Vi kan Skåda Ljuset!

En pensionerad rymdfarare berättar idag att han vet att rymdvarelser varit på besök på jorden, något som börjar bli uppenbart för befolkningen i Sverige.

Han säger att han ”råkar veta” att de varit här, men det är knappast någon nyhet för oss i Sverige. Och han har helt fel när han påstår att de är mindre, att de är snälla och att de ser ut som ET. Det är fel rakt igenom. De bor här och ser ut precis som oss andra, den enda skillnaden är att de alla bor i Rosenbad. Man skulle aldrig kunna känna igen dem om de var ute och gick på stadens gator, möjligen bort-
sett från att de alltid har sällskap av kostym-
klädda män med en spiralsladd fastsatt i örat.

Själv har jag en bestämd uppfattning om vad vi ska göra med dessa varelser. När vi fått ut dem från Rosenbad bör de transporteras till Skansen. Man kanske bör bygga ett särskilt hus åt dem också. Där kan de sedan på sin fritid, då inte besökarna ska klämma och peta på dem, få ägna sig åt sin favoritsyssla som är att leka affär med alla gemensamma tillgångar som befolkningen i landet byggt upp under 1900-talet.

Man får göra ett slags Monopol åt dem där olika kommunala myndigheter, landstingens verksamheter och statens myndigheter får bli spelbräde. Har de tur så kan man hamna på gatorna Apoteket, Systembolaget, Facket, Vattenfall, Svenska Spel eller andra kul grejer

et, politiker

de kan göra affärer med. Det finns redan ett antal skojiga affärer på brädet, Kollektiv-
trafiken, Sjukvården, SJ, Televerket och Posten. Man kan t.o.m. engagera Skansenpubliken att delta i ett ”val” varje vecka så att olika aliens kan få agera statsministrar så det inte blir tråkigt för dem.

Tänk att det ska behövas en astronaut för att väcka folk till insikt? AB SvD1 Politiken i t

[tags]Edgar Mitchell, ET, Aliens, Rymden, Rymdvarelser, Politiker, Skansen, Rosenbad, Monopol, Leka affär, Politik[/tags]

  38 comments for “Vi kan Skåda Ljuset!

 1. Kurt
  25 juli, 2008 at 11:03

  Den senaste månaden har de svenska storbolagen aviserat neddragningar på närmare 8.000 personer. Det är nu de tuffa tiderna börjar, räntan stiger och de arbetslösa har inte längre någon A-kassa. Nåja, det finns ju fortfarande gott om bär och svamp i skogen.

 2. Sara G
  25 juli, 2008 at 13:19

  Vad ska Reinfeldt och Borg, de tuffa härförarna i ”nya arbetarpartiet,” hitta på för fiffigt nu när även den s.k arbetslinjen, liksom allt annat de laborerat med, visade sig vara en flop och inte alls fungerade som tänkt? Utan bara håller på att skapa ett ännu ”vassare” utanförskap – för att ”låna” Maud Olofssons favorituttryck?

  Som sagt det är inte ord – utan handling som räknas…

 3. nature
  25 juli, 2008 at 14:52

  Men låt oss återgå till sakfrågan! Finns det utomgjordiskt liv? Hm… I så fall måste detta liv, om vi utgår ifrån det vi vet om livet av någon högre intelligenskvot än mikrobens, ha sitt hem någonstans. Sitt ursprung; någon planet vill säga. Problemet blir då hur de tog sig hit! Den närmst liggande solen jämte ”vår egen” är Proxima Centauri, som ligger ca 4 ljus år bort! Kanske har den solen en eller flera planeter som där liv kunna uppstå? De spelar i så fall inte så stor roll för hur kunde dessa varslelser färdas 4 ljusår? Låt oss anta att de färdades i ljusets hastighet. Problemet som då uppstår är att det går åt en hel del energi för att komma upp i hastigheter runt 300 000 km per sekund. Så mycket energi att bara motorerna måste vara nästan lika stora som universum självt, för att kunna rymma all den energin som behövs. Nästan problem är att tiden. När utvecklades dessa varelser? Om vi antar att universum är ca 16 000 000 000 år gammalt och lika stort räknat i ljusår; hur stor är du chansen att dessa varelser har sin glansperiod under vår tid, med tanke på att vårt skriftspråk är ca 10 000 år gammalt? Var är chansen att dom och vi kommer att mötas?

  Alltså: tid, avstånd och avstånd samt tid är problem som måste kommas runt innan jag tror på att det har varit Aliens här!

  Men att det finns varelser i universum är klart som korvspad – titta dig i spegel så får du se en av dem!

