Stöder jag en terrororganisation?

Det måste vara sant eftersom jag läste det på en svensk blogg som drivs av en judisk extremist vars fritid ägnas åt att försöka bevisa att TT är en antisemitisk nyhetsbyrå.

Nu är det knappast någon som tar den pajasen på allvar, men visst har han för en gångs skull rätt, jag stöder faktiskt Hamas. Inte så att jag skickar pengar till dem, inte heller vapen, men mitt stöd har de likafullt. Skälet är tämligen enkelt, de är faktiskt en frihetsrörelse, de vill befria palestinierna från det förtryck och de ständiga mordräder de får utstå från världens mest avskydda land, Israel.

Hamas vann det demokratiska valet i Palestina så jag stöder ett legitimt regeringsparti som förklarats illegitimt av en grannstat. Att det egentligen är grannstaten som är illegitim får vi sällan läsa i svenska tidningar. Vill vi ha information om vad som händer, hur och när, så får vi välja utländska media som t.ex. Aljazeera. Där står det idag att företrädare för Hamas gjort ett uttalande efter att Israel nu har ”förseglat” Västbanken och Gaza, precis som om dessa områden inte varit avspärrade redan innan;

“”all option are open” to avenge the killing of 20 Palestinians in a day of air assaults and ground battles in Gaza that also left three Israeli soldiers dead. In a statement published on the internet, the armed wing of Hamas called on its fighters to attack Israel ”in every place and with all means available”. This enemy only understands the language of force, it said.” (Aljazeera)

Och det är här skon klämmer för pajasen. Hamas har en väpnad gren som är beredd att slåss för sin frihet. Visserligen är det ovanligt sett med våra ögon, tänk om sossarna fick för sig att starta en väpnad gren av partiet nu när högeralliansen ockuperat Rosenbad? Riktigt så desperata behöver vi inte vara i Sverige eftersom vi de facto kan rösta bort dem i nästa val. Det är en rätt avgörande skillnad, Hamas vann valet men tillåts ändå inte att regera av Israel, EU och USA.

Att de då tar till vapen kan ingen av kvinna född klandra dem för. Ingen svensk regeringsföreträdare vill tala med Hamas, men USA:s förre president Jimmy Carter vill.


Ett resultat av Israels attack i förrgår…

SvD: ”Hamasdelegationen som körde till Kairo från gränsövergången vid Rafah på onsdagen ”ska informera Carter om situationen i Gazaremsan och förklara att Hamas är en nationell befrielserörelse”

Men han fick möta dem i Kairo för att Israel har förbjudit honom att resa till Gaza, en absurd reaktion från en absurd regering, som dessutom har mage att kalla sig själva för Mellanösterns enda demokrati.

SvD: ”Jimmy Carter träffade en delegation från Hamas i Kairo på torsdagen sedan Israel förbjudit honom att besöka de palestinska områdena. I gruppen ingick Hamas ledare Mahmud Zahar och Said Siam och de träffade Carter på ett hotell i Kairo, uppgav en AFP-korrespondent där.”

Och så undrar israelerna varför Israel utsetts till världens mest avskydda land i en global attitydundersökning…

Media: SvD DN AB Aljazeera Politiken Dagbladet

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]israel, mellanöstern, gaza, egypten, muslimska brödraskapet, hamas, hesbollah, libanon, mänskliga rättigheter, sionism, etnisk rensning, terrorism, apartheidmuren, mahmud zahar, said siam, intifada 3, jimmi carter[/tags]

  22 comments for “Stöder jag en terrororganisation?

 1. Kurt
  18 april, 2008 at 07:08

  Fast Israel gjorde nog trots allt rätt när de inte lät Jimmy Carter åka till Gaza. Med tanke på den kontinuerliga Israeliska beskjutningen av Gaza så skulle det nog ha varit alltför farligt att åka till Gaza.

 2. Jesper
  18 april, 2008 at 08:23

  Kurt:
  Jo, det hade varit lite svårare att tysta ner att man råkat mörda en amerikansk ex-president av ”misstag”. :)

 3. Rawia Morra
  18 april, 2008 at 08:33

  Kurt, man släpper inte in Jimmy Carter till koncentrationslägret Gaza. Vad ska hans nästa bok då heta tror du?

 4. 18 april, 2008 at 08:39

  Hej!
  Intressant inlägg. håller fullkomligt med dig på denna fråga. har inte orken eller tiden att skriva om det själv idag.

  Jag gillar din blogg väldigt mycket faktiskt, men jag håller inte med om allt:)

  // Jonas

 5. 18 april, 2008 at 09:16

  Det behöver jag inte Marcin!

 6. Mona
  18 april, 2008 at 09:24

  Jag tror att Marcin är det bloggtrollet som klarat sig bäst hittills! Han börjar bli för självsäker och det dröjer inte längre innan han visar pälsen!

 7. Micke
  18 april, 2008 at 09:29

  Jinge,

  varför behöver du inte det?

 8. 18 april, 2008 at 10:03

  Marcin! Förklara vad du är ute efter!!

  Micke! Nej!

 9. En som vet
  18 april, 2008 at 10:36

  Vad fan än Hamas har för stadgar så kommer de inte i närheten av de krigsbrott som israelerna begår dagligen! Israels stadga är dess flagga! Från Nilen till Eufrat! Allt annat kommer i lä vid en jämförelse!

