolkas som något annat än rena rama rasismen, säger han. Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi, säger att mycket av argumentationen bygger på felaktiga påståenden. – Det är flera suspekta påståenden. Och att det skulle finnas tio terrororganisationer i Sverige är kort sagt lögn. Jan Hjärpe, drar paralleller till den nazistiska antisemitismen. – Det är samma typ av propaganda. Det här har dessutom rasistiska undertoner, eftersom den här retoriken förutsätter att religionstillhörighet är avgörande för hur människor agerar. Det här är helt klart hets mot folkgrupp. Det här är riktigt, riktigt otäckt, säger Jan Hjärpe.”

Igår talade jag med en bekant om alla de bil- och skolbränder som varit den senaste tiden. Sverigedemokrater har försökt göra gällande att de som tänder på bilar och skolor är invandrarungdomar, men min gamla kamrat, som är i samma ålder som jag själv, tror inte på det. Han tror att det är

nazianstucken

provokatörer från en viss politisk grupp som vill använda dessa händelser för att skjuta skulden på invandrarungdomar, och att orsaken till det beteendet är valet 2010.

Jag vet givetvis inget om det själv, men jag utgår ifrån att polisen agerar förutsättningslöst när det gäller att leta rätt på eventuella förövare. Det kan vara en alltmer utbredd alienation, men visst kan det finnas andra inslag och motiv också. Allt är som bekant inte vad det synes vara, men bra är att Sverigedemokraternas politiska grunder nu kommer fram i media så att väljarna vet vad det är de lägger sin röst på.

En lustig detalj är att många Sverigedemokrater velat motsätta sig användningen av ordet främlingsfientlighet den sista tiden. Alla som på en given signal.

intressant Andra om: , , , , , , , , ab123 dn1234 ex12 svd12 GP t

  72 comments for “SD ute ur garderoben

 1. Maria
  19 oktober, 2009 at 09:17

  Nu har jag läst artiklarna du länkar till i Aftonbladet och jag blir rädd. Kan man inte förbjuda rasistpartier en gång för alla? Och var går egentligen gränsen till den rena nazismen? Jag tycker att hatet mot muslimer bland dessa sverigedemokrater är exakt samma som piskades upp mot judarna på trettiotalet. Kan man inte lagstifta mot sådant?

  • 19 oktober, 2009 at 09:23

   Jag håller med dig, det är en mycket otäck bild man får av de nazianstuckna. Men man kan inte lagstifta bort ett sådant parti, idéer kan man inte lagstifta bort, bara belysa och göra synliga.

   Och var går egentligen gränsen till den rena nazismen?

   Somliga är nog av den uppfattningen att den gränsen är passerad iaf…

   • Gripen
    19 oktober, 2009 at 09:34

    Sverige demokraterna har flera medlemar som var öppet ny nazistiska i slutet av 80 talet och början av 90 talet.

    MEn de flesta av dem skyller på att det var ungdoms synder, precis som jag gör idag.

    Men deras retorik är fortfarande den samma medans min är tolerant och och jag öppet motsätter idag ny nazister och andra rasist grupper.

   • R
    19 oktober, 2009 at 14:24

    Man kan och bör inte lagstifta ett parti men man bör bestraffa deras missbruk och utnyttjande av demokratin. Yttrandefriheten har missuppfattats helt. Detta fallet är inte ens svårt utan man kan gå på ren magkänsla. Hela kroppen säger att det de gör är fel. SD är fel.

 2. Kulle
  19 oktober, 2009 at 09:42

  Det är ju inget nytt som framkommer i debattartikeln, varför all uppståndelse? SD har ju använt samma argument förut. Aftonbladet överdriver grovt betydelsen av denna artikeln, vilket jag tror kommer visa sig vara kontraproduktivt. Den kommande debatten (?) om denna artikel kommer bara ytterligare att stärka SD:s martyrskap.

  • 19 oktober, 2009 at 09:49

   Den kommande debatten (?) om denna artikel kommer bara ytterligare att stärka SD:s martyrskap.

   Du glömmer det viktigaste – den visar vilka värderingar som ligger till grund för SD. Det är mycket viktigt att folk förstår att det är rasism, rasism och rasism.

   • Rickard H
    19 oktober, 2009 at 10:07

    Bra att Aftonblasket äntligen gör nåt vettigt. Sverigedemokraterna har inte bara en rostrand i kallingarna, de är bruna rakt igenom!