 4. 25 juli, 2008 at 19:55

  Ah, nature, limitera inte ditt tänkande till energi-motorer baserad på vår befintliga teknologi…

  Jag tänker på teorier om böjning av tid och rum. Teorier om teleportation.

  Jag tänker på första månresan med Neil Armstrong när kapseln landade på månen och Armstrong rapporterade: ”We have visitors”! Sekunden efter bröts den öppna kanalen som världens hamradio operatörer kunde avlyssna och NASA bytte till en secure kanal. Fantasier, jag vet inte men det är så storyn går på Internet.

  Edgar Mitchell har medverkat i många intervjuver på amerikansk TV (bla. Larry King Live @ CNN) och han verkar sansad och trovärdig…

  Jinge, Sveriges regering ser absolut inte ut som ’de av Mitchell beskrivna aliens’ snarare som vanliga nordbor med limiterade kunskaper, men jag förstod du bara hade roligt på astronauten Edgar Mitchell’s bekostnad. Han är ju över 70 och måste vara dement, eller hur?

  Snälla Jinge förväxla inte våra utomjordiska vänner med en flintskallig Reinfeldt, dom har ju lyckats med kunskaper vi inte kan föreställa oss, ta sig hit till vår Jord, till skillnad från Reinfeldt och andra som knappast vågar tänka tanken…

 5. Anders
  25 juli, 2008 at 23:03

  Desinformatör! De bor inte alls i Rosenbad. Sanningen är ju den att Edgar säger att det inte är elaksinnade.

 6. nature
  26 juli, 2008 at 10:56

  @sandbuzz
  What about böjning av tid och rum?

  Vad har gravitationen och det krökta rummet med aliens att skaffa? Frågan kvarstår: hur tog de sig hit? Hur kunde de färdas fortare än ljuset?

  Låt oss höra jag är av idel öra!

  Missförstå mig inte jag älskar X-files osv det försätter mig i en skön illusion, men i verkligheten? Nej!

 7. 26 juli, 2008 at 11:18

  Om man nu ska hänge sig åt konspirationsteorier så tror jag att reklamen för en viss smått livsfarlig läskedryck med en röd tjur kommit närmast sanningen rörande den ”första månlandningen”. ”We´ll shoot the whole thing in a studio”.

  Har du SETT den så kallade månlandaren? Den ser ut som konservburk på tre ben, väggar som isoleringen till en ventilaitonsfläkt med lite skumgummit emellan och hade en datakraft som vida överstigs av min miniräknare som inte ens klarar av grafer. På sextiotalet, hävdar jag, var det helt enkelt inte tekniskt möjligt att landsätta en människa på en främmande himlakropp.

 8. elon
  26 juli, 2008 at 11:21

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 9. nature
  26 juli, 2008 at 11:35

  Men vänta lite nu: Är månlandningen ett falsarium eller ljuger NASA när de förnekar att små mystiska Marssinar hälsade oss välkomna på månen?

  Pust … det måste vara värmen?

 10. Elon
  26 juli, 2008 at 12:09

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar på en blogg. Tänker du på det som står här så löper du mindre risk för att få din kommentar refuserad.

  Tänk först, skriv sedan!

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Observera att det inte är en demokratisk rättighet att få kommentera på denna blogg. Precis som på en tidning så är det utgivaren som avgör vad som passar.


 11. 26 juli, 2008 at 17:47

  Nature frågade, ”Vad har gravitationen och det krökta rummet med aliens att skaffa? Frågan kvarstår: hur tog de sig hit? Hur kunde de färdas fortare än ljuset?”

  Det har väl allt att skaffa med aliens! Om man kröker den raka sträckan point A till point B, varför behövs det då att färdas fortare än ljuset?

  Nature, jag är ingen expert, jag teoriserar bara hur de kommer hit. Dom kanske har baser på planeter i vårt solsystem sedan länge, och det behövs då inga interstellar farkoster att landa på Jorden. Men tydligt är att de använder sig av någon form av antigravity drives, om jag kan döma av de två jag sett…

  Minns du eller har du hört talas om spökraketerna ca 1946′ @ 47″ över sverige? Amerikanarna och Svenskar trodde det var Rysska raketer. Ryssarna trodde det var Amerikanska raketer. Det var ingetdera.

  Svenska & Amerikanska & UK försvaren var förstummade, konfunderade och listade adrig ut vad det var. Tusentals Svenskar såg dom…

  Jag såg en dokumentär om detta på History Channel ett par veckor sen…

 12. nature
  26 juli, 2008 at 19:38

  @sandbuzz
  He he … I like you, but man… Vem är expert på aliens : -)

  Alltså, det som kröker rummet är gravitationen och inget annat som vi känner till. Frågan är om inte gravitationen gör avståndet mellan A och B längre – just på grund av att gravitationen kröker rummet?

