Absurda summor!

Nu hävdar Aftonbladet att Björn och Benny blivit miljardärer på Mamma Mia. En uppgift som antagligen stämmer och som jag personligen anser är grotesk.

Självklart ska artister/konstnärer/idrottare själva bli rika om det är så att deras skapande drar in enorma summor, just ABBA och Björn och Benny är verkligen värda det. Men när summorna överstiger miljarder så kan jag inte annat än rygga baklänges. Vare sig de eller deras barn och barnbarn behöver så himla mycket pengar, rimligen borde de skänka avsevärda belopp till något vettigt. Till mig exempelvis? :-)

Det märkliga med det hela är att andra musiker knappt kan försörja sig på sitt arbete trots att de arbetat hela livet med musik. Sveriges Radios Symfoniorkester kan komma att bantas på grund av åtstramningar i budgeten, och det bandets medlemmar har dåliga löner redan innan. För några dagar sedan läste jag att Tiger Woods nu har kommit över en intjänad miljard, och jag har för mig att det är i dollar.

Jag har definitivt ingenting emot att artister/konstnärer/idrottare tjänar så mycket pengar att de och deras familjer är försörjda för evinnerlig tid, men när det rör sig om summor på tusen miljoner kronor eller mer så undrar jag om de inte borde använda resten av slantarna till något vettigt. Jag medger gärna att det är en himla knepig frågeställning, men vem vet, de kanske själva har börjat stödja olika projekt som mecenater? De kan ju skänka en bunt miljoner till Afrikanska projekt för att stoppa HIV/Aids?

NAMN-PÅ-BILDEN

AB1 DN1 SvD i t

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Björn & Benny, Abba, Mamma Mia, Miljarder, Välgörenhet, HIV/AIDS, Afrika, Mecenat, Politik[/tags]

  7 comments for “Absurda summor!

 1. Anders
  12 juli, 2008 at 15:59

  Hahaha! Jag tänkte på precis samma sak när jag såg artikeln i Aftonbladet. Men vi vet ju inget om hur de gör med sina slantar, de kanske agerar som sjutton i det tysta? I alla fall borde de det.

 2. Charlie
  12 juli, 2008 at 16:06

  Jag tror att BB är filantroper redan, i alla fall Benny.

  Du kommer nog att få skäll nu jinge….. :D

 3. 12 juli, 2008 at 16:09

  Jag tror oxo att några kommer att skälla på mig..

  :-/

 4. Marcus R
  12 juli, 2008 at 16:10

  Schumacher hade ju 1miljard kr om året i inkomst ungefär när han körde.
  Rätt många med så mycket pengar skänker bort en hel del dock.

 5. 13 juli, 2008 at 08:45

  Fast att ett antal miljardärer med lite dåligt samvete skänker bort en flisa av sitt guldberg så och då löser ju inget på lång sikt.

 6. 13 juli, 2008 at 13:11

  Äh, du är bara lite avundsjuk…

  Då tycker jag det är värre när folk vinner miljontals kronor utan annan motprestation än att ha tur…

 7. Olov
  14 juli, 2008 at 11:41

  Olov! Du är nu placerad i spamfiltret. Återkom till mig mailledes och använd ditt riktiga namn. Annars får du välja att kommentera på andra bloggar som inte håller på några kommentarsregler. / Jinge

Comments are closed.