Sahlins oförutsägbarhet

Skulle journalister idag intervjua Wetterstrand, Eriksson och Ohly om Mona Sahlins resa till Mallorca för att delta i Bindefelds kändisparty så skulle de alla svara, ”- Det är väl inga problem, hoppas att hon hade kul!”

Vad de egentligen tycker och tänker om saken säger de bara till sina respektive, hemma, där inga journalister kan höra dem. Alla tre oroar sig säkert rätt rejält inför Sahlins oförutsägbarhet, hennes agerande är nämligen inte helt lätt att förstå, lika lite som man förstår målsättningen bakom hennes handlande i olika frågor. Egentligen är det ett charmigt drag från hennes sida, en fågel som alltid sitter kvar på den gren man placerar den på är – lite tråkig, men Monas charm räcker knappast till för att släta över hennes oberäkneliga agerande.

Den rödgröna alliansen tillkom på ett krystat sätt, och den är inte helt okontroversiell. Jag känner vänsterpartister som inte kommer att rösta på partiet i nästa års val, givetvis kan man ställa sig frågan om de verkligen är socialister när de väljer bort det enda socialistiska partiet. Men även undertecknad är tveksam faktiskt. Monas lag innehåller en spelare med meriter från AIK, Thomas Bodström. Själv är jag AIK:are av födsel och ohejdad vana. Men just denna spelare är jag skeptisk till. Blir han justitieminister efter nästa val så kan jag lika gärna rösta borgerligt, eller på Piratpartiet vilket antagligen i praktiken är samma sak.

Mannen som ligger bakom införandet av tvångslagar i Sverige, efter amerikanskt mönster, kommer givetvis fortsätta att spela under täcket med amerikanska myndigheter. Vi har idag fått en situation som i sak liknar den i det gamla DDR, polisen har möjlighet att göra hemlig husrannsakan i din bostad när du inte är hemma. Dessutom kan de placera ut hemlig övervakningsutrustning bestående av videokamera och mikrofoner – utan att du ens är misstänkt för brott.

FRA kan kolla varenda tangenttryckning du gör på din dator, och musik- och filmindustrin kan spionera på dig så att du inte laddar ner, eller delar med dig av upphovsrättsskyddat material.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet är starka motståndare till det mesta av ovanstående. Men finns det anledning att förvänta sig att Mona Sahlin kommer att ta hänsyn till det då hon så småningom kan hamna i den sitsen att hon ska utse en ny justitie-
minister? Kan (V) och (MP) räkna med att Sahlin bryr sig och gör Bodström till ungdomsminister eller något i den vägen? Själv är jag långt ifrån övertygad. Jag tror att Sahlins oförutsägbarhet är en belastning för socialdemokraterna, och därmed deras koalitionspartners. (Poll om Mona längst upp till höger)

intressant Andra om: , , , , , ab123 ex123 svd123 dn123 t

  4 comments for “Sahlins oförutsägbarhet

 1. 20 september, 2009 at 17:11

  Håller med dig om att Mona Sahlin är oförutsägbar och det är utifrån detta Mallorcaresan ska ses. Vill hon bli statsminister 2010? Då måste hon lägga ner lika mycket jobb som Reinfeldt i att vårda sitt varumärke, att skapa trygghet kring sin person och visa att hon kan leda en fungerande rödgrön koalitionsregering.
  För mig har det ALDRIG handlat om att missunna Sahlin rätten till sin fritid eller moralisera över vilka vänner hon har.
  Men hon måste bestämma om det är partiledare eller partyledare som gäller om sossarna ska vinna valet. Utvecklar detta i min bloggpost här: http://tinyurl.com/mdq8xq

  • 20 september, 2009 at 17:46

   Framförallt tycks hennes närmaste omgivning 1) Sakna inflytande 2) Sakna omdöme, eller vara drabbade av bägge dessa handikapp…

 2. 20 september, 2009 at 17:28

  Förtroendet för Sahlin verkar inte vara direkt på topp i den poll jag har i högerspalten. Visserligen brukar 40% av besökarna här välja (V) då man får chansen här, med just nu säger över 90% nej till Sahlin…

 3. Grå
  20 september, 2009 at 17:50

  Piratpartiet kan tänka sig att ge stöd åt antingen Alliansen eller de Rödgröna, eller till och med någon annan koalition (utom en som innehåller SD). Priset för att stödja ett block är att upprätthålla demokratin, sluta ta bort våra medborgerliga rättigheter, ge oss vår personliga integritet tillbaka och återupprätta rättssäkerheten. Sedan får de gärna hålla sina löften om att inte jaga en hel ungdomsgeneration genom att åter legalisera fildelning för privat bruk. Bäst bud vinner.

  Vad spelar någon tiondels procent av någon skatt eller bidrag hit eller dit för roll när våra medborgerliga rättigheter står på spel?

Comments are closed.