  Och angående baser: alla våra planeter samt de allra flesta av dess satteliter är kartlagda av diverse olika sonder genom åren, och några baser har vi inte sett till så vitt jag vet i vart fall. Sedan antigravity drives? Hm… Har du sett dom? Möjligen att det finns en partikel som skapar gravitation den s.k. graviton och låt oss anta att det då även finns en antigravity partikel om det är det som du är ute och far efter? I så fall skulle dess motor ”bara” upphäva gravitationen och så att säga göra motorn viktlös eller gravitationslös (fritt svävande) om du så vill? Där skulle man vinna en hel del vad gäller dels gravitationsmotstånd samt friktionskraften, fast det finns ingen friktion i rymden. Du kommer i vart fall inte undan problemet med avstånden och tidsrymderna! Vad tankar med dessa antigravity drives med? Det lär i vart fall behövas en enorm mängd soppa för att komma upp i hastigheter som liknar ljusets. Tiden står då still.

  Spökraketerna? Låter som ett drama av Strindberg : -) Men skämt och sido så läste jag in mej på ämnet. Det verkar mest vara frågan om vissa oförklarliga s.k. astronomiska fenomen, även om du har en poäng där men det är höjd i dunkel, så det inte ett så starkt argument för aliens. Ett klassiskt UFO är vad det är – ett oidentifierat flygande föremål eller ett s.k. OFF.

  Om din källa är History Channel … Då tycker jag du ska läsa lite allmänt om fysik så du förstår vilka lagar som materian följer. På så sätt så skingras en del av tvivlen.

 13. nature
  26 juli, 2008 at 23:29

  @sandbuzz
  Jag glömde teleportering som en möjlighet.

  Det har gjorts lyckade försök med teleportering av ljuspartiklar över avstånd på ca 600m i Österrike, närmare bestämt över floden Donau, enligt den anrika vetenskapliga tidskriften som bär mitt fina nickname.

  Enstacka ljuspartiklar ja; inte teleportering av högtstående varelser. Fast riktigt högtstående varelser kanske kan transformera om sitt sinne och minne till ljus eller nåt sånt, men hur transformerar de i så fall om sig till organiska varelser igen? Det gäller då att inte få arslet mellan axlarna om jag så säger. Fast vissa verkar ju ha det : -)

 14. Marcus R
  27 juli, 2008 at 01:21

  #13 nature – Ljus kröker väl rummet också? En foton kan ju interferera med sig själv t ex.

 15. nature
  27 juli, 2008 at 12:31

  Vi vet sedan gammalt att ljus BÅDE är fotoner och vågrörelser på en och samma gång
  så visst, och tänker på de lyckade försöken på universitetet i Nebraska så Ok, jag ger mej! Ljus kan också kröka materia vid sidan av att gravitation kan kröka ljuset, då ljuset också har en massa och i och med att ljuset har en massa har det därför också en vik. Men utgångsfrågan var hur vida man skulle kunna utnyttja detta för att färdas långa, långa sträckor på mycket kort tid?

 16. 27 juli, 2008 at 18:03

  nature, får hoppas du inte syftade på mig ang. arslet mellan axlarna… :-)

  Teleportation, intressant subjekt…

  Teleportation påminner om en faxmaskin, där en kopia av orginalet sänds nästan i en instant till en annan location…

  Men för att teleportera biologiska varelser får vi kombinera genetic cloning med digitization.

  Men när biodigital cloning används den teleporterade måste dö kroppsligt. Deras orginal minne och kropp skulle förstöras.
  Deras atomiska strukture blir transpoterad i en annan plats och digitization kommer att återskapa dennes minne, emotions, hopp och drömmar.

  Så den teleporterade skulle fortfarande existera, men i en ny kropp av samma atomiska struktur som orginalet, programmerad med samma informationer. Det är väl ungefär så skaparen av TV serien Star Trek såg teleportation. Fantasi eller redan verklighet?

  Men som vid all teknologi, forskare och ingenjörer kommer att förbättra situationer och ideer om teleportation, till en punkt att vi slipper att förstöra en biologisk varelse…

  Kanske en dag kan vi titta på armbandsuret och säga där vi sitter i ett annat solsystem på jobbet ”att det är tid att ’Gå’ hem till Terra för dinner och möta frun och ungarna” och sitta framför dinnerbordet innan orden lämnar munnen, endast med en tanke… :-)

 17. 27 juli, 2008 at 18:52

  nature,
  det är nog sant att alla våra planeter har blivit kartlagda, men hur vet du att inga baser har hittats? Tror du inte möjligheten finns att NASA och militären mörklägger detta i så fall?

