Coop Forum i Handen – en Blodig butik


Idag har det återigen krävts dödsoffer i Gaza. Själv har jag fått det tveksamma nöjet att anmäla ny medlem på listan över blodiga butiker, butiker som säljer israeliska frukt- och grönsaker, butiker som dessutom fuskar med ursprungsmärkningen.


Idag var jag och handlade på Coop Forum
i Handen och kollade som vanligt hur de gör för att bli av med israeliska grönsaker. De uppvisade viss innovations-
förmåga, de hade nämligen lagt de israeliska plommontomaterna i en avdelning som var skyltad med ”Ursprungsland Spanien”. Det betyder för deras del att de senare ikväll kommer att finnas med på listan över blodiga butiker, på Blodigabutiker.se

Jag har för mig att någon skrev att man även ska anmäla den sortens missförhållanden till kommunen, men jag har några butiker till att kolla in så jag slipper göra om samma sak varje vecka.

Har du kollat hur din handlare gör med israeliska varor? Gör det och skicka ett mail och berätta, kontaktadressen finns på blodigas hemsida. Ska vi få fart på en bojkott av israeliska varor så krävs det att – även du gör en insats.

Det värsta är att många av dessa varor odlas på ockuperad mark av underbetald personal…

Kolla din butik på Blodigabutiker.se

Andra om: , , , , , , it

[tags]Coop Forum Haninge, Blodiga butiker, Felmärkt, Plommontomater, Israel, Bojkott, Politik[/tags]


12 svar till “Coop Forum i Handen – en Blodig butik”

 1. Bra att du tar upp det! Men varför skriver inga andra bloggare och berättar om villka av deras butiker som säljer blodiga varor?

 2. Coop Extra i Simrishamn säljer i dag 3 sharonfrukter för 10 spänn – och varor från Hälsans kök ligger i travar i frysdisken.
  Föreståndaren verkar inte ett dugg intresserad av att byta ut det israleiska! sortimentet mot mindre blodiga varor.
  Funderar på att lägga någon lämplig bild över massakern i Gaza
  i frukt- och frysdisken…

 3. Jag har fortfarande inte fått ett svar från CF centralt till det e-post jag skickade förra veckan.

  Tänker avvakta någon dag till sedan kommer jag att höra av mig. Ett besök på mitt CF lär nog ske i slutet av veckan och där kommer jag att kolla upp hur det ser ut med felmärkningarna som jag tog upp med dom förra veckan. Jag hoppas verkligen att det kommer att sköta sig. För annars gör jag en anmälan till miljö och hälsoskydds nämnden i min kommun och sätter upp dem på listan av blodiga butiker.

  Var annars på en ICA butik i går och där såg att att många grönsaker är inte märkta med ursprungsland. Det står bara att de är förpackade i Holland. Hittade ingen från personalen att tala med just då men ska även ta upp det med dem.

  Jag hoppas att butikerna inser att detta är allvar.

  • Nadia! Var det felmärkt så bör du maila http://blodigabutiker.se och berätta det! (adressen på deras hemsida). Man behöver inte vara återfallsfelmärkare för att hamna på listan. Man tas bort från listan den dagen butiken själv hör av sig och berättar att man ändrat på felen. Ska det ligga på alla som anmäler så kommer folk dra sig för att anmäla.

 4. Jag var själv med om en ganska konstig grej när jag handlade i en willys affär igår. De hadde märkt ursprungslandet för avocado till Israel/Spanien. En låda brevid med massa avocado var märkt med enbart Israel och av samma företag.

 5. En vara som är väldigt på väg upp är Soda Stream, manicken som gör soda och läsk hemma. Det visade sig att fanskapet är gjort i Israel. Den ska ut i soporna en del i taget så att ingen använder den.

  Alla tillbhör till den är naturligtvis gjorda i Israel också. De som köpt skiten kommer att binda sig att handla israeliska varor i ett antal år framåt om de inte slår sönder eländet och slänger den i soporna.

 6. I vår lokala affär Willys har de istället för som tidigare märkt tex. paprika som enbart från spanien eller israel nu valt att slå ihop israel/spanien…! Det är ju irriterande hur kan en vara vara BÅDE från dessa länderna samtidigt helt plötsligt. Jag menar varför är frukten från spanien fortfarande bara från spanien medan frukten från Israel nu har blivit Spanien/Israel.

 7. Hayam,

  Jag råkade faktiskt också köpa en SodaStream. Som tur var hann jag inte öppna den utan fick lämna tillbaka den. Bytte ut den mot en WasserMaxx, som inte är tillverkad i någon apartheidstat.

  Nu har jag dock präntat in siffrorna 729 i huvudet så att liknande missöden ska undvikas.

 8. SodaStream-skiten har kontaktadress i Holland. Först när man tittar på koden inser man att helvetet börjar på 729… Så det är felmärkt på sätt och vis.

 9. Vilken tur att jag ser era kommentarer om SodaStream. Jag och min make har funderat på köpa en sådan och spanade in en bara förra fredagen. Ingen sådan blir det.

  Jinge tack för informationen! Ska genast gå till Blodiga Butiken och anmäla Coop Forum Umeå.

 10. Vad synd att människor fortsätter med att sälja israeliska varor, fuska med skyltar etc. Hänt här i Malmö också.

  MEN (!!) finns goda nyheter:

  http://malmolund.city.se/nyheter/2009/01/21/Stora_butiker_bojkottar_Israel/

  ””För två veckor sedan slutade Ica Maxi på Ystadvägen i Malmö att sälja varor från Israel. Bort rensades clementiner, sharon- och pomelofrukter.

  – Även om det stod ursprung på skyltarna frågade kunderna hela tiden om varorna kom därifrån. Så vi tog bort de israeliska produkterna, säger frukt- och gröntansvarig Marianne Johansson.

  Även på Citygross i Rosengård har man tagit bort frukterna.

  – Det gjorde vi i förra veckan. På Rosengård bor många palestinier och det bildas lätt opinion, säger butikschef Kent Nilsson.”

  Super!!