Socialdemokratins väg?


Idag skriver Helle Klein att Mona Sahlins väg är fylld av möjligheter, det kan vara sant men frågan är om det är inom politiken? [column width=”49%” padding=”2%”]HK/AB: ””Sänkta skatter är Moderaternas viktigaste prioritering. De ser inget viktigare. Inte ungdomsarbets-
lösheten, inte utslagningen av sjuka, inte de växande barngrupperna, och inte de allt större klyftorna mellan människorna”, säger Sahlin.

Vilket Sverige vill vi ha? frågar hon och pekar på en sjukvårdspolitik som leder till att rika kan köpa sig före i kön, till en arbetsmarknadspolitik som ställt hundratusentals utanför a-kassan och skapat den högsta ungdoms-
arbetslösheten i Europa och en sjukförsäkringspolitik som försatt sjuka i misär och otrygghet.”

Själv blir jag aningen matt, socialdemokraternas väg har varit en långsam högervridning, en väg kantad av eftergifter år marknadsekonomin, konkurrensutsättning och avrustning av det vi kallar välfärdssamhället. Inte har (S) satt stopp för friskolor och privatiseringar av sjukvården, och med handen på hjärtat – den socialdemokratiska politiken har utvecklats till att bli en moderat politik – light.

Socialdemokraterna har arbetat aktivt för att avideologisera Sverige, vägen har hela tiden varit en väg bort från solidaritet, jämlikhet och broderskap. Man har valt

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Mona

partiledare som Persson och nu Sahlin, det är huvudorsaken till den opinionsmässiga kräftgången. Att uppbåda entusiasm inför detta är svårt till och med trettiofem dagar före ett avgörande val.

it , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd12 [/column]


3 svar till “Socialdemokratins väg?”

 1. Idag skriver Helle Klein att Mona Sahlins väg är fylld av möjligheter, det kan vara sant men frågan är om det är inom politiken?

  Hahahaha! :-)

 2. Lennart Fernström skriver en intressant inledare i senaste numret av Fria Tidningen. Under rubriken ”Därför förlorar de rödgröna” radar han upp områden där de rödgröna härmat alliansen.
  http://www.fria.nu/artikel/84780

  Tänk bara på den stora ;-) skilnaden i inställningen till betyg. Alliansen vill ge betyg redan i årskurs 6 medan de rödgröna minsann inte vill ge betyg förrän i årskurs sju. :-) Denna fundamentala åsiktskillnad måste ge intressanta debatter i valspurten. .-|

  Tillväxt ska vi ha säger alliansen. Tillväxt ska vi ha säger de rödgröna.

  EU är bra säger alliansen. EU är bra säger de rödgröna.

  De skatter som alliansen ändrat till de välbärgades fördel tänker inte de rödgröna ändra.

  Vad ska vi med flera partier till? Och vad ska vi med två block till? Hur kan svenska politiker anse att Kuba är odemokratiskt? Vi är snart där själva. Men vi lär inte få välja lokala politiska representanter så som sker på Kuba. I Sverige kommer nog de politiskt aktiva själva bestämma vem ska ska representera väljarna, så som de alltid gjort.

  Åter till Lennart Färnström i Fria Tidningen. Han kommer att rösta på det parti som lovar mindre istället för mer jobb. And so do I! ;-)