Zlatans hypade debut


Aftonbladet inleder en artikel på sämsta tänkbara sätt, man skriver ”Århundradets mest hypade svenskdebut är avklarad.” Läsarna kan inte annat än le åt sådana ord, Aftonbladet är troligen den tidning som hypat Zlatan Ibrahimovic mest av alla nu inför debuten i FC Barcelona.

Själv är jag fuller tillfreds med att han inte skadade sig ytterligare i premiären, men det var också em debut i en vänskapsmatch mot Manchester City. Det kommer att bli andra bandage då ligan startar, för då har elaka backar och halvbackar ett klart och definierat mål när det gäller hårdhänt uppvaktning. Zlatan syns bra, något som han säkert är rätt van vid. Men det kommer knappast läggas några fingrar emellan då när han börjar sina traditionella trolleritrick med bollen, då blir han kapad.

Själv hoppas jag att han inte kommer att göra bort sig. Risken finns att pressen blir alltför stor för Zlatan, då kan första målet låta vänta på sig och i ett sådant läge blir publiken otålig. Vilket i sin tur ökar pressen etc. Själv ska jag hålla tummarna för att han tidigt får göra ett antal mål, sådana där präktiga helyllestrutar. Det är han värd.

Zlatan

i Andra om: , , , , , , , , ab1 ex1 svd1 dn12 t

[tags]Zlatan, Ibrahimovic, FC Barcelona, Fotboll, Sport, Mediekritik, Aftonbladet, Spanien, Hype[/tags]


2 svar till “Zlatans hypade debut”

  1. Barcelona vinner titlar även utan Zlatan, så bra är laget. Men med Zlatan kan allt hända.