  ”Sedan antigravity drives? Hm… Har du sett dom?”

  Nej nature, jag har inte sett dom… :-)
  Jag känner bara till bits and pieces vad man kan hitta på Internet..Anti-gravity drives är endast i anslutning till inter planetary travel, inte interstellar, så tidsfaktorn är irrelevant…

  ”Spökraketerna? Låter som ett drama av Strindberg : -) Men skämt och sido så läste jag in mej på ämnet. Det verkar mest vara frågan om vissa oförklarliga s.k. astronomiska fenomen,”

  Beror ju på vilka källor man åberopar…

  ”Ett klassiskt UFO är vad det är – ett oidentifierat flygande föremål”

  Precis!

  ”Om din källa är History Channel … Då tycker jag du ska läsa lite allmänt om fysik så du förstår vilka lagar som materian följer. På så sätt så skingras en del av tvivlen.”

  Min källa var History Channel angående spökraketerna över sverige, inte fysik, nature. Jag har läst fysik på universitetsnivå, så jag har en uppfattning om lagar som materian följer…

 18. nature
  27 juli, 2008 at 19:32

  @sandbuzz
  Nej, jag syftade inte på dej (arslet mellan axlarna) utan på ett manus av skrivet av Rolf Björling från en av Bäckfilmerna!

  Ett intressant perspektiv detta med teleportering: Enklare då med två mänskliga skal, en i vardera ende och då ”bara” teleporter över informationen i hjärnan – till och från – inte hela kroppen! Och då inte teleportera över förlängda märgen samt delar av vår hjärna som hanterar den glatta muskulaturen och andra autonoma funktioner, utan ”bara medvetandet”. Men hur vi än vänder oss så skulle vi ha arslet där bak, för den mängd ettor och nollor bör då bli enorm. Helt oöverskådliga mängder talar vi i så fall om här. Över allt vad vi i vår vildaste fantasi skulle kunna föreställa oss. Denna ogripbara mäng digitalinformation skulle då ta lika lång tid, också, att sända och ta emot, för någon avrundning vill vi nog inte veta av eller hur; i annat fall så skulle dina tankar bli avrundande??? Och vad har vi då vunnit och det skulle ta årtusenden och åter årtusenden att sända en väg? Fast vi kan förstås tänka oss att vi även här har datorer, eller modem, (snacka om bredband) som hanterar både ettor och nollor via ljus på och samma gång. Men om vi inte kan avrunda så skulle varje parameter, om oändligt många, ha oändliga mängder decimaler, som skulle ta oss oändligt lång tid att sända, även om vi kunde sände det i ljusets hastighet.

  Nej teleportering av högtstående varelser är uteslutet på grund av mängden information.

 19. nature
  27 juli, 2008 at 20:39

  @sandbuzz
  ”det är nog sant att alla våra planeter har blivit kartlagda, men hur vet du att inga baser har hittats? Tror du inte möjligheten finns att NASA och militären mörklägger detta i så fall?”

  Så kan man i och för sig resonera, men sonderna har arbetas fram mellan många olika aktörer världen över i ett världsomfattande samarbete och just på den här nivån inom den praktiska tillämpande naturvetenskapen (d.v.s. teknik) så har vi kommit så långt just på grund av att kritiskt tänkande uppmuntras överallt.

  Naturvetenskapen är en av de få discipliner där eleverna lärs och uppmuntras i kritiskt tänkande. Jag känner inte till en enda fakultet eller akademisk ämne what so ever, som klarar att man ifrågasätter auktoriteter i grunden – snarare tvärt om! Skolans roll här är att lära ut att vissa saker, personer eller idéer får man inte ifrågasätta!

 20. nature
  28 juli, 2008 at 14:03

  @Lars
  Vi vet inte särskilt mycket om den mänskliga hjärnan. Vi vet för övrigt inte mycket alls. I denna diskussion kan det vara nyttigt att vi vänder oss till neurofysiologin. Där studerar man bland annat små, små maskar som kallas för nematoder. Dessa nematoder har tusen celler med tre hundra neuroner och utvecklas under tre dagar. Hela dess kopplingsschema mellan alla dessa tre hundra neutroner vet vi exakt hur de hänger samman. Trots detta kan vi inte ens förutsäga om masken ska vrida sig till höger eller vänster, och då talar vi om mycket, mycket enkla varelser. Det vi vet däremot om den mänskliga hjärnan är att det går att proppa den full med information om vi så inte gjorde annat ett helt liv. All denna information genererar mångdubbelt fler bitar av än mer information i form av logiska slutsatser insikter, drömmar, tankar och känslor osv, osv. D.v.s. Ju mer fakta vi stoppar in, ju mer resulterar det bara i tiodubbla eller tussendubbla mängder mer bitar av tankar, insikter, lösningar osv, osv. Så vår kapacitet är obegränsad – en sanning med modifikation kanske?
  Vi har resurser för lagring av minne, upplevelser, känslor, drömmar osv, osv som inte skulle kunna rymmas i någon databas i världen, om vi så slog ihop alla databaser i en.

