Zlatan Ibrahimovic och TV

Jag brukar berätta några gånger om året att jag inte har någon televisionsmottagare, och inte heller har haft någon sedan vintern 2001/2002. Jag ångrar inte att jag slängt ut TV:n men idag känner jag mig lite tveksam, jag saknar både fotboll och hockey, men mest saknar jag nog en kanal som t.ex. Viasat Motor. Visst kan man se Zlatans mål på nätet, men jag vill gärna se matcherna live, då de pågår.

AB: ”Zlatan Ibrahimovic är, sett till målproduktion, Barcelonas bästa nyförvärv någonsin. Hristo Stoichkov gjorde mål i de tre första ligamatcherna under sin debutsäsong i Barcelona 1990/1991. Zlatans mål mot Racing på tisdagen innebär att han slår bulgarens notering och skriver in sig i klubbens historieböcker. Ibrahimovic nickade in 1-0 för Barcelona i den 20:e minuten och är den förste i den anrika klubbens historia att under sin debutsäsong göra mål i sina fyra första ligamatcher.”

Det betyder som alla förstår att ett argument för att vara TV-befriad håller på att gå i kras, jag tror bland annat att TV4-Sport sänder FC Barcelonas matcher live, och gör de inte det så finns det säkert någon annan kanal som gör det. Igår gick det så långt att jag ringde till ComHem som är min kabelleverantör för att fråga, då berättade försäljaren att man hade något erbjudande där man tydligen fick alla Viasatkanaler för en billig penning. Det gick t.o.m. så långt att jag satt och surfade runt på nätet för att se vad en mindre TV kostade, en burk som klarar HD-upplösning. I prisområdet sex till åtta tusen fanns det flera stycken.

Vid behov har jag haft tillgång till en USB-TV, en mottagare av fabrikat Hauppauge, men den går inte att koppla till kabel-TV-uttaget så den kräver att jag också lånar en liten antenn. Signalen inomhus är inte tillräckligt bra för att få en helt störningsfri mottagning, men annars är det antagligen ett suveränt tillbehör till en släpbar dator. Fast att sitta på en parkbänk och glo på TV är nog ingen direkt höjdare, det verkar lite överspänt.

Risken för att bli en soffpotatis är förstås grymt stor. En påse chips, fjärrkontroll och en nätbrynja skulle fullända bilden. Möjligen borde man variera brynjan med en urtvättad t-shirt med texten ”Öl byggde denna kropp”, en sådan tröja har jag sett på stan någonstans.

Visst skrev jag Viasat Motor? Jag är nämligen barnsligt förtjust i Roadracing, Formel 1, Nascar, Indycar och liknande motortävlingar. Dessutom skulle jag säkerligen kolla en del på filmer om jag hade en Bluerayspelare och en hyfsad surround-anläggning. Se där, redan uppe i tjugotusen kronor. Det är inte billigt att skaffa fyrkantiga ögon. Annars så kan jag börja läsa om mina böcker, jag har nämligen ett rejält förråd. Vissa av böckerna var det säkert 20-30 år sedan jag läste, så rimligen har jag sysselsättningen ordnad ändå.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , dn12 ab12 ex12 svd12 t

  5 comments for “Zlatan Ibrahimovic och TV

 1. Moeee
  23 september, 2009 at 06:05

  Alla dessa betting sajter är lösningen på ditt bekymmer. Regga dig och du får möjligheten att se aktuella la liga matcher live med bra kvalite.

 2. Kurt
  23 september, 2009 at 07:59

  Man bör också kolla om de inte sänds Live på nätet i Spanien? Med en spansk proxy, så borde det i så fall gå att se det även från Sverige

 3. 23 september, 2009 at 09:01

  Spanska ligan blev precis värd att kolla!

 4. Gösta Berling
  23 september, 2009 at 10:46

  TV, haha… ! Själv har jag aldrig ens reflekterat över att göra mig av med TVn. Inte för att jag tittar så särskilt mycket, men jag vill kunna göra det, när det är något sevärt.

  Att kolla på nätet är inget för mig, jag är för gammal, förstår mig inte på. (Fattar heller inget av mp3-spelare, musik lyssnar jag på genom CD och t o m vinylskivspelare).

  Tycker Canal Digital har bättre utbud än Viasat. Och även där finns motor- och sportkanaler.

  Apparaturen behöver inte bli jättedyr. När jag senast bytte TV (den gamla tappade färgbilden) köpte jag en mycket stor och rejäl sak, fast den var helt oanvänd slumpades den ut tusentals kr billigare, därför att det var en utgående modell. ”Bättre begagnat” skulle jag dock inte rekommendera.

 5. 24 september, 2009 at 10:16

  zlatan
  messi
  henry

  det är värt varenda plattskrämskrona: högkultur

  blunda och köp
  konsumera
  äg

  ibland är konsumtionssamhället allt

Comments are closed.