 3. 19 oktober, 2009 at 09:50

  ”men bra är att Sverigedemokraternas politiska grunder nu kommer fram i media ”

  Nu? Sverigedemokraternas ”politiska grunder” har kommit fram i media i åratal. Ingen läskunnig kan ha missat vilka politiska grunder SD står för.

  • 19 oktober, 2009 at 10:10

   Ingen läskunnig kan ha missat vilka politiska grunder SD står för.

   Massor av människor har missat det, det trodde jag att du visste?

 4. Dan
  19 oktober, 2009 at 10:07

  han är inte smart politiker, han gör slut på sin parti .

 5. Anders
  19 oktober, 2009 at 10:12

  Det vore bra om Aftonbladet kunde ägna sig åt lite gräv när det gäller svärjedemokraterna. Det är intressant att de borgerliga tidningarna inte hänger på. Vad kan det bero på månne?

 6. Martin E
  19 oktober, 2009 at 10:18

  Jag tror och hoppas att detta kommer att synas i de kommande opinionsmätningarna. Det kommer att bli klart ”osexigt” att hålla på ett parti bestående av bondlurkar!

 7. Bosse
  19 oktober, 2009 at 10:27

  Om det nu är hets mot folkgrupp, så är det väl Aftonbladets ansvarige utgivare som gjort sig skyldig till brottet?

  Är det inte väldigt korkat av Aftonbladet att publicera en artikel och sedan beskylla sig själva för hets mot folkgrupp?

  • 19 oktober, 2009 at 10:51

   De gör det ju för att påvisa kopplingen till nazismen. Det är väl bra?

   • Nils
    19 oktober, 2009 at 11:09

    Varför bara hänga Åkesson? Ge er på Per Gudmunsson i svenskan oxo. Värsta islamofoben av dem alla?

 8. karl i hagen
  19 oktober, 2009 at 10:37

  Bestäm dig för ETT namn som alias!! Och skippa razzesnacket!! / Jinge

 9. Gösta Berling
  19 oktober, 2009 at 10:48

  Jag håller ju inte alltid med dig, Jinge. Men i bloggarna om Sverigedemokraterna har du verkligen slagit huvudet på spiken.

  Detta parti tar den långa – men säkra – vägen. För varje val (oavsett till vad) och nästan varje opinionsmätning ökar de lite grann. Inte uppseendeväckande mycket, ett par tiondels procent kanske, ofta inom felmarginalen. Men när detta sker över tid ser man en oavbrutet stigande kurva, om än stigningen är svag. Deras partiföreträdare väljs in i olika sammanhang, någon enstaka här, någon enstaka där. Så länge de är ensamma får de sällan något inflytande, men de blir kunnigare, de lär sig hur det går till med beslutsfattande, de bygger upp nätverk med utomstående som kan vara bra att ha senare. Och när de väl har fått fotfäste blir det inte lätt att bli av med dem.

  Stor skillnad mot “partiet” Ny Demokrati. Det slog igenom på bred front och kom på en gång med i riksdagen. Men deras folk var, med mycket få undantag, oskolat och när de fick chansen till inflytande och påverkan gjorde de bort sig så det bara visslade om det. Och lika snabbt som de kom in, lika fort forsvann de. Ty alla förstod att det inte fanns någon substans i deras politik.

  Sverigedemokraterna är alltså mycket farligare. Och de har en partiledare som ser trevlig och prydlig ut (vissa väljare fäster stor vikt därvid) och han skulle knappast, som Wachtmeister/Karlsson, argumentera genom att stapla ölbackar…

  Men jag tror inte att de flesta av deras anhängare är nazister eller rasister i vanlig mening. Men de har fallit för Åkessons populism. För dessa vore det nyttigt att ta del av hur partiets inre kärna e-g-e-n-t-l-i-g-e-n tänker. Så allt ljus över sverigedemokraternas ideologi, det tjänar den sanna demokratin på!

 10. Andreas.S
  19 oktober, 2009 at 10:52

  ABC för er som inte förstår!

