Svininfluensans offer

Jag skrev en kommentar på en blogg som för andra dagen i rad krävde att regeringen skulle sammankallas. Jag hävdade att smittskydds-
myndigheterna håller koll på utvecklingen av svininfluensan. Resultatet blev att bloggaren ifråga e-postade mig och berättade att min kommentar ströks.

Dagens Nyheter: ”Under det senaste dygnet har tv och tidningar världen över rapporterat om svininfluensan som sägs ha dödat 60 personer och smittat uppemot 1.000. Men enligt Maria Brytting, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet är siffrorna felaktiga ”Man har blandat ihop äpplen och päron”, säger Brytting. Enligt Maria Brytting är det av yttersta vikt att man reder ut begreppen när det gäller utbrotten av Svininfluensa i Mexiko och USA. De siffror som nu cirkulerar i media världen har blandats ihop och blivit missvisande. – Det är inte verifierat att någon dött av svininfluensan än. Vi vet att sju insjuknat i USA och 18 i Mexiko. Men alla som vi vet har drabbats har också blivit friska, säger Maria Brytting.”

Det finns absolut skäl att hålla koll på utvecklingen, personligen är jag dock övertygad om att de professionella gör just det. Att sammankalla höger-
regeringen verkar vara ett skott över målet, den har ännu inte visat att den duger någonting till, skulle regeringen ha ett absolut inflytande över smitt-
skyddet i landet vore det nog dags att hamstra konservburkar och gräva ner sig.

Visst, det är tyvärr tänkbart att denna influensa kan utvecklas till en pandemi, men ingenting talar för att regeringen kan göra något åt den saken. Vissa där har till och med uppgett att de har akademiska


meriter, meriter köpta på postorder. Den sortens expertis betackar jag mig för. Men som alltid när det flaggas för en okontrollerad smittspridning så tappar somliga koncepterna och tror att jorden ska träffas av en gigantisk komet i morgon.

Den sortens hysteri hjälper ingen, det är betydligt bättre att avvakta den medicinska expertisens råd och dåd. Låt vara att perspektiven är skrämmande, men inte behöver människor i Sverige hjälp med att bli skrämda? Det sköter vår regering alldeles utmärkt utan särskild uppmuntran.

Andra om: , , , , , , , , it DN123 SvD12 Ex Ab12 Dbl12

[tags]Pandemi, Grisinfluensa, Fågelinfliensa, H1N1, Vaccin, Vaccinfabrik, Smitta, Politik, Bloggosfären[/tags]

  13 comments for “Svininfluensans offer

 1. Arne,
  25 april, 2009 at 20:55

  Läs kommentarsreglerna! / Jinge

 2. 25 april, 2009 at 21:17

  Betyder det att vi, muslimer och judar ska hålla oss på lång avstånd från kristna och ateister som äter griskött..?

  :-)))

 3. Mr Biz
  25 april, 2009 at 21:40

  da D. #2
  Lita på att vår regering sliter med sådana frågor just nu! :-)

 4. Hans
  25 april, 2009 at 23:46

  Jag funderar på en sak, vilka är det som skulle få chans att erhålla Tamiflu som myndigheterna bunkrat upp? Har man gått ut med någon sådan information? Regeringen, riksdagsledamöterna, kungahuset och Göran Persson är kanske självskrivna.

 5. Eric
  25 april, 2009 at 23:48

  Så dum kommentar om det med muslimer och judar, om inte nu muslimer och judar är utomjordingar så är det sak samma för denna nya virus. Vi är alla människor och en pandemi kommer INTE att bry sig om religion, hudfärg eller politik. Om inte detta stoppas snart så har vi 200 000 000 människor döda enbart i år!

  Vet du inte vad en smiley betyder? / Jinge

 6. Bosse
  26 april, 2009 at 00:58

  Jag bryr mig inte så mycket om alla såna här ”farsotslarm”. Självklart bryter det förr eller senare ut en allvarlig pandemi, det gör ju så med jämna mellanrum. Men det som händer det händer, och vi ska ändå alla dö någon gång så varför oroa sig?

 7. Simon
  26 april, 2009 at 04:04

  sånt behövs i en jordklot som är överbefolkad och för att vi inte kan fördela rättvist med alla jordens resurser.
  sorry men så enkelt är det vi är för många o därför måste typ 2-3 miljarder människor dö för att mänskligheten ska fortsätta överleva.
  hellre att så många dör av pandemier än att människor begår folkmord på varandra.

  • 26 april, 2009 at 04:18

   Ptja, visst kan klotet vara överbefolkat, men om du önskar livet ur levande människor så får man hoppas att du och dina anhöriga drabbas först, eller hur?

   Om det ska dö 2-3 miljarder människor så spelar det väl ingen roll hur de dör?

   Du tycker inte att ditt resonemang haltar?

 8. Bosse
  26 april, 2009 at 13:07

  Själv önskar jag inte livet ur någon enda människa men i sak har ”Simon” självklart rätt, jorden är överbefolkad och värre lär det bli om inte befolkningsökningen på något vis stoppas upp. Det här kommer självklart att på sikt leda till att jordens resurser inte ens med den mest perfekta resursfördelningen (vilken vi är ganska långt ifrån som bekant) på långa vägar räcker till för att föda alla människor.

  Resultatet: svält, överutnyttjande av jordresurserna, konflikter och krig för att roffa åt sig så mycket som möjligt, sjukdomar och pandemier och så småningom en ”populationskrasch” för arten människa.

  Inga trevliga framtidsutsikter för människan kanske men med nuvarande utveckling är det lite svårt att se hur vi ska kunna undvika det här scenariot, och det krävs oerhörda insatser på global nivå om vi ska kunna undvika det. Jag tror inte mänskligheten är mäktig att ro iland något sånt.

  ”Death smiles at us all. All a man can do is smile back. We are nothing but shadow and dust.”

 9. Simon
  26 april, 2009 at 13:32

  Jinge du förstod visst inte vad jag ville ha sagt det är väl bättre att ett virus tar livet av människor än att människor tar livet av varandra.
  om en pandemi tar livet av mig o mina anhöriga först så får det väl bli så då men även andra kommer att drabbas eftersom virus har inga gränser.

  • 26 april, 2009 at 14:27

   Jinge du förstod visst inte vad jag ville ha sagt

   Vad bra att DU begrep vad JAG ville ha sagt.

 10. Simon
  26 april, 2009 at 18:07

  Jinge Sionisterna kanske skulle bli fruktansvärt glada ifall en pandemi drabbade dig o dina anhöriga först.

  • 26 april, 2009 at 18:24

   Så är det nog Simon. Plus några miljoner palestinier..

Comments are closed.