Nu blir jag folkpartist


Jag och många med mig överraskades positivt av Juholts tal på S-kongressen, det lät som han var socialdemokrat, en sosse av den gamla sorten. Till och med Ulf Bjereld fintades bort till den grad att han spekulerade i att Vänsterpartiet nu tvingas att byta ut Lars Ohly, något som jag och många andra vänsterpartister givetvis hoppats på.

Men nu visar Juholts eget agerande att det bara var retorik, det handlar bara om en ny traditionell sosseledare som inte har något till övers för dem han representerar, och eftersom vänsterpartiet tycks ha stelnat i någon gammal femtiotalsform så tar jag mitt eget pick och pack och flyttar. Jag har alltid varit tämligen liberal, den socialliberala sorten, så igår betalade jag in medlemsavgiften i partiet.

Om inte annat så kan de behöva någon som säger emot rottingmajoren, en man som givetvis behöver pensioneras, eller så kan han åka till Afghanistan för att muntra upp soldaterna där, något som han inte törs eftersom de är beväpnade.

it , , , , , , ab12 ex123 dn123 svd12 svt12


20 svar till “Nu blir jag folkpartist”

 1. Tja, om du skall bedöma sossarna efter handling, så tycker jag nog du skall göra samma när du bedömer FP. :)

  Men jag förstår din frustration!

 2. Jag håller verkligen med dej i allt du säger om Juholt. Jag satt och lyssna direkt när kongressen sändes och det kändes så stort att höra honom och när han rev ner stående applåder. Och min tanke var oxå att nu blir det svårt efter det här för V att komma igen. Men sen räckte det ju med att höra Juholt svara under presskonferensen och efter det för att ana att det bara handla om ful retorik. Men Jinge du får inte lämna över nu. Men du kanske skickar ut nåt skrämskott bara. Nu kommer det ju mer än nånsin behövas ett ordentligt taggat V. Nu måste ju verkligen alla starka krafter till för att det blir en opposition värd namnet från vänster. Och då menar jag V som är den enda vänstern. Det här fåniga som media hållit på med, med vänsterfalang hit och höger dit. Det är ju bara till för att förvirra. Det finns Ett vänsterparti. Nu om nånsin gäller det. Och vi som är socialister ska stolt stå för det.

  • Jag håller med även om det är första april idag! Besvikelsen över valet av ekonomisk talesperson är stor. Den utsedde mannen verkar vända kappan efter vinden varje sekund, säger inget utifrån egen tanke eller känsla.

    • Det är sant, men jag anonymiserade ändå dem som svarade, det blir mindre skämmigt för dem då.. :-P

     • Och jag som blev glad när du reagerat ungefär som jag. (Om man bortser från att du betalat medlemsavgiften till fp förstås – det verkade ju minst sagt huvudlöst.) ;-)

      • Ja allting tyder på business av usual från SAP:s sida, egentligen bordet det inte förvåna någon, men vi som lyssnade på Juholts tal gick väl på ett aprilskämt i förtid, antar jag. Det kanske satte ner vaksamheten.. Men värst måste det nog vara för Ulf Bjereld som hann fläska i med en debattartikel på SVT Debatt i ämnet..

     • Var det många som gick på det där och skrev förskräckta privata meddelanden? :)

 3. Mig lurar man bara en gång…eller två…eller tre…eller fler.

 4. Jaja första april och en liten sill! Hehe.
  Det tråkiga är dock att socialdemokraterna inte förmår att reformera något utan precis som Alisvansen demonterar och kommer fortsätta att demontera välfärden till den absurda grad att en ”revolution” blir nödvändig. Sahlin sa att de inte finns några höger- och vänstersossar som om det var tal om en 50-50-fördelning och där tror jag att hon har rätt, högersossarna är i klar majoritet även om de kommer prata med vänsterretorik. Så länge individualismen och antisolidariteten består i detta samhälle så kommer sossarna stanna vid köttgrytorna men inte få regeringsmakten. Även om de skulle få regeringsmakten kommer de inte svänga från inslagna vägen till höger eftersom man inte blir rik på att vara vänster i ett konsumtionssamhälle.

 5. Läste ditt inlägg när jag precis vaknat som jag alltid gör. Socialliberal och folkpartiet?Nu har det väl slått slint! Det finns väl inga socialliberaler kvar i folkpartiet! Alzheimers? Så for tankarna innan allt hamnade på plats. :)

 6. Frugan tyckte att vi skull trycka på gillaknappen men det finns ju ingen sådan här som i facebook! Vem bryr sig om vilket datum det är det är ju innehållet som är det viktiga.

 7. Aprilskämt eller inte. Du har knackat hål på Berlinmuren i din själ. En ideologisk och psykologisk Perestrojka är att vänta på Jinge.se…

  • Bomben?

   Jag kallades bomben som fjortonåring pga mitt intresse för pyrotekniska experiment. Det har aldrig funnits någon mur i min själ, den är röd rakt igenom och utan sådana grejer..