  Klassiska kommentarer finns: ”Dem tar våra jobb” eller ”Dem tar inga jobb utan lever bara på bidrag”
  För att lättast slå hål på myllan av kommentarer så kan vi lätt säga att de invandrare som arbetar betalar bidrag till de invandrare som inte arbetar och därmed har vi status qui.
  Om Sverige hade en befolkning på 15 miljoner invånare så skulle infrastruktur städer arbeten, både inhemsk och export vara betydligt högre. Om vi ser på t.ex. Holland med drygt 20 miljoner invånare med en mindre produktiv industri än vad vi har på ett betydligt mindre landareal så kan detta land existera med god livskvalité bland världens i-länder. Med detta vill jag påstå att vi inte går under bara för att vi blir fler i Sverige p.g.a. invandring.
  Rädslan att alla invandrare ska få 4-10 barn så att svenskar bara blir minoritet i framtiden är absurt om någon skulle tro på detta. Genom integration blir kommande generationers arbetsförmåga och karriärs lystnad och så vidare detsamma som vår egen. Om integrationen fungerar så är hotet av detta bara ett patetiskt inslag i debatten om invandrare. Men det är klart! –om man arbetar aktivt för att integrationen inte ska lyckas så blir profetiorna mer sannenliga. Brotten blir fler av att inte dessa människor känner sig delaktiga på lika villkor, barnafödandet blir högre hos människor som lever under svårare förhållanden och bidragen ökar om man inte ger förutsättningar för att lyckas. Så visst kan vi lyckas bryta mot mänskliga rättigheter och bevisa att islamska utövare är elaka monster som vill oss alla illa.
  Vill ni veta mer om hur man ökar främlingsfientligheten så rekommenderar jag att ni lär er mer om Israels politiska hållning mot Palestinier, hur man ökar våldet genom att minska på ett folks förutsättningar till en god livskvalité.
  Det är lättare att döma någon som gör fel än att lösa felet.
  Så ja! –det kan var helt fel att publicera en artikel från SD eftersom så många människor faktiskt inte kan eller vill se den rätta vägen utan bara den lätta vägen.
  Så vad är den rätta vägen, ja det kan vi diskutera vidare på däremot. Men jag vet en sak i alla fall, att döma ut en folkgrupp och/eller en religion är det inte! ,,, -Det har man gjort i århundraden och det har inte fungerat ännu.

  //adde

  • Bosse
   19 oktober, 2009 at 11:09

   Jag bor själv i Nederländerna, och jag kan vittna om ett samhälle som är väldigt olikt Sverige.
   Samhället är splittrat på ett sätt jag inte kunde ana innan jag flyttade ned, trots att jag varit i landet på besök ett otal gånger. Det man misstar sig på är att man tror det är en väl fungerande mångkultur bara för att vita och färgade människor arbetar och lever tillsammans. Sanningen är att klyftorna i samhället inte visar sig som hudfärg eller ursprungsland – det är i själva verket kulturella skillnader som delar folket.

   Det finns en utbredd misstänksamhet mellan t.ex. kristna och muslimer i Nederländerna. Ett uttryck för detta är att Nederländerna är på väg från en idé om mångkultur och människor som lever sida vid sida, till att det idag snarare är olika kulturer som bor i olika städer, eller åtminstånde olika stadsdelar.
   Måtte vi inte få detta i sverige.

 11. 19 oktober, 2009 at 10:54

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa.

  / Jinge

 12. Kerstin
  19 oktober, 2009 at 10:56

  Vad vill du med din kommentar? / Jinge

 13. 19 oktober, 2009 at 10:57

  Razzar ej önskvärda här! / Jinge

 14. Sniff
  19 oktober, 2009 at 10:59

  Vi kan inte tiga ihjäl SD! Det är okunskapen de rider på. Prata om ämnet och visa på det dumtokiga argumenten som stinker brunt hat. Sossar och moderater stjäl gärna argumenten och titta på problemen som SD påtalar och gör något åt dom om det är ett verkligt problem. Det om något kommer undergräva SDs trovärdighet och sno tillbaka potentiella väljare.

 15. Micke F
  19 oktober, 2009 at 11:06

  Glöm INTE bort Per Gudmundson på Svenska Dagbladet! Han är antagligen landets ledande islamofob, en av dem som drar de flesta väljarna bort från moderaterna och till Sverigedemokraterna!

  • 19 oktober, 2009 at 11:10

   Det har jag inte tänkt på ens idag. Men det är förstås korrekt. Allt det Åkesson säger har ju Gudmundson skrivit i SvD plus sin privata blogg!