  En autistisk man vid namn vid Kim Peek har illustrerat hjärnans ofantliga kapacitet och han har även varit föremål för att åtskilja studier inte minst inom NASA. Jag ger mig ut på tunn is här, men i samma ögonblick som du måste avrunda en parameter av oändligt många parametrar, så förlorar du i precision. Detta även om du kan bevisa att det har marginell betydelse för slutresultatet. För det skulle det betyda att våra hjärnor, om vi nu hade någon teknik som möjliggjorde digitalisering av hjärnans information, så skulle vår förmåga att tänka inte bara rubbas utan också begränsa effekten på våra tänkande hjärnor. Det skulle påverka våra personligheter. Så en teleportering av våra hjärnors information måste i så fall först föregripas av en politisk debatt där det är OK att avrunda våra minnen, känslor, tankar osv som skulle få den effekten att de påverkade våra personligheter på ett oförutsägbart sätt. Tänk dej att du hör en musiksnutt live på. Sedan plockar du ut delar av all information och digitalisera den så har du en MP3-fil av musiksnutten. Plötsligt så låter det tunt och ihåligt. Den musikupplevelsen påverkar våra upplevelser av musiken, som i sin tur påverkare våra liv. Där har du riskerna med att digitalisera våra hjärnor.

 21. nature
  28 juli, 2008 at 14:40

  @lars
  Vad menar du förresten med “både ettor och nollor via ljus på och samma gång”

  I stället för ett en transistor antingen tar emot eller inte tar mot en etta eller en nolla så kunde de få bägge på en gång. Det förutsätter förstås att vi bygger om våra processorer först.
  Lösningen ligger framför oss och väntar på oss.

  Inom det elektromagnetisk strålningen säg mellan 400nm 700nm (synligt ljus) så kunde vi i stället för att begagna oss av transistorer, som inte är något annat än en smartare form av elektronrör, begagna oss av enskilda atomer som då registrera olika delar av spektrat mellan 400- och 700nanameter av det elektromagnetisk strålningen. Så tänkte jag. Tänk dig nu att du har triljarder av enskilda atomer som bara registrerar det snäva spektrat av den elektromagnetiska strålningen, där allt upp till 550nm är ettor och allt över 550nm är nollor. Då skulle det gå fort. Tänk sedan att du bygger upp triljarder av dessa nya processorer i en superdator. Där har du en lösning för överföring av stora mängder av information.

 22. 28 juli, 2008 at 16:48

  nature #20, kan inte argumentera mot dig där…Fakta kvarstår att NASA & US gov. har total kontroll över data och bilder dom publicerar till läroanstalter och andra forskare…

  Men, i Sept. 2005 förre försvarsminister Hon Paul Hellyer gav skäl för denna löpsedel: ”Former Canadian Defense Minister Speaks Out on Extraterrestrial Visitors & Government Secrecy.”

  Hans tal finns på en video på exopolitics.org. Där hittar du också länkar till Hellyer’s tal vid Exopolitical konferens i Boulder Colorado i Juni 2008…Googla på titeln ovan så hittar du rätt om du är intresserad…Hitintills ingen vågar idiotförklara Paul Hellyer…

  Teleportation, jag lämnar detta här då jag har för lite kunskap i ämnet att digitilizera…men är av uppfattningen att ’Nothing is impossible’!

 23. nature
  29 juli, 2008 at 02:08

  @sandbuzz
  Alltså … Det kan ju också finnas motiv för att plantera in tvivlet om att NASA gömmer ET Live forms. Ha du inte tänkt på det?
  Men titta på USA. De som makthavarna verkligen vill tysta ner sipprar ofta ut på nåt sätt. USA är en demokrati i den bemärkelsen att den fria pressen samt författare då och då publicerar avslöjanden om CIAs inre arbete, turerna i ovala rummet o.s.v. samt att många dokument släpps fria efter 30 års. Mej veterligen har aldrig ett s.k. hårt bevis kunna läggas fram. Jag har läst och sett en hel del på TV om aliens vad beträffar filmer, foton o.s.v. men ofta lämnas inte filmer eller andra ”bevis” ut till granskning av oberoende expertpaneler. Återstår då muntliga bekännelser, som är mer som sagor.

