Fortsätter Vargslakten (vargjakten) imorgon?


Det här är en sorgens dag för alla natur- och miljövänner. Nu börjar jakten på de 27 djur som jägarlobbyn övertalat Andreas Carlgren ska få bli jakttroféer och uppstoppade varghuvuden på väggar runtom i landet.

Andreas Carlgren tituleras miljöminister, detta trots att han svängt i en mängd miljöfrågor, den enda konsekvensen ligger i att han svängt åt höger, bort från de värderingar som gjorde att han valdes in i riksdagen 2006. Nu är det knappast mitt problem, men i ärlighetens namn så hade jag trott att det skulle bli Richard Federley som skulle få betala det högsta politiska priset för detta. Nu verkar det luta åt att hela Centerpartiet kan råka illa ut, riktigt illa ut.

I den senaste opinionsundersökningen visar det sig att partiet närmar sig fyraprocentsspärren i rask takt, Krist-
demokraterna är redan under den tillsammans med de rasistiska Sverigedemokraterna. Miljöpartiet och Vänsterpartiet ökar sin andel av väljarsympatierna, bägge med 1.5 procent. I takt med att det blir alltmer klart hur Carlgren sviker sina ideal efter att ha bearbetats av jägarlobbyn, ju större blir center-
partiets ras.

Att Federleys FRA-svek skulle kosta var vi nog klara över, att Maud Olofssons ljugerier om vad hon visste om att Vattenfall AB hade pantsatt hela företaget skulle kosta ännu mer trodde vi nog alla, men att Andreas Carlgren skulle svika sina ideal på order från en liten högröstad jägarlobby var det nog inte många som hade väntat sig. Trots att Federley är den som inte sticker under stol med att han tycker om att klä sig i kvinnokläder ute i krogsvängen, så blir det nog Carlgren och Olofsson som får stå för notan, opinionsmässigt sett.

Låter man jägarna jaga varg med snöskoter så säger det sig själv att jakten kommer att bli lyckad. Det har kommit mängder med snö och vargarna kommer inte ha en chans. Carlgren har dessutom sett till att jakten startar i hela riket samma dag varför vi kan räkna med en våldsam överskjutning, något som Carlgren måste få betala priset för. EU:s Habitatdirektiv 92/43/EEG av den 21 maj 1992 är den regelsamling som Sverige är skyldiga att följa, men regeringen sätter sig över detta trots att vargen är rödlistad.

Lurar man väljarkåren så måste man också få ta konsekvenserna. Svenska folket vill ha vargen kvar i vår natur, något som även gäller i varglänen. Befolkningen i Värmland och Dalarna vill ha vargen i sina skogar, något som också gällde center-
partisterna innan de hamnade i regeringsställning. Att politikerföraktet tar ett skutt på grund av dessa centerpartisters svek är naturligt. Det är bara att hoppas på att folk minns deras opålitlighet den 19 september i år. Nu får vi hoppas att slakten är slut för i år så att det inte blir någon fortsättning imorgon. Skriv på uppropet mot vargjakt nu!

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , , dn svdex1 ab12 t


110 svar till “Fortsätter Vargslakten (vargjakten) imorgon?”

 1. Inombords ett stort tomrum, utåt ett gigantiskt hat mot vad som hänt. Till er som undrar hur allt kunnat gå så fort. Gissningsvis genom sin bulvansida: http://www.vargobs.se/ Där det t.om finns kordinater utsatta samt karta var senast varg funnits.

  Läste på Jakt & jägares sida grymma kommentarer, blev förtvivlad att kunna läsa om att dom Dödat Alpha tiken, Alpha hanen. Fattar dom inte vad dom ställer till med. Titta bara vad som hände i Krüger parken i Afrika där äldre elefanter sköts bort. Detta ledde till kaos bland de unga djuren, där beteenden som var helt onormala elefanterna dök upp. Attacker mot noshörningar, antiloper Försök till betäckning av andra arter mm mm
  Det skrivs om hur oskygga vargarna var under jakten, dom t.om tror sin egen idioti. Ett trängt djur som inser att den ej kommer någonvart flyr inte längre. VAD HAR DOM LÄRT SIG I SKOLA, ELLER UNDER JAKT =INGENTING.
  Att skriva att detta gynnar inaveln, fel fel fel. Det behövs bara nytt blod för att ställa den sk. inaveln tillrätta. Men jag förstår deras plan, dom har snackat om den sluga vargen. DET ÄR DOM SOM ÄR SLUGA OCH LIVSFARLIGA. Redan nu påstås det att minst 50 vargar är skjutna (döda/skadade).
  Det måste vara nog nu!!!!!!

 2. TV4 har rapporterat att 25 av 27 vargar är skjutna.Så jag undrar hur det blir i de län där de fortfarande inte fyllt sin kvot.Får de skjuta nåt?’