   • Christer W
    19 oktober, 2009 at 11:21

    Då bör ju följdfrågan bli, varför låter SvD Gudmundson hållas, sympatiserar SvD med SD och därför ger Gudmundson utrymme för SD-propaganda? Eller är det så att SvD, s ledning inte har klart för sig vad somliga skriver?

 16. suka
  19 oktober, 2009 at 11:28

  Vad SVD säger är alltså att ingen vet ifall muslimska eller andra människor från MENA-länderna är överrepresenterade. Kan de tbero på att det vore rasistiskt att undersöka saken?
  Men varför inte göra det och avslöja myten helt enkelt?

  • 19 oktober, 2009 at 11:32

   Det har ju BRÅ gjort…

  • Gripen
   19 oktober, 2009 at 13:21

   Med information från BRÅ och Statisiska central byrån kan man få all info man behöver för att slå hål på lögnerna, men det betyder att man måste ha lärt sig göra informations sökning i skolan som många har totalt missat att lära sig.

   Det är anledningen till att folk är okunniga och SD växer.

 17. Pontuz
  19 oktober, 2009 at 11:29

  SD är totalidioter, det håller jag helt med om, men förbud är helt fel väg att gå. Demokrati och yttrandefrihet gäller i Sverige och detta hoppas jag att det får fortsätta att göra, även om det till och med skulle innebära att SD tog makten i Sverige. Det är upp till svenska folket att visa att man har något innanför pannbenet. Röstar man fram idioter får man skylla sig själv.
  Själv är jag emot religioner över huvud taget, men att hetsa mot religiösa människor är mig helt främmande oavsett vilken religion det handlar om.

 18. 19 oktober, 2009 at 11:29

  Jag tillämpar hårdhänt kommentarsmoderering!

  Den som inte läst reglerna för kommentarer, alternativt ens försöker följa dessa, får sitt alster raderat direkt. Så besvara dig själv besvär med att skriva om du inte har för avsikt att tillföra något konstruktivt. / Jinge

 19. Marcus R
  19 oktober, 2009 at 11:37

  Muslimer är definitivt en folkgrupp.

  Är inte det väldigt generaliserat? Kristna är väl inte en folkgrupp så varför är muslimer en folkgrupp? Delar du upp alla muslimer i olika etniciteter har du ju allt från araber till indonesier. Alla muslimer är inte lika precis som att alla kristna inte är lika. Den enda religion som man skulle kunna säga är en folkgrupp också är väl judendom, men den är så pass stor idag den med, så det stämmer inte längre heller egentligen.

  • 19 oktober, 2009 at 11:42

   Kan judendom vara en ”folkgrupp” så kan alla andra religioner vara det. Judar är ingen etnisk grupp som har samma förfäder, det är en mängd olika grupper, något som väl illustreras av hur afrikanska judar (och ryska) behandlas i Israel. Och generaliserar man utifrån religiösa grunder så är även muslimer en folkgrupp. Något som oxo illustreras av att tre av juristerna talar om brottet hets mot folkgrupp. Andra bloggare försöker göra gällande att det INTE är rasism, men det har ingen av juristerna talat om vad jag minns att jag läste. Mao ett villospår.

   • Marcus R
    19 oktober, 2009 at 11:58

    Kan judendom vara en ”folkgrupp” så kan alla andra religioner vara det.

    Det var därför jag skrev att judendomen är så pass stor idag att den inte borde räknas som folkgrupp. Förövrigt kan hets mot folkgrupp-lagen appliceras på andra grupperingar än bara etniciteter så där finns egentligen ingen anledning att gruppera in religiösa i en folkgrupp.
    ”hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.” http://sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

    • 19 oktober, 2009 at 12:17

     Det var därför jag skrev att judendomen är så pass stor idag att den inte borde räknas som folkgrupp. Förövrigt kan hets mot folkgrupp-lagen appliceras på andra grupperingar än bara etniciteter så där finns egentligen ingen anledning att gruppera in religiösa i en folkgrupp.

     F.ö. kan man undra varför du vill avvika från ämnet? Bloggposten handlar om SD och de uppgifter som relateras i den kommer från media.

 20. Eldraken
  19 oktober, 2009 at 11:41

  Bästa man kan göra är att xxxxxxxxxxxxxxxxx som stödjer dem.

  Jävla Natziparti.

  Säger en hel del om politiker.

  HYCKLARE

 21. Sven O
  19 oktober, 2009 at 12:21

  Hur många rasistiska texter har du raderat Jinge? Även om det inte hör till ämnet.

