Moderaterna höjer SL-kortetNu presenterar Landstinget en höjning av SL-kortet till 790 kronor, samtidigt passar man på att höja kostnaden för ett läkarbesök med ⅓ till tvåhundra kronor, det kostade hundrafemtio innan.

Det drabbar givetvis dem med sämst inkomster, men det var väl ingen som hade räknat med något annat heller med en högerregering. Man ser till att de som redan har pengar får mer, och de som inte har det så fett ska klämmas åt ytterligare. Att det sedan är en dålig idé ur miljösynpunkt struntar man givetvis i, planerar man genomföra Förbifart Stockholm så gör man samma sak med miljön som man gör på toaletten.

it Andra om: , , , , , dn svd sr


11 svar till “Moderaterna höjer SL-kortet”

 1. Allt dessa människor hittar på har bara ett syfte: Privatisera allt,sjukvård,skolor etc genom systematiskt förstörande av det offentliga så man kan vråla ”ta en privat försäkring” .”ta ett privat tåg” etc.

  Och medelklassen går på det för Staten=moderaterna,Media=moderaterna,lönerna stiger,skatteavdragen ökar, ”Kläm åt dom jävla lata arbetslösa och fuskande simulanterna!”.
  ”Kan man inte få bort det där lögnaktiga Uppdrag Granskning!”

  ja ja

   • Som Ingemar Johansson lär ha sagt: ”Jag nöjer mig inte med en tredjedel,jag vill ha minst en fjärdedel”.

    Men det är en skröna! ;)

 2. I Sverige har vi ett regionalt utjämningssystem där de rika kommunerna solidariskt betalar till de fattigare. Jag tycker detta även borde gälla på en mera internationell nivå att rika länder betalar till fattigare.

  • Och nu när jag inte har bil längre och åker Kommunalt så då tycker jag att Bensin priset är alldeless för lågt, den borde kosta sådär ca 30 kr litern istället,eller kanske 40kr,man får helt enkelt ”tvinga” bilisterna.Den här Regeringen är ju så bra på att tvinga olika saker på folk.
   Jag menar, då har ju bilisterna allafall ett alternativ och börja åka kollektivt eller kanske åka Moppe, ifall det skulle börja se tomt ut i penning pungen!

 3. Och för de 790 får du åka hur mycket du vill i hela länet. Även på natten, eller har jag fel.

  Jinge, matte kan vara svårt.
  150x=200
  X=200/150
  X=1,3333

  I Kalmar län kostar ett kort som gäller i 30 dagar och hela länet 1 040 för vuxen och 740 för ungdom (20 – 25 år) ett 20- dagars kort kostar 680 resp. 485. Felet är bara att de INTE gäller i nattrafik, och då kostar det pengar. Om jag får för mig att åka in till Kalmar och roa mig en lördag (fredagar är omöjligt för då kan jag inte ta mig hem) kostar det 80 att åka hem med nattbussen (om inte den f.d. kollegan låter mig åka med gratis), och då har jag redan betalat 1 040 för att åka obegränsat antal resor.

  Nu ska visserligen inte så gamla stötar som du och jag vara ute och drälla på nätterna, men skulle jag vara det och behöva läkarvård dagen efter så ser prislistan ut så här (den har vi haft sedan augusti 2008)

  Läkarbesök
  Distriktsläkare/läkare på hälsocentral 200 kr

  Distriktsläkare jourtid (kvällar, nätter, helger) 250 kr

  Första besök hos distriktsläkare efter vårdhänvisning av distriktssköterska
  100 kr (jourtid 150 kr)

  Läkare vid sjukhus och specialistmottagning (även akutmottagning) 300 kr

  Sjukhusens akutmottagning 400 kr
  Jourtid räknas vardagar efter kl 19.00–08.00 samt lördagar, söndagar och helgdagar.

  Tillägg vid hembesök av läkare 50 kr

  Telefonförfrågan eller e-post som leder till recept, samt förnyelse av recept via internet 60 kr
  Vårdkontakt med läkare via telefon (faktura skickas hem) 60 kr

 4. Naturligtvis så är det de med de lägsta inkomsterna som förlorar mest när avgifter höjs. Men som norrbottning så tycker jag inte att det är så illa i Stockholm, hos oss kostar ett läkarbesök 170 kronor men vårt länskort kostar 2244. Sedan är busstätheten så pass låg att man förmodligen behöver bil och den kostar uppåt 700 kr/månad innan man ens kört en enda meter.

 5. Den här kommentaren kanske inte hör till, men idag märkte jag att det inte längre går att köpa SMS: biljet med en oregistrerad kontantkorts Mobiltelefon. Ska man kunna göra det så måste man lämna sitt Person Nummer!?
  Det fick jag reda på Qomviqs Kundservice.Detta är ju ytterligare ett sätt att man försöker ”försvåra” för dom som vill vara anonyma jämte mot sitt Kontantkorts Telefon Nummer.
  Det måste ju innebära att det är en nagel i ögat för all Avlyssning som hänger i hop med FRA,och man vill att det skall gå att koppla ihop Person Numret till Telefon Numret. Snart får väl alla som köper en enkelbiljet Legitimera sig redan vid spärrarna när man skall åka någonstans!