Tzipi Livni och Condoleezza Rice

Väninnorna Condoleezza Rice och Tzipi Livni har enligt uppgifter i media skrivit under ett avtal om att Hamas ska sluta smuggla vapen från Egypten till Gaza. Uppgiften är märklig, och den blir definitivt inte mindre märklig på grund av de rykten som går om dessa kvinnors privata för-
hållande till varandra.

Sydsvenskan: ”Det talas om att en överenskommelse mellan Israel, Egypten och Hamas maktrival al-Fatah då kan skrivas under i Kairo. Även ett sådant avtal väntas handla om gränsbevakning. Avtalet i Washington undertecknades av Israels utrikesminister Tzipi Livni och kollegan Condoleezza Rice och gäller amerikansk hjälp med att stoppa vapensmuggling till Gaza. Israel vill få USA:s löften på pränt innan George W Bush lämnar över Vita huset till Barack Obama på tisdag.”

Dessvärre så tror jag inte att Barack Obama kommer att innebära någon förändring i USA:s politik gentemot apartheidstaten, det blir nog business as usual. Palestinierna har fel religion och befinner sig på fel plats och i fel tid. Kolonialismen är fortfarande det som råder och nu år 2009 så kan Israel mörda hur många oskyldiga palestinier som helst utan att anklagas för folkmord.

Det kan ske därför att USA har eget intresse av att dominera Mellanöstern militärt, allt för att säkra oljan. Sveket mot palestinierna är i paritet med Europas svek mot judarna under Hitlertiden. Då som nu är det den som dominerar militärt som anser sig ha rätten att sätta sig över sådant som mänskliga rättigheter och folkrätt.

Att avtal skrivs utan att alla får vara med i samtalen är bara en påminnelse om vem som bestämmer, låt

vara en absurd påminnelse. Men förhoppningsvis kommer historien komma ifatt dessa damer.

Andra om: , , , , , , , , , , ,

SDS DN12 SvD12345 AB1 it VG12 DBL12

[tags]Tzipi Livni, Condoleezza Rice, Israel, Gaza, Palestina, Israel, USA, Kolonialism, Imperialism, Folkmord, Politik, Sionism[/tags]

  17 comments for “Tzipi Livni och Condoleezza Rice

 1. Manne
  17 januari, 2009 at 03:47

  Det är väl en av storpolitikens sämst bevarade hemligheter att dessa båda kvinnor delar på en lägenhet i USA :-)

 2. Pingback: Anders A
 3. 17 januari, 2009 at 08:02

  Samma ämne som jag var inne på i förra inlägget.

 4. NuN
  17 januari, 2009 at 08:32

  Vaddå för privata ”förhållanden till varandra”? Vet du ngt vi inte vet Jinge?

  • 17 januari, 2009 at 09:09

   Vet du ngt vi inte vet Jinge?

   Nej jag vet ingenting. Jag citerade bara medieuppgifter, sök med Google så hittar du fler källor. Jag tror att det handlar om ryktesspridning för att skada dessa damers trovärdighet.

 5. Mahatmah
  17 januari, 2009 at 08:48

  Det är så att man kan gråta. Men jag vägrar att tro att Israel kan komma undan med folkmord (30% barn), att bomba FN’s anläggningar mm. mm. utan att det blir rättsliga efterräkningar. Men med skurkstaten USA på sin sida kan man inte veta.
  På denna karta ser det bara ut som om Europa har någorlunda hygglig rättspraxis. Vi borde distansera oss från USA och säga upp associationsavtalet med Israel. Dessutom borde vi, för vår trovärdighets skull, också kunna konstatera att demokrati är ett i huvudsak västerländskt koncept som inte fungerar överallt samt att beteckningen ”Terrorist” inte ensidigt kan appliceras av Israel och USA. Är inte det som Israel gjort terrorism? Statsterrorism!

 6. Martin
  17 januari, 2009 at 08:59

  Dessa ”damer” fyller alla specar för Häxor. Vad skulle fattas? Kvasten?

 7. Sara G
  17 januari, 2009 at 09:03

  Jag skäms över mitt kön. Även om jag inte behöver det…

 8. Bengt K
  17 januari, 2009 at 10:35

  Man kan bara hoppas att det internationella samfundet fråntar nazionisterna deras nya s.k. stat!