  • 19 oktober, 2009 at 12:23

   Kul att du frågar. 7-8 Razzetexter plus några som tycker att jag är dum som inte gillar sådana kommentarer. Dessutom ett par som medvetet använde lögner för att trumma igenom sina åsikter.

 22. Charlie
  19 oktober, 2009 at 12:27

  Det var en välgärning av Aftonbladet att släppa fram Åkesson på debattplats i tidningen. Det är bra att folk får reda på vad det är för bonnlurkar som gömmer sig bakom de bruna fanorna. Desto mer publicitet det där gänget får, ju omöjligare blir de politiskt. Visst sjutton drar de till sig ett antal rassar också, men i slutänden så lär sig folk vad det handlar om för sorts folk. Nu väntar jag bara på Mona Sahlin och hennes skam, för är det några som skapat denna situation så är det socialdemokratin. Vägran att ta debatten med de bruna har faktiskt skapat deras plattform.

  • Marcus R
   19 oktober, 2009 at 12:56

   Vägran att ta debatten med de bruna har faktiskt skapat deras plattform.

   Med Mona i spetsen så får de ju draghjälp även om de tar debatten; hennes debatt med Åkesson i början av sitt S-ledarskap var ju tyvärr ingen höjdare vad jag minns. Förhoppningsvis klarar de andra partierna att ge Åkesson svar på tal nu. Jag befarar dock att det är för sent och att de kommer att komma in i riksdagen vid nästa val; där finns folk som går på deras skitsnack och det finns inte tillräckligt många som klarar att argumentera emot.

 23. 19 oktober, 2009 at 12:31

  Detta är vad som gäller, sådant som avviker raderas direkt.

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa.

  / Jinge

 24. Micke F
  19 oktober, 2009 at 12:35

  Det är bra att du håller efter kommentarerna Jinge. Det är en av de saker som gör bloggen så läsvärd. Detta trots att du raderade en av mina kommentarer i helgen :D (Jo, nu är jag rätt tacksam för det)

  • 19 oktober, 2009 at 12:42

   Tack! Jo jag funderade på om du hade luktat på korken när jag läste ditt alster… :-P

   Jo jag håller bort en del rätt slemmiga typer, vissa återkommer så dem får jag slänga in i spamfiltret. Den risken löper inte du.. :-)

 25. K
  19 oktober, 2009 at 12:51

  Nie wieder Faschismus!

  Kapitalismen föder fram den här sortens främlingsfientliga ytterligheter. Folk resonerar väl att det inte är fel på systemet, utan att allt är den maktlösa minoriteten invandrarnas fel. Men det är inte vilka invandrare som helst, utan bara de med fel hudfärg eller religion. Jag är starkt emot religion, men ska folk stoppas vid gränserna ska det inte vara för att de tillhör en viss religion, det måste vara lika för alla religioner.

 26. jon
  19 oktober, 2009 at 13:20

  Jag tror knappast att dessa artiklar på något sätt påverkar de som bestämt sig för att rösta på SD. Har man bestämt sig för SD så vet man nog redan precis vad dom står för. Visserligen har han rätt i att muslimer är ett hot. Men det är alla gudsdyrkare, ikl. Åkesson.

 27. 19 oktober, 2009 at 13:38

  SD skyller ständigt på vilken kostnad invandringen innebär, att de är arbetslösa och bara kostar. Det brukar vara ganska kul att påminna dom om att som svensk, född i Sverige – den väljargrupp som SD håller högre än allt annat på denna jord, är du en förlust för Företaget Sverige långt in i ditt arbetsföra liv. Tar man mig som exempel, 28 år. Född och uppvuxen i Sverige. Gick på dagis som barn och började skolan vid 7 års ålder. 9 årig grundskola, 3 års gymnasium och 3 år på högskola efter det. Lägg därtill sjukvårdskostnader, vaccineringar osv. Lägg ihop kostnaden för allt detta tills dess att jag var 22, då jag började jobba heltid och betala skatt. Så har jag som medborgare avsevärt mycket pengar på mitt minus konto. Sen jag började jobba så har jag börjat nöta på den kostnad jag varit för Företaget Sverige, och förutsatt att jag fortsätter jobba och inte blir sjuk så kommer jag inte börja gå med vinst förrän jag är nånstans mellan 40 och 50 år. Och har jag tur att jag orkar jobba ett helt arbetsliv så kommer jag i 20 års tid bygga upp ett överskott för Företaget Sverige, som jag sen börjar nöta på när jag blir pensionär.