  Om det finns liv från främmande värdar, så lär deras teknik vara helt överlägsen våran och vad ska de med oss att göra? Men vem vet? Du kan ha rätt trots allt?

 24. 29 juli, 2008 at 17:53

  nature, ”Alltså … Det kan ju också finnas motiv för att plantera in tvivlet om att NASA gömmer ET Live forms. Ha du inte tänkt på det?”

  Jo det har jag tänkt på. NASA är inte ytterst ansvarig för mörkläggningen eller att plantera in tvivlet. NASA är beroende på statliga medel att operera och kommer därför att göra exakt vad dom blir kommenderade att göra. Enligt informationer ska ET live forms från Roswell krashen hållas gömda av Wright Patterson Air Base i Ohio för senare transport till Area 51…Sagor?

  Det är sant vad du säger; jag har också studerat ämnet UFO och Aliens under en längre tid, och inga bevis har presenterats för allmänheten. Mörkläggningen är total?

  ”…men ofta lämnas inte filmer eller andra “bevis” ut till granskning av oberoende expertpaneler.”

  En del av mörkläggningen?

  Jag har personligen talat med två abducties som inte känner varandra, men beskriver utomjordingarna(?) likartat. Jag tvivlar inte på dom, jag tror dom, då båda, en man och en kvinna är intelligenta och sansade och inte kommer med osanningar. Det finns inga som helst anledningar för dom att ljuga för mig. Antingen är det delusions eller så är det 100% sant…Kvinnan har jag känt sedan 1975, och mannen är en arbetarkollega till mig sedan 5-6 år…

  ”Om det finns liv från främmande värdar, så lär deras teknik vara helt överlägsen våran och vad ska de med oss att göra? Men vem vet? Du kan ha rätt trots allt?”

  Universum är 14 miljarder år. Det lär finnas miljarder av olika civilationer, de med överlägsen tecknologi och de med tecknologi under vår egen. Att vi är ensamna är enbart absurt.

  ”Vad ska de med oss att göra?” Varför explorerar vi, nature? Varför har vi en kunskapstörst av det okända? är det kanske bara den ’normala’ genetiska uppsättningen genom evolutionen att humanoids har en törst för explorationer och kunskap.

 25. nature
  30 juli, 2008 at 00:21

  @sandbuzz
  Angående ev mörkläggning och Aria 51, så är det uppenbart att DOD (Department of defends) FBI samt CIA och andra vill sprida UFOmyten för att avleda nyfikenheten från betydligt viktigare projekt som t ex utvecklande av nya stealthflygen som B-2 och F-117A. Vad gäller Roswellincidenten 1947 så är allt kartlagt av försvaret redan 1997 och alla viktiga handlingar är offentligjorda. Trots detta så fortsätter s.k. ufologer att hävda att allt är en konspiration. Finns det inte läcker över tiden (konspirationer som omfattas av mer än en person, brukar läka med tiden) så tar dem de som ett tecken på total mörkläggning?

  Min tro är att konspirationen kommer från dessa ufologer, som ser en födkrok i att hålla myten vid liv så att de kan sälja sina böcker, hålla sina föreläsningar och seminarier för att sätta lite guldkant på tillvaron.

  Det finns i USA psykoterapeuter som bara arbetar med patienter som påstår att de har adopteras bort av aliens – det är inte etiskt försvarbart enligt mitt förmenande.

  Jag och min dotter skall i vart fall gå på galapremiär till den nya X-files filmen! Själv kommer jag att vara klädd exakt efter mallen: MIB!

 26. 30 juli, 2008 at 18:22

  Nature skrev: ”Angående ev mörkläggning och Aria 51, så är det uppenbart att DOD (Department of defends) FBI samt CIA och andra vill sprida UFOmyten för att avleda nyfikenheten från betydligt viktigare projekt som t ex utvecklande av nya stealthflygen som B-2 och F-117A.”

  Jag ser inte vad Gov. kan tjäna på att sprida myten, när dom gjort allting för att dölja verkligheten…

  ”Vad gäller Roswellincidenten 1947 så är allt kartlagt av försvaret redan 1997 och alla viktiga handlingar är offentligjorda.”

  Och HUR vet vi att ALLA handlingar är offentliggjorda? Ar du medveten om att US Air Force har kommit ut med 3 olika versioner av incidenten?
  Jag tycker vi bör LYSSNA på Jesse Marcel Jr. som såg delar av den krashade kraften i Roswell. Han kanske är misstagen, men han kan ha rätt också.