 9. Palestinier
  17 januari, 2009 at 10:44

  Det handlar om en rad åtgärder som bör vidtas av USA , Israel och Egypten för att stoppa flödet av vapen och sprängmedel
  Livni sa avtalet är en viktig del i en serie åtgärder som syftar till att komplettera de Egyptiska ansträngningarna för att stoppa vapen smuggling över gränsen , Livni tillade att Hamas ska inte få vapen sjövägen eller landsvägen , England och Frankrike kommer att deltar i bevakningen
  Bevakning ska kontrollera Hermuz Sundet och hela vägen till Gaza , alla fartyg ska stoppas och kontrolleras
  Hamas tillverkar egna vapen och behöver inte smuggla in de , de tillverkar dynamiten från ko skiten och har hemma gjorda raketer som når de Israeliska städerna , Gaza var mycket bevakade förr både från land och till sjös av både Israel och Egypten i samarbete med amerikanska experter och detta har inte förhindrat Hamas att skaffa vapen
  Dessa åtgärder kommer inte att lyckas och Hamas kommer att vara som en mardröm för Israel

 10. Arne,
  17 januari, 2009 at 11:08

  Barack Obama blir ingen förändring, varenda en som är tillsatt i maktposition är samma gamla gäng, det ser ut som en mix av Clinton light och Bush light administration.

  Verkar som Amerikanarna inte blir av med Bush/Clintons som hållit i makten alldeles för länge.

  När det gäller det som pågår i Gaza så med tanke på att Obama har uttalats sig nästan allt så här långt med teg under lång tid om detta får väl ses som ett utryck så gott som något.

 11. sigge
  17 januari, 2009 at 13:14

  Båda verkar vara rörande överrens om omfattningen på de ”födslovärkar” (Rice talade om) som icke-judarna i regionen tyvärr skulle behöva utstå för ”ett nytt mellanöstern” av sionistisk design. Detta är två monster som förhoppnigsvis kommer att hamna inför en riktig tribunal för sina brott mot mänskligheten.

  Att flödet av amerikanska massförstörelsevapen till rasstatens krig för uttökat Lebensraum ökar tycks inte bekymra någon så länge det inte nämns.

 12. Hanan
  17 januari, 2009 at 13:37

  ” – the war on Gaza, Israel’s latest display of state terrorism, I have come to a conclusion. It is time to give Israel’s hardcore Zionists their real name. They are the New Nazis.

  Europeans and Americans could have stopped the original Nazis and prevented the extermination of six million Jews. If Europeans and Americans do not stop the New Nazis, it is likely that their end game will be the extermination of millions of Palestinians.”

  Alan Hart

 13. Christer W
  17 januari, 2009 at 13:40

  Jinge, ”Jag tror att det handlar om ryktesspridning för att skada dessa damers trovärdighet.”

  Kan man skada nåt de inte har?

  • 17 januari, 2009 at 13:47

   Nej, dessutom är det väl ingen skam om två kvinnor gillar varandra. Inte är det många ögonbryn som höjs i Sverige iaf..

 14. Nathalie
  17 januari, 2009 at 18:30

  ”Väninnorna Condoleezza Rice och Tzipi Livni har enligt uppgifter i media skrivit under ett avtal om att Hamas ska sluta smuggla vapen från Egypten till Gaza.”

  Jag fattar inte hur de kan avtala om det? Om det var så enkelt varför inte avtala om fred på jorden, att den globala uppvärmningen eller nedkylningen upphör (vilket det nu är som gäller), samt att alla sjukdomar försvinner?

 15. Kristján
  18 januari, 2009 at 13:52

  Obama! Lyft oss ur lågkonjunkturen
  genom att inför framtiden skapa optimism!
  Tillfället finns just nu.
  I över 100 år har terror och död underblåst det HAT som livnär terrorspiralen.
  Efter 100 år vet alla aktörer att det inte är vägen till fred.
  Israel och USA har i många år varit militärt och ekonomiskt överlägsna alla andra aktörer i regionen.
  USA:s stat har i årtionden gett Israel i genomsnitt 3 miljarder dollar per år. Samtidigt som de med nästan lika hög årlig summa mutat makthavare i Egypten och Jordanien till tystnad.

  Flesta vanliga palestinier och judar önskar inget hellre än fred.
  Om USA i stället för att låta sig förhindras av sionistiska krafter, hade använt en del av sitt $ bistånd för att hjälpa palestinierna att bygga upp en rättsstat och fungerande näringsstruktur, hade de erövrat en stor Goodwill från den övriga världen.
  De skull ha fått lättare att få tag i olja och kunnat minska sina bistånds- och militära kostnader avsevärt.

  Ett start för en ny optimism? Israeler hade fått en stabil grannstat.
  Visserligen finns det många konkreta hinder på vägen.
  Men hur många säger NEJ till FRED i MÖ.
  Vem säger NEJ till ett förväntansfullt försök att starta en OPTIMISM INFÖR FRAMTIDEN?
  En optimism som kan få hjulen i världsekonomin i gång och med full fart snurra på nytt.

Comments are closed.