  En invandrare å andra sidan som kommer hit i arbetsför ålder (de flesta invandrare är ju arbetsföra) och börjar jobba, genererar direkt vinst för Företaget Sverige. Således borde vi hylla dessa människor som kommer hit och genererar vinst till Företaget Sverige för att höja välståndet och förbättra välfärden på sikt. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article5908503.ab). Sen är det upp till våra politiker (oftast svenskar) att förvalta detta överskott – något som med nuvarande ledning ej lär ske.

 28. BB
  19 oktober, 2009 at 13:53

  Egentligen är jag emot dödsstraff.
  Men kan tänka mig att införa det för att bli av med idioter som dig.
  Folk kommer rösta på SD oavsett vad du ljuger om.

  • 19 oktober, 2009 at 14:16

   Egentligen är jag emot dödsstraff.
   Men kan tänka mig att införa det för att bli av med idioter som dig.
   Folk kommer rösta på SD oavsett vad du ljuger om.

   Så, där hävdar en SD-medlem att han är för dödsstraff för att hindra folk som opponerar sig mot Sverigedemokraterna att yttra sig. Nice, det visar med all önskvärd tydlighet vad jag menar. Avsändaren är BB, lazlo@hotmail.com, IP 81.231.124.129

   Jag undrar hur poppis han är hos: 81.231.124.129 SE Sweden 26 Stockholms Lan Stockholm 59.3333 18.0500 TeliaSonera AB

   • Anders
    19 oktober, 2009 at 14:24

    Där ser man. Sverigedemokraterna kan till och med tänka sig att döda bloggare som säger emot deras vansinnigheter. Det var väl bra att det kom fram!

    • 19 oktober, 2009 at 14:28

     Visst. Jag har mordhotats ett par gånger av Sverigedemokrater, att en av dem säger att de som kritiserar är för dödsstraff för att bli av med sådana som mig är ingen nyhet. Bra att de skriver det i kommentarer så att alla kan se.

     • Marcus R
      19 oktober, 2009 at 17:23

      Jag har mordhotats ett par gånger av Sverigedemokrater, att en av dem säger att de som kritiserar är för dödsstraff för att bli av med sådana som mig är ingen nyhet.

      Ska du inte polisanmäla det där. Det känns ganska allvarligt när någon skriver på det sättet.

      • 19 oktober, 2009 at 17:42

       Ska du inte polisanmäla det där. Det känns ganska allvarligt när någon skriver på det sättet.

       Det är inte ett hot, det är en önskan. Hotet i.s.f. består i att Sverigedemokraterna kommer in i Sveriges Riksdag, då kommer de att verka för att återinföra dödsstraffet har de gått ut med. Att oliktänkande i deras värld är lika mycket värda som muslimer eller andra folkgrupper/religioner etc är inget annat än en varudeklaration. Detta får vi med ett nazianstucket anhang i Riksdagen.

 29. Fredag hela veckan
  19 oktober, 2009 at 13:53

  Att lägga sin röst på SD 2010 kan innebära som alla nu ser att vi får politisk förföljelse, tindningarna får ingen yttrandefrihet och avrättningar av muslimer i Sverige. Artikeln idag från SD är första steget och alla som inte inser det och lägger sin röst på SD bör inse att det är ren Nazi propaganda som SD står för. Lär er av historien för guds skull och stoppa de här trångsynta bittra människorna innan det är försent. Rädda människor utan agenda med enda målet att gnälla och peka ut skyldiga hör inte hemma i en svensk riksdag. SD står ju inte för något! BAra att de är mot en hel grupp medmänniskor!

  • Simon
   19 oktober, 2009 at 14:24

   när Högern i Europa vinner allt mer politisk mark så vädrar även de extrema högerpartierna morgonluft eftersom inget höger parti i Europa har tydligt sagt sig vägra samarbeta med extrema högergrupper och därav också deras popularitet.
   kolla bara på Reinfeldt som vägrar svara på en enkel fråga och bara det gör att en del människor tror att SD är rumsrent.
   nu har ju Reinfeldt gått ut i aftonbladet och kritiserat SD´s politik men det är patetiskt eftersom han fortfarande vägrar svara på frågan ifall han kan tänka sig samarbeta med SD.