  ”George Bush Sr. as a presidential candidate promised to reveal the truth of UFOs and aliens after his election as President. But after he was elected, he refrained from revealing the truth on the grounds of ‘national security.’”

  “Unidentified flying objects are as real as airplanes which fly over our heads…” Paul Hellyer, Canadian Minister of Defence 1963–1967

 27. 30 juli, 2008 at 18:30

  Nature skrev: ”Det finns i USA psykoterapeuter som bara arbetar med patienter som påstår att de har adopteras bort av aliens – det är inte etiskt försvarbart enligt mitt förmenande.”

  Det finns patienter som vill komma underfund med vad hänt med dem, då de bara har bits and pieces av medvetenhet av någon händelse. Det är väl deras rätt också som individer?

  ”Jag och min dotter skall i vart fall gå på galapremiär till den nya X-files filmen! Själv kommer jag att vara klädd exakt efter mallen: MIB!”

  Ha det så roligt som MIB, jag går nog denna helg och ser filmen…Har också en svart yllekostym, men det är för varmt att bära så det blir shorts och t-shirt…
  :-)

 28. nature
  30 juli, 2008 at 22:09

  ”Jag ser inte vad Gov. kan tjäna på att sprida myten, när dom gjort allting för att dölja verkligheten…”

  Alla konstiga ljusfenomen från Aria 51 kommer naturligtvis från amerikanska hemliga flygplanstyper, och då kan försvaret alltid underblåsa myten om dessa ljusfenomen som då bortförklaras som UFO i stället för att man karlägger de nya flygplanen som försvaret inte vill. Där tjänar försvaret på att underblåsa myten genom att släppa ut olika dokument. Klassiskt underrättsverksamhet med desinformation för at förstärka mytbildningen. Läs spionhistorier och hur olika underrättsverksamheter fungerar samt hur de arbetar.

  Sedan, för dem som tror behövs inga bevis, och för de som inte tror räcker inga bevis i världen eller så föredrar vi att tro på det man helst håller för sant.

  Ufologerna har ett lustigt sätt att resonera om vad som är sant och osant. Det som inte går att bevisa är sant, för de bekräftar mörkläggningen, och det som går att bevis tillbakavissas som osant? Tänk om vi tillämpade den regeln inom naturvetenskapen? Då skulle vi fortfarande ligga på neandertal nivå i dag!

  Ufologerna har målat in sig i ett hörn och tillämpar Josef Heller (för er som är litterata) en egen variant av catch 22; sanningen finns hela tiden djupare och djupare in i labyrinten?

  Problemet med ufologerna är att sanningen omkullkastar deras lilla affärsrörelse. Vem skulle köpa alla X-files 9 episoder och eller vem skulle vilja se MIB I och II eller tro på Independetce day, utan att denna propaganda hölls vid liv hela tiden. Det är bizznizz! Tänk på att det är USA vi talar om här.

  Den amerikanska astrofysikern Jacues Vallee har sammanställ alla ufologer i en kritisk bok som heter: ”Vem tar hand om sopporna.”

  Om det existerar en dold stad under Aria 51 av Manhattans storlek som många ufologer vill få oss att tro, vem tar då hand om alla soppor, avfall värme och utsläpp? Det måste i så fall finnas skolor där; hur får de in posten? Vissa ufologer är helt övertygade om att det finns en hel värld under Aria 51, där tusentals människor bor. Området är ständigt övervaka av amatörufologer. Ställ dej utan för Las Vegas (en stad mitt ute i öknen) och kolla in alla transporter; hur skulle denna underjordiska värld kunna fungera utan allt som en modern stad måste ha tillgång till, utan att vi skulle kunna märka av alla transporter? Var tar de all energi ifrån?

  Vet du var Aria 51 ligger någonstans?
  Jo mitt ute i öknen! En absolut majoritet av befolkningen runt området lever under existensminimum och de finns en mängd kaffeer, restauranger samt barer i området som marknadsför sig med symboler, riter samt myter och allt detta drar till sig tusen och åter tusen UFO-turister som betyder en hel del för det lokala näringslivet. Tänk på att USA är världsbäst på marknadsföring av illusioner.

 29. Christer W
  31 juli, 2008 at 02:57

  Problemet med allt tänkande är att det utgår från det vi känner till, allt annat är därmed främmande och otänkbart.
  Visst, det är en grov generalisering, men det är vad som gäller för nästan hela mänskligheten.

 30. nature
  31 juli, 2008 at 09:37

  @Christer W
  Om problemet med mänskliga tankar är att de utgår ifrån det vi känner till, vad är då lösningen?