 10. 18 april, 2008 at 10:41

  @Marcin:

  Jag har ingen brist på kunskap. Jag vet exakt vad som tidigare skrivits av Hamas och jag har definitivt stor förståelse för vad de anser. Jag vet nämligen VARFÖR de tycker som de gör. Men Hamas är knappast någon terrororganisation i den meningen som sionister vill göra gällande.

  Enligt min uppfattning är det enbart idioter som anser det, och en av idioternas vapendragare är du själv Marcin!

 11. 18 april, 2008 at 10:51

  Marcin, Hamas Charter är från 1988 och är till del förlegat. Det dokument man nu brukar hänvisa till gällande deras policy är fängelse-dokumentet från 2006. Självklart har jag läst båda, inklusive israeliska analyser av dem.

  Vad är det du är ute efter? Förvirra eller ha svar?

 12. Anders
  18 april, 2008 at 10:58

  Ajajajaj…. Jinge förbannd! ;-)

  Jag konstaterar att Hamas är valt i demokratisk ordning, men att Israel höll på att göra i byxorna av chocken. Att Hamas valdes beror givetvis på att Fatah är korrumperat (vilket Abbas är ett bevis på) samt att Hamas i praktiken är de enda som stöder palestiniernas egen sak.

  Att sionisterna inte gillar Hamas är förklarligt, men Hamas uppgång beror också på den politik som Israel för. Skulle landet bete sig vettigt skulle Hamas pulveriseras för palstinierna vill egentligen inte ha islamism, nu är det så det blir.

 13. Rawia Morra
  18 april, 2008 at 10:59

  Säga vad man vill om ”Reaktionären” Hampus :-)

  Men googla fram guldkorn, det kan han :-)

 14. moe
  18 april, 2008 at 11:01

  Marcin!
  ”har du läst deras stadgar ens”, jag tror att du syftar på det de säger om Israels utplånande, eller??
  Israels framtids planering är att skapa storisrael från Nilen till Eufrat! Hur många länder kommer de att utplåna då? Irak, Libanon, Syrien, Jordanien, Egypten och Palestina ( de är nästan färdiga med den), Jag får det till sex länder!
  Så det Hamas har i sin stadgar är egentligen ingenting jämfört med Israels!! För sjutton, Hamas försvara bara sitt territorium, Palestina, det land som har tillhört de för 60 år sen!

 15. 18 april, 2008 at 11:03

  Så är det Moe! Och sådant gör mig förbannad!

 16. moe
  18 april, 2008 at 11:35

  Sionisterna tycker att palestinierna är araber, så de bör flytta till de arabiska länderna! Men vad ska de säga sen ifall de får som de planerar? Araberna är muslimer så de bör flytta till muslimska länder?? Afganistan?? Somalia?? Det låter lockande!

 17. moe
  18 april, 2008 at 12:48

  Micke! Det jag menar att man ska inte haka sig på Hamas framtidstankar när man inte lägger vikt vid Israels!! Så din kommentar (20)har bevisat det jag påstår! Alltså det man strävan efter är inte alltid det man får!! Och att Israels har tankar om storisrael finns, är det ingen tvekan om! Läs bara i deras böcker som de bygger staten Israel på så ser du det jag påstår!! Det var de böckerna som lovade de landet Israel!

 18. moe
  18 april, 2008 at 13:17

  Hamas har inga möjligheter att utplåna Israel, men Israel har goda möjligheter att utplåna halva jordklotet!! Undrar vem man ska vara orolig för??

 19. Palestinier
  18 april, 2008 at 13:40

  Hamas är en legitim regering som är vald av det palestinska folket
  Jimmy Carter har sagt att omvärlden behandlar palestinierna som ett djur bara för att de valde ett parti som inte passar Israel och USA
  Hamas vägrar att erkänna Israel och de har all rätt så länge Israel vägrar erkänna Hamas
  Det finns politiker i Israel som är barbarer och krigsförbrytare men ingen vågar bojkotta de
  Man kan inte ge sig på Israel , det ingen som vågar kritisera sin herre

 20. 18 april, 2008 at 14:25

  Moe, det står inget om Israels utplåning i fängelsedokumentet från 2006 vilket är den nuvarande policyn vilket bekräftades av Hamas ledare för bara några veckor sedan.

 21. moe
  18 april, 2008 at 17:33

  Du ser Hampus! viss Media, bla svensk media vill göra gällande att Hamas är barbariska terrorister som inte går att diskutera med(egentligen bästa beskrivningen av Israel) ! Sådana saker som du länkade till nämns oftaaldrig i västerlänsk media!

 22. Sara G
  19 april, 2008 at 06:47

  Ingen fred utan Hamas
  och det vet Israel/USA:

  ”Last week’s attack on the Nahal Oz fuel depot should not
  surprise critics in the West. Palestinians are fighting a
  total war waged on us by a nation that mobilizes against
  our people with every means at its disposal — from its
  high-tech military to its economic stranglehold, from its
  falsified history to its judiciary that ”legalizes” the
  infrastructure of apartheid. Resistance remains our only
  option…”

Comments are closed.