Varför är palestinierna förbannade på Mahmoud Abbas?


Jag har kontakt med en del palestinier som bor här i Sverige. Några stycken också som bor på Västbanken och i Gaza. Alla som jag har haft kontakt med är mycket bittra på Fatah och Mahmoud Abbas. Man menar att han går Israel och USA:s ärenden.


Det är inte svårt att förstå
dem eftersom Abbas militärpolis är utrustad, utbildad och betald av USA och Israel. De har utbildats i Egypten och i Jordanien, bägge dessa länder är lierade med USA och därmed också med Israel. Men missnöjet med Abbas, som av palestinierna själva betraktas som en quisling, blir knappast mindre när den här sortens bilder dyker upp.

Israel har mördat över 1300 av Mahmoud Abbas landsmän, man har gjort det med fosforgranater i ett anfall som saknade alla proportioner. Likafullt behandlar dessa män varandra som mycket nära vänner, bilderna torde reta gallfeber på världens alla palestinier, och troligen också på varenda arab i de omgivande länderna.

Jag känner inte till bildernas ursprung eller när de är tagna, men det tror jag inte spelar någon roll för de som ser dem.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , DN123 Dagen SvD123 AB Dbl it

[tags]Mahmoud Abbas, Israel, Terrorism, Statsterrorism, Fosforbomber, Krigsförbrytelser, Genèvekonventionen, Folkrätt, FN, Mänskliga Rättigheter, EU, Gaza, Marionetter, Sionism, Politik[/tags]


14 svar till “Varför är palestinierna förbannade på Mahmoud Abbas?”

 1. Nu kan det ju vara gamla bilder, men det är lika illa det. Kritiken är inte ny, Fatah fick hjälp av Israel och USA för att kuva Hamas. Och nu är han inte president längre men EU betraktar honom som sån, det gör israel och USA också.

 2. Du har väl hamnat i spamfiltret? Det sker bara när man upprepade gånger bryter mot kommentarsreglerna och inte rättar sig efter uppmaning / Jinge

 3. Förbannade? Han står ju och ler tillsammans med mördarna.Och det är nya bilder.Dom står där och flinar. Happy killers! Och den dumma gubben står med dom.jag blir otoligt illa berörd.Vad har dom hällt i Abbas?

  • Hur vet du att det är nya bilder Catarina?

   Det spelar egentligen ingen roll, palestinier i gemen tycker nog vad de tycker redan. Det enda intresset jag själv har av frågan är om det är gamla bilder som är avsedda att skada Abbas, för då ska det redovisas. Inte för att det gör ngn skillnad för mig heller, men det känns mer ok då.

 4. Jag som palestinier TÅL INTE att se Abbas.
  Hur kan man svika sitt folk på det här sättet?

  Hur kan man ens ha lusten till att ens tala med de som slaktar ens folk??

  Det är inte så konstigt fler och fler stödjer Hamas. Även de kristna i Palestina stödjer Hamas då man har sett och vet vem dem är.

  Bara att se och jämföra hur Fatahs män och Hamas män bor och gör om dagarna så ser man deras verkliga jag.
  Alla hamasledare bor i flyktingläger och ganska enkelt, de är ute med sitt folk, ger donationer, bygger skolor och universitet, läger, sportanläggningar etc.
  De ger mat åt sitt folk!
  Samt att dem är redo med både samtal och vapenvila, men sionisterna vill ju inte ha fred.
  Vad ska Hamas då göra?
  Titta på medan deras folk blir utplånat både sakta och snabbt?

  Vad gör Fateh?
  Tar pengarna som egentligen ska gå till folket och spenderar det på lyxlägenheter och flashiga bilar, brudar och sprit!

  Inte så konstigt palestinierna stödjer Hamas.
  Och om sionisterna tror att deras ständiga terror ska få palestinierna att gå emot Hamas och knäböja sig inför sionisterna och Abbas så tror dem fel.

 5. intressant tänkande om bilderna. Jag tänkte på dom senaste bilderna när han står med Olmert och Livni. Just nu undrar jag var jag såg dem. Ska kolla.

 6. Jag tror att det ligger i sionistiska intressen att framställa Fatah som svikare och Fatah har sedan Osloavtalet själva bidragit genom sina handlingar till att människor tappat förtroende för dem. De har gått i den sionistiska fällan.Tyvärr.

  Palestinier som blir besvikna drar sig bort från Fatah till Hamas. En rörelse som direkt och indirekt också hjälptes av sionistika krafter så att de skulle vara en motpart mot andra sekulära palestinska rörelser (som är farligare för Israel då de har andra mål med sitt frihetskrig). Alltså även detta låg i sionistiska intressen.

  På så sätt får de sionistiska ledarna en motpart i hamas som gynnar deras intressen och de kan hävda att Hamas vill utplåna deras stat och införa en islamistisk stat. De framställer det som att det istället handlar om ett överlevnadskrig för Israel och judarna. För Israel är det bara bra om Hamas växer, sjukt nog. Då kan de fortsätta kriga och med den förevändningen fortsätta att driva bort palestinierna från sina hem.

 7. Klart att det är en väl utprövad och utstuderad taktik att söka splittra en befolkning i två delar. Det kallas att söndra och härska och är mycket effektivt – och gammalt som gatan…
  israel vill inte ha fred! israel vill ha både Västbanken och Gaza fritt från palestinier,
  det är det som är målet.

 8. Jinge! Jag har många vänner som var Fatah-anhängare på Arafats tid (nästan lika illa det) som har tagit avstånd från partiet nu och verkligen spyr ut galla över Abbas!! Killen är så hatad av det ”egna” befolkningen!! För att inte tala om arabvärldensbefolkning!
  Det är no det snällaste jag kan skriva om fähunden!! ;)

  • Hahaha… :-) Nej så rart är det nog inte, men jag har full förståelse för att palestinier blir förbaskade när de ser bilderna…

   Pussande och kramande och situationen blir bara värre för varje dag.