 30. Vide
  19 oktober, 2009 at 14:40

  Jag tycker vi skall dyka lite djupare än att bara motverka SD som parti, bevisligen skulle de inte finnas om deras åsikter inte resonerade med vissa väljare, det vi borde sikta in oss på är att förändra dessa vilsna själar till det bättre. Utan att ta bort roten till problemet så kommer de alltid att finnas kvar.

 31. Micke
  19 oktober, 2009 at 15:02

  Var är det för fel på Nazismen då? Det är väl bra att SD finns?

 32. Sara G
  19 oktober, 2009 at 15:28

  Usch, jag har tack vare alla skriverier om sd fått Horst Wessel lied på hjärnan – och den bara maler och maler: ”die Fahane hoch, die Reihen fest geschlossen…”

  Frågan är, hur kommer det sig att jag kan den? Jag vet inte, kanske hörde jag den på radion när jag var barn? Hur det nu kan ha gått till? Men både melodi och ord sitter som en smäck…
  Jag får nog fundera på de där med reinkarnation…

  sd-arna är otäcka rasister, nästan samtliga. Men det finns nog en och annan aningslös som slunkit in i bara farten och förstår inte vad det handlar om. men det flesta vet nog…
  Jag är djupt oroad över att Reinfeldt förmodligen kommer att använda partiet som vågmästare efter nästa val. Han verkar både tröttkörd och sur men sammanbiten över lusten att inte förlora makten.

  sd-arna här nere i Skåne, besöker regelbundet pensionärerna och eldar upp dem. Det är en tacksam grupp, med tanke på hur många blivit styvmoderligt behandlade av alliansen med tanke främst på den höga skattern. Över 1,2 pensionärer är en stark grupp som kan påverka valet och få in sd i riksdagen.

 33. Janne
  19 oktober, 2009 at 15:29

  Bra att du pekar på razzar/nazzar/sd och annat pack Jinge. Den sortens åsikter hör inte hemma i en demokrati!

 34. Jensa
  19 oktober, 2009 at 15:48

  Jag tycker att man ska diskutera Svenska Dagbladets Per Gudmundson åxå!

 35. olle w
  19 oktober, 2009 at 15:58

  Sverige demokraterna har flera medlemar som var öppet ny nazistiska i slutet av 80 talet och början av 90 talet.

  MEn de flesta av dem skyller på att det var ungdoms synder, precis som jag gör idag.

  • 19 oktober, 2009 at 16:53

   Sverigedemokraterna heter de väl? Jaså, du är gammal Nazist?

   • Gripen
    19 oktober, 2009 at 19:03

    Han kopierade vad jag skrev och klistade in det men skippade slutklämmen.

    Där jag försökte påpeka att ord och handling måste överstämma, jag jobbar med att bekämpa rasism och fördomar medans de för fortfarande samma retorik.

 36. olle w
  19 oktober, 2009 at 17:23

  Razzar släpps inte fram,

 37. 19 oktober, 2009 at 17:34

  Måste bara säga att det är djävligt fjantigt att folk tar till indrirekta hot mot dig som person beroende på vad du skriver. Det tar död på det roliga i en debatt. Vi lever trotts allt i ett fritt samhälle.

 38. Danne S
  19 oktober, 2009 at 17:42

  Kanon att SD öppet går ut och visar vilka de är!

  HEDER AFTONBLADET !!

 39. Mange
  19 oktober, 2009 at 18:06

  Det här är fullständig galenskap! Åkesson säger inget nytt eller ens nåt som kommer att uppfattas som förfärligt bland de som kan tänkas rösta på partiet. SD rasistiskt och islamofobiskt??? Nähä liksom?? Vilket avslöjande!!! Det som Aftonbladet nu har gjort kan mycket väl ge SD en rejäl skjuts i opinionen. Man ger dem en plattform där de får föra ut sitt budskap. Man fördömer de och låter för säkerhets skull samtliga riskdagens partiledare fördöma det, men är det verkligen nån som tror att potentiella SD-väljare bryr sig om vad journalister eller politiker tycker i frågan???? Och är det nån som verkligen tror att detta är nåt som kommer att skada SD?? Det är så fruktansvärt naivt och korkat!

  Det ska bli intressant att se nästa SIFO-mätning. 7-8% kanske…

  • 19 oktober, 2009 at 18:17

   Och är det nån som verkligen tror att detta är nåt som kommer att skada SD?? Det är så fruktansvärt naivt och korkat!

