Bara flytta på er!


Den senaste veckan tycker jag bara har handlat om Wikileaks, och i början av den förra så klagade jag på Assanges uttalande om att Wikileaks skulle ändra den globala historien. Jag tvivlade, idag vet vi att han hade rätt. För även om det för många var vad de misstänkte, så har nu alla fått sina tankar bekräftade. Politiker ljuger och bedrar och de som blir lurade är – vi andra. Idag fortsätter Aftonbladet något som de kallar ”Sossarna måste vara tokiga” på sin ledarsida.

AB/Sossarna måste vara tokiga II: ”Bara två saker har egentligen hänt inom politiken sedan Mona Sahlin blev partiledare. Det ena är den globala finanskrisen, den andra är FRA-debatten. Det är de enda händelser som vi om tjugo år fortfarande kommer att diskutera. De kommer att definiera en era.

När Sahlin i helgen höll sitt linjetal nämnde hon dem inte med ett ord. Inte på något sätt verkar de ha påverkat Socialdemokraterna. En tydligare bild av ett parti i kris är svårt att finna. Att kunna läsa av sin samtid är A och O. Vad hade hänt med Socialdemokraterna om inte Olof Palme förstått att tv:ns inträde i folkhemmet skulle göra orättvisor i fjärran länder till fundamentala frågor för en hel generation?”

Aftonbladet är besvikna på Mona Sahlin, men hon är en korrumperad politiker som utnyttjat de kontokort som Riksdagen har försett henne med i tron att det aldrig skulle komma fram, men lyckligtvis så stoppade det hennes karriär. Regeringen kan inte heller utse henne till landshövding eftersom det skulle skapa ett uppror i det län hon skulle placeras. Mona Sahlin är kanske inte helt borta ur matchen så länge de inte utsett en efterträdare, men hon är en före detta politiker. Hon kommer aldrig att komma igen och Aftonbladet pekar i citatet på det uppenbara hennes inkompetens.

Slutet på Aftonbladets ledarartikel är underbart. Katrine Kielos lämnar ett budskap till den socialdemokratiska ledningen: ”Tja, Östros, Sahlin och Österberg diskuterar ersättningsnivåer och kallar det förnyelse. Ni har gjort det sämsta valet i modern tid eftersom ni inte kunde läsa samtiden. Flytta på er. Det är inget personligt. Bara flytta på er.”

Jag får en känsla av att det är många av de politiker som rört sig runt köttgrytorna de senaste åren som kommer att försvinna ut i kylan. Lyckligtvis gäller det inte bara sossar och vänsterpartister, det gäller i lika hög grad ledande personer inom högeralliansen. FRA-debatten, IPRED-lagen och nu Wikileaks kommer att spela en stor roll och morgondagens politiker kommer inte vara befläckade av den äldre generationens lögner och tricks. Kunde Vänsterpartiets ledning läsa av sin samtid? Svaret är pinsamt enkelt.

Inför valet 2014 behöver vi mängder av nytt folk som dessutom inte bara är ute efter att luras och sko sig själva.

it , , , , , , , ab123456 ex123 svd123 dn1234


5 svar till “Bara flytta på er!”

 1. Hmm kanske jag ska bli politiker, det ser ut att jag kan få ta ut sjukdagar om jag skulle behöva det och jag får en ersättning i stället för att vara 0 klassad som nu, jag är nöjd med bara 10-12 tusen i månaden så jag är billig i drift.

  Mitt hjärta ligger till vänster och jag skulle ha ryggrad att säga nej till USA och har aldrig varit politiskt aktiv förut.

  Skämt å sidor var får vi tag på politker som representerar oss.

 2. Klockren analys av både Kielos och Jinge ! Jag tror inte den sistnämnde skulle kandidera till att bli socialdemokratisk partiledare men varför inte fråga Katrin Kielos ? Bra analytiker, ett nytt namn som är obefläckat av samröre med Persson och Sahlin, en som kan ena det sargade partiet, varken utpräglad höger- eller vänstersosse, hon läser samtiden bra, en som kommer att ”gå hem” i stugorna ! Kanske lika bra som min huvudkandidat Hillevi Larsson.

  F ö hade även Lena Mellin en bra analys, om Sahlins tal skrev hon att det lät som om det kom från Alliansen …

 3. Vi har fått veta att bland dem som har jobb, så röstade bara 22% på sossarna. Inte bra… Men varför inte fånga in de arbetslösa? I de bidragsberoende förorterna röstar 85% på vänsterpartier. Men problemet är att bara ca 30% av dem faktiskt går och röstar.

  Om sossarna mobiliserade hela ”sitt folk” att rösta i nästa val, så vore deras valseger klar!