  Ska vi tänka tankar om det som vi inte kan tänka tankar om, därför att vi inte vet vilka tankar vi skall tänka om det vi inte känner till???

  UFO-logiken går från klarhet till klarhet märker jag : -)

 31. Christer W
  31 juli, 2008 at 11:32

  Nature, du visar din begränsade förmåga genom ditt inlägg, vart någonstans skrev jag om ufo.
  T.ex. var Galileo Galilei en som formade tankar som gick utanför det som man kände till på hans tid. Tankar som efter honom kom att användas och utveckla den värld och vetenskap vi känner till i dag.
  Det mitt inlägg handlade om var den begränsade förmågan att tänka och att det är så få individer som klarar av att utveckla och konkretisera något utanför det kända och därmed förändra verkligheten.

 32. 31 juli, 2008 at 16:27

  Nature skrev: ”Alla konstiga ljusfenomen från Aria 51 kommer naturligtvis från amerikanska hemliga flygplanstyper,”

  Naturligtvis!?

  ”och då kan försvaret alltid underblåsa myten om dessa ljusfenomen som då bortförklaras som UFO i stället för att man karlägger de nya flygplanen som försvaret inte vill.”

  Oh really? Jag trodde det förklarades som väderballonger, naturliga fenomen, venus, satelliter etc, men aldrig av militären som UFO’n.

  Säger dom att det är UFO’n drar dom mer uppmärksamhet mot sig och Area 51.

  Och troligen upp till 90%, om inte mer, av alla sightings har en naturlig förklaring…

  Nu är jag ingen ufolog, Nature, utan en skeptiker som vill veta sanningen om fenomenet, och jag köper inte lätt ufologernas, militärens eller debunkernas teorier. Och till skillnad vad du tror; jag vill ha bevis i någon form.

  Jacques Vallee trodde jag var en Fransk astrofysiker? Och jag känner inte till hans bok – vem tar hand om soporna.

  ”Om det existerar en dold stad under Aria 51 av Manhattans storlek som många ufologer vill få oss att tro, vem tar då hand om alla soppor, avfall värme och utsläpp? Det måste i så fall finnas skolor där; hur får de in posten?”

  Att det finns en hemlig anläggning kallad Area 51, aka Groom Lake, aka Nevada test site, aka Dreamland råder det inga tvivel om.

  Detta område startades under WW2 under Manhattan Project som hade till uppgift att bygga atombomber. Detta komplex kallades officiellt för Nevada Test Site. Ett av de många civila företag som medverkade inom the Manhattan proj. var EG&G. Och även idag administrerar EG&G Inc. Nevada Test Site.

  Ja, i alla fall upp till 1993 då ’EG&G Nevada’ var en division av EG&G Inc. Jag arbetade för EG&G Inc. 1982-1993…Dock hade jag inget med Nevada test Site att göra, jag jobbade enbart för EG&G Aerospace Division i Wellsley Mass./Warwick RI.

  All transport till Area 51 går via EG&G’s flotta av B-737, officiellt ”Janes Airline”.
  Mig veterligen det finns ingen skola där, det finns ingen stad där, det är en ’underground’ arbetsplats och arbetare, ingenjörer, vetenskapmän och militärer flygs dit varje morgon och hem varje kväll med EG&G’s Janes Airline till Las Vegas…

  Jag kan tänka mig att soporna tas om hand av admistrationen…

  Vilket syfte Area 51 har idag har jag ingen aning om…

 33. 31 juli, 2008 at 17:22

  Korrektion: Janets Airline skall det vara!

 34. nature
  31 juli, 2008 at 19:28

  Nu drar vi ett sträck över allt och börjar om från början (We shall overcome) : -)

  I dag har jag införskaffat: Nya svarta solglasögon, svart slipps, svarta byxor men svart kavaj, kritvit skjorta och svarta myggjagare har jag redan samt en svart hatt.

  Nu börjar uppladdningen inför: ”I Want to Believe”

  Klart som korvspad att det finns Alien, naturligtvis gömda av Gov. Romantiken hägrar –
  Aliens, here we come!

  http://www.xfiles.com/

 35. Marik
  31 juli, 2008 at 21:45

  @nature:
  “I Want to Believe” ? :)

 36. 1 augusti, 2008 at 04:03

  Nature: ”Klart som korvspad att det finns Alien, naturligtvis gömda av Gov. Romantiken hägrar –
  Aliens, here we come!”

  Naturligtvis…You want me to introduce you to them… :-)

 37. nature
  1 augusti, 2008 at 09:15

  @sandbuzz

  You may already have? Ain´t you one of them : -)

 38. 1 augusti, 2008 at 17:25

  Kanske det, nature… ;-)

Comments are closed.