  Sen hörde jag att det går en varg skadeskjuten eftersök först imorrn.Jag funderar över om man hade kunnat hitta den om man börjat leta när man insåg att den var påskjuten eller omgående när jagkten hade avlysts! Ja om man alls skulle ha skjutit i det läge då den sköts på

  Den nämnda sidan jo jag känner till den…inte den vargvänligaste sidan precis vet jag

 3. Så nu är det RIKSDAGEN som bestämmer hur många vargar det ska finnas i sverige….fyfan ut me packet o låt detta fina djur klara sig på egen hand vilket ja tror den klarar utmärkt.

  Sätt stopp för den här sörjan… eller så kan jägarna börja visa upp sina ”Trofeer” med ansikte o namn jävla töntar…usch blir så förbannad.

 4. Tjejen i SVT Rapport’s inslag söndagen den 3/1 som gärna ville skjuta två vargar ställde upp med namn och bild.
  Tog mindre än 3 min att lokalisera var hon bor och arbetar på nätet…

   • Spamfiltret hamnar jag i nu. Hej på er alla! (Får se om Jinge släpper fram detta…)

    • Jodå, det blev det sista vi hörde från dig. Inget mer ljugande, inga underförstådda hotelser, inget med rovdjurshat. I alla fall inte här…

 5. Jo ni då är dom inte så tuffa jägarna
  Men med bössan i hand kan dom meja ner alla
  djur.
  Stackars den skadade vargen.
  Undrar hur stort mörkertalet är hur många skadskjutan
  eller dödade det är….

 6. Låt oss alla kloka och insiktsfulla livsbejakare – uppvakta Reinfeldt med bihang! Maila till herr statsminister och påtala vilken skada detta slaktbeslut har gjort för hans möjligheter att få ytterligare en mandatperiod. Påtala också att miljöministern snarast bör avgå – då han uppenbart dansar jägarlobbyns vals! Maila även Carlgren – kan vara ett trevligt ”välkommen tillbaka” efter jullledigheten. Gå in på regeringens hemsida – där ser ni de olika departementen med kontaktinformation.

 7. Det är skrämmande att se dessa skjutglada jägare med glöd i blicken som så uppenbart ser denna slakt som ett nöje. Om det nu skulle vara så att det är för många vargar, vilket jag inte tror, så ska dessa tas bort genom skyddsjakt av ett fåtal jägare med den rätta inställningen och inte av dessa marodörer som så uppenbart finner nöje i att ta livet av andra levande varelser.

 8. Ska visst vara flers skadeskjutna i dalarna enligt aftonbladet i går.
  Undrar när jakten på havsörnen kommer börja för även den ökat markant.
  Den är även den ett rovdjur som ses hos jägarna med onda ögon.

 9. Nu är väl snart det här första skedet av ond bråd död över för den här gången, antagligen dog säkerligen ett 40 tal vargar totalt kanske är siffra så hög som 50-60 till och med! Bra gjort förbannade regeringen! Skicka ut ett amatörer med kukförlängare i skogen var smart mkt mkt smart!

  Siffrorna som säkert en del av er undrar över är räknade över hur många vargar som också blivit skadeskjutna och som inte hittats – huruvida de överlever eller dör kan man inte säga men det där är ett tal som kan bli verklighet som vi inte kommer att få reda på!

  Jag är så hiskeligt förbannad över hur det här beslutet har tagits långt över svenskarnas huvuden – i en demokrati skall man följa majoriteten och det är väldigt enkelt att se att majoriteten av folk i det här landet idag vill INTE se ngn jakt på Varg! Det vill se långsiktiga och smarta lösningar som gynnar alla, från djur ägare, bönder till vargen själv! Det går det handlar bara om att man kanske får som regeringen lägga ut en slant och det e väl där skon klämmer!

  Nejh, jag tycker absolut vi måste försöka arbeta fram ngt oss människor imellan ngt som kan stå pall och ta upp kampen mot att sådana här beslut tas igen – nu var vi alla utspridda och kände oss maktlös när jägarförbundet samlade sina trupper, vi borde göra samma sak. Kanske kan vi använda rovdjursförbundet som länk – tänk om vi fått sett lika många människor i skogarna som ville bevara vargen vilken härlig syn!

