Wikileaks och Karzais miljoner


Jag har skrivit att Wikileaks ännu inte avslöjat något nytt vilket inte är samma sak som att allt de avslöjar är känt för alla. Att president Hamid Karzai är en korrumperad mutkolv är känt, liksom det faktum att andra ministrar i hans regering är det, ja de är till och med narkotikalangare, och idag berättade Svenska Dagbladet detta på webben:

SvD: ”Afghanistans vicepresident Ahmad Zia Massoud stoppades och förhördes i Dubai i oktober 2009 efter att ha landat med 52 miljoner dollar (360 miljoner kronor) i kontanter, framgår av Wikileaks-dokument som Guardian tagit del av. Massoud greps av agenter, från USA och Förenade arabemiraten, vars uppgift var att förhindra penningtvätt. Men vicepresidenten tilläts gå utan att ha förklarat varifrån pengarna kom. Rapporten, som skickats av ambassadören Karl Eikenberry, beskriver den storskaliga kapitalflykten från Afghanistan, varifrån kontanter ofta flygs ut från Kabul till emiraten. Kurirer sägs ofta flyga ut pengarna med Pamir Airlines, som ägs av Kabul Bank och inflytelserika afghaner som Mohammad Karzai, bror till president Karzai, och Mohammad Fahim, en tadzjikisk krigsherre.”

Nu har SvD tagit bort det från förstasidan på webblöp-
sedeln,eller så är det dags att byta glasögon för egen del. Men det är klart, när man ser bevisen på att våra svenska soldater borde plockas hem från Afghanistan omedelbart så kanske vissa tidningar tycker att det blir för mycket. För någon annan slutsats är svår att dra eftersom Natotrupperna bland annat är en garant för att inte Karzai ska sparkas ut och ersättas av andra.

Man kan nog utgå ifrån att Hamid Karzai kommer att lämna Afghanistan innan Natotrupperna gör det, och när han gör det så kommer han att göra det som en mycket förmögen man. Redan idag så betalar USA många miljoner varje vecka till olika grupper i Afghanistan, ersättning för att dessa ska avstå från krigshandlingar. För det är dithän situationen gått, USA får betala för att inte de amerikanska trupperna ska bli måltavlor för olika talibangrupper eller krigsherrars aggressioner.

Nu klagar representanter för Afghanistan på de brittiska trupperna och vill att de ska ersättas av amerikanska trupper. Det låter som om de brittiska inte duger, själv tror jag att det beror på att de inte betalar tillräckligt bra.

it , , , , , , svd1234567 ab1234 ex123 dn1234 svt


8 svar till “Wikileaks och Karzais miljoner”

 1. Wikileaks är den enda sanna journalestiken idag. Alla säger att informationen inte är ny och att alla känner till den. Märkliga uttalanden, även om jag också alltid trott att det går till så här, varför har man inte agerat kraftfullare tidigare?
  Vi vanliga människor som röstar på våra politiker, oavsett om det är i Sverige eller något annat land i världen, har väl rätt till att de vi röstat fram också representerar väljarna. Det är väljarna som är arbetsgivare och finansiärer. Jag tror inte att någon som lämnar sin röst, röstar för att ledarna skall starta krig, ta mutor, låsa in oliktänkande eller förse sig själv med enorma kapital (som gör dem till miljardärer). Var finns andan från den ”Franska Revolutionen”, när folket tröttnade på maktens egensinne. Den finns inte i Frankrike (demokratins vagga), den finns inte i USA, Storbritanien har blivit en maskot för USA. Alla andra stater håller med de stora, för annars avslöjas deras eget korrupta mönster. Tillbaka till Franska Revolutionen (giljotinen är orättfärdig i dagens samhälle, så den lämnar vi där hän) men avsätt alla psykopater som låtsas vara ”våra” ledare.

 2. varför ska Assange i arresteringsordern via interpol inte få prata med någon eller ha advokat med sig? det här är statlig Anarki från staten sverige!
  ”We are also investigating whether the prosecutor’s application to have Mr Assange held incommunicado without access to lawyers, visitors or other prisoners – again a unique request – is in any way linked to this matter and the recent, rather bellicose US statements of an intention to prosecute Mr Assange.”

  Är det för att kan snabbt ska skickas till USA?

 3. Det är märkligt att den psykriatriska katalogen med ”sjukdomar” inte bedömmer överdriven insamling av rikedom som en sjukdom.
  Var ligger förnuftet i att samla på sig rikedomar, som man aldrig kan förbruka.