   Det ska bli intressant att se nästa SIFO-mätning. 7-8% kanske…

   Vi får se. Hur många säger att de stöder SD om jag publicerar mailadress och IP-nummer?

 40. Sammy
  19 oktober, 2009 at 18:20

  Menar du utöver Per Gudmundson på Svenska Dagbladet?

 41. GN
  19 oktober, 2009 at 20:17

  Jaa.. Håller till viss del med Mange faktiskt. Jag förstår hur ni andra menar, med att denna publiceringen är bra då folk verkligen få se SD:s ”sanna jag”. Men helt ärligt, alla vet i princip redan om det? Och alla som röstar på Sd är (vad de än säger) iallafall smyg rasister, så denna artiklen spelar väl ingen roll för dem. Gör väl bara att fler okunniga människor får upp ögonen för dem. Suck. Vart är vårt samhälle på väg idag, ett parti som SD i vår riksdag. Varför är vissa så jäkla dumma, ärlig talat? Missade de historia lektionerna? Yep, tillbaka till 1930-40 talets Tyskland, så småningom, för folk verkar ändå inte har fattat ett piss. Och förresten en sista sak bara, vadå Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige? Ursäkta mig, men för flera hundra år sen då fanns det inget Sverige, inget ”svenskt” folkt, det fanns inget ”vi” och ”dem”. Tycker inte man kan definera på så sätt, som sagt okunniga bönder som har missat sina historia lektioner är väl säkert majoritetsgruppen som lägger sin röst på det rasistiska.. Oj råkade jag säga det högt, menade ju främlingsfientliga partiet SD.

 42. Sara G
  19 oktober, 2009 at 20:44

  Det var bra att Aftonbladet tog in halvfiguren Åkessons artikel, leve yttrandefriheten! Nu vet vi absolut säkert var vi har dem, razzarn!
  Tänk, av ren och skär dumhet och dumdristighet så blottade sig idioten totalt över en hel sida. Nu kan ingen säga att dom inte visste!
  Jag som hade trott att Åkesson skulle låtsas vara mjuk demokrat och relativt human ett bra tag till framöver, men han kunde inte hålla sig! Hahaa, vilken lycka!
  Nu ska vi jobba för att hålla svinen utanför riksdagen!

 43. Sami
  20 oktober, 2009 at 10:41

  Jag misstänker att detta är en väl uttänkt strategi från SD:s sida. För de kunde ha valt att skriva lite luddigt om svenskhet, så där som de brukar göra ni vet. De gjorde nog en bedömning att de vinner mer än de förlorar på att gå ut hårt. Vi får hoppas att de missbedömt läget.

 44. Sara G
  20 oktober, 2009 at 13:36

  Åkesson ljuger, vräker ur sig halvsanningar och överdriver utan måtta. Han åsikter kan nu helt säkert efter artikeln i Aftonbladet igår i mångt och mycket betraktas som rasistiska och en del av utsagorna som eventuellt hets mot folkgrupp gällande muslimerna i Sverige.
  ”Samma vindar, samma dofter…” Det är nazistiska vindar och mycket kallt!
  Det är så obehagligt och jag trodde aldrig att vi skulle hamna i det här läget igen i Sverige.
  Förut var det judar, nu är det muslimer.
  Nu gäller det att med skärpa bemöta den här populistiska, rasistiska smörja sd:s razzeledare spyr ut!

  ”Fel, fel, fel, Åkesson!”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5984647.ab
  ”Nära hälften av Jimmie Åkessons påståenden är falska eller saknar grund, enligt experterna.

  Nu erkänner SD-ledaren att han inte har belägg för allt han påstår i Aftonbladets debattartikel.

  Flera gånger upprepar han:

  – Det finns nästan ingen information att tillgå, men i rimlighetens namn kan man anta att det stämmer.

  ..Aftonbladet har gått igenom dem med berörda myndigheter och forskare (se hela granskningen längst ner på sidan):

  Av 21 påståenden är tio felaktiga eller saknar vetenskaplig grund, enligt experterna.

  Ytterligare fyra anses kraftigt överdrivna eller ytterst ovanligt förekommande.

  Både Säpo och Brottsförebyggande rådet kritiserade i går Jimmie Åkessons artikel…”

Comments are closed.