 10. Jägarkåren har tagit för sig på bekostnad av övrig befolkning, på ett ohyggligt sätt dom sista 40 åren. 1970 sköt man tex 30 tusen älgar, man skrev då i sin tidning ”med hänsyn till skogsbruk, och trafik kan vi inte ha en större älgstam” i år skjuter man över 80 tusen älgar, och gnäller över att vargen dödar så många älgar, var finns insikten, var finns ödmjukheten??? Sedan den där artikeln 1970 har 800 människor kört ihjäl sig i älgolyckor, tusentals har fått sina liv förstörda efter svåra skador Hur många liv hade räddats, hur många tragedier hade undvikits om man hade stått vid sitt ord 1970? Närmare 99% av folket jagar INTE älg, men vi tvingas köra ihjäl en älg varje timme dygnet runt, året runt för att dessa 1% älgjägare ska få ha sitt roliga. I riksdagen är 40% av männen älgjägare, på alla maktpositioner i sammhället är älgjägare starkt överrepresenterade, den starkes makt har som vanligt slagit igenom, och vanligt folk ska stå med mössan i hand, och hålla käft. Resultaten av jägarnas dominans är skrämmande, granskogsplanteringar pga älgtrycket ,vildsvinsvansinnet som tjatades in i riksdagen 1987, viltstängsel för miljarder, 60 tusen viltolyckor varje år, skadesjutningar en mass, osv jag stannar här, det börjar bli en bok. Tack för mej .

  • Håller fullständigt med!!! Låt vargen sköta naturvården tillsammans med lo och järv så kommer naturen snart i balans. Älgar, hjortar, rådjur och vildsvin får då naturliga fiender som ser till att alla stammar håller ett visst antal och även att de blir friskare då rovdjuren oftast tar de svaga och sjuka djuren. Vargen, som är ett mycket intelligent och socialt djur, är det mest missförstådda djur som finns pga. bröderna Grimm ochSelma Lagerlöf.

 11. Söndag den tredje januari rapporterar NWT att jakten på varg är slutförd i Värmland.
  Länsstyrelsens Lars Furoholm är glad att jägarna kan komma in i den goda stuguvärmen och slippa frysa.

 12. Skämmes ta mig fan alla jägare som nu fick klartecken att SLAKTA vargen.Frågan är hur kan man skjuta fullt på så kort tid?Det blev ju ej nån fördelning utan man ”smällde på” påvissa områden på varg ock stora områden(Gävleborg) ej hann skjuta någon!Övertygelsen är stor att det tjuvskjuts varg i större omfattning än vad vi tror.Det hade kunnat vara nog så, men nu fick jägarmupparna laglig rätt att slakta vargen. Helt åt helvete!Jaktorganisationerna måste få klart för sig att den största delen människor lägger rösten på att vargen ska få finnas.Inte som nu en slakt utan organisation.

 13. är det någon här som vet hur många hundar som blivit tagna av varg
  menar då inte jakthundar utan sällskapshundar.
  Vore väldigt intressant att veta

  • Jag har sett en lista från Agria, jag tror att jägarna själva dödade flest jakthundar tillsammans med trafiken. Jag vet inte om sällskapshundar redovisades separat, kolla på Agrias hemsida så kanske du hittar svaret.

   http://www.vargreviret.com/2400_jakthundar_.htm

   Trafik 7238

   Vådaskott 135

   Rovdjur 84

   Annat vilt 51

   Som synes så skjuter jägarna själva sina hundar i betydligt större omfattning än vad vargen tar dem. Således borde Carlgren genast föranstalta om jakt på jägare. För att inte tala om bilisterna som måste utrotas helt.

 14. Vargtätheten idag i dom vargtäta områdena motsvarar ung. ett totalt antal på drygt 2000 vargar om vi hade samma täthet i hela Sverige eftersom dom vargar vi har finns på ca.10% av Sveriges yta.Vi behöver ingen vargjakt idag om man spred ut vargarna över Sveriges yta, det gjorde man med bävern när den etablerade sig i Sverige på en begränsad yta med gott resultat. Jag är jägare och bor på landet i centrum av vargstammens utbredningsområde och anser att ni som vill ha varg i hela Sverige får gärna hämta dom vi har och släppa dom på vargtomma ställen då skulle vi inte ha några problem med dom eftersom vi bara skulle ha 20 vargar istället för över 200 som vi har idag inom utbredningsområdet. Då skulle vi slippa att jaga dom och få skit för det

  • Fångar du dem utan att göra dem illa så är vi nog många som skulle vilka ha dem inpå knuten. En bra sak med alla mina Wermlands-vistelser har varit känslan av att de finns i närheten även om jag bara lyckats möta varg en enda gång.

 15. Aftonbladet har idag en fråga som det skall röstas på, är det rätt att skjuta varg för att skydda andra djur.’
  Min fråga —är det rätt att skjuta Amurtiger/Leopard för att skydda andra djur ? Är det rätt att skjuta asiatisk Tiger för att skydda andra djur ?
  Det har nu gått för långt med oss människor—vad tror vi att vi är ??
  Om vi lär oss mer om planeten vi bor på som vi döpt till GAIA, skall vi se att vår överhöghet här är mycket kortvarig.
  Inser man inte detta faktum eller försöker förstå att GAIA och artrikedomen här inte har med oss att göra , t. ex att vi inte bestämde att Dinosaurierna skulle dö ut,44 så blir det uppenbart att vår trångsynhet och dumhet fått oss att tro att vi är satta att styra över naturen.
  Så vem är du att bestämma över vem som har rätt att leva och vem du har rätt att döda.