Sarah Palins lögner

Idag har Göran Rosenberg berikat Dagens Nyheter med en av sina kolumner igen, nu handlar det om Sarah Palin och det bedrägeri som republikanerna i USA försöker prångla på väljarna.


Göran Rosenberg:
”Kanske är det därför som guvernör Sarah Palin kan titta väljarna rakt i ögonen och säga att hon som guvernör i Alaska tackade nej till federala bidrag när hon i själva verket tackade ja. Eller att hon är rätt person att göra upp med ”slöseriet” i Washington, när hon i själva verket har styrt den delstat som slösat mest. Eller att hon vet hur världen ser ut (eftersom man kan se Ryssland från Alaska), när hon i själva verket ansökte om sitt första pass för två år sedan. Med självbedrägeriet i Sarah Palins Alaska har Amerika förmodligen råd. Med självbedrägeriet i John McCains valkampanj förmodligen inte.”

Just nu rapporterar dessutom tidningarna om en terrorattack mot USA:s ambassad i Jemen, en attack som enligt olika källor har skadat många, samtidigt som andra hävdar att många är döda och att strider fortfarande pågår. När dessa rader läses så är säkerligen situationen tydligare, i alla fall om det gått några timmar.

Det jag själv undrar över är hur Sarah Palin skulle hantera en sådan situation. En borgmästare från Alaska kan komma att bli överbefälhavare över världens starkaste krigsmakt. Är min undran konstig så börja med att läsa Rosenbergs artikel om Palin. Jag kan inte låta bli att fundera på hur det skulle bli med en människa i Vita Huset, en person som först för något år sedan skaffade sig ett pass. Om hon verkligen har varit utomlands vet jag inte, men jag vet att hon har ett pass.

Terrorattacken i Jemen är givetvis inte den sista som USA utsätts för, det kommer många fler. För även om USA började respektera

Jemen, SvD

befolkningarna i världens länder helt och fullt skulle det dröja några decennier innan folk verkligen skulle tro på landet. Man hävdar att de har mycket att bevisa, och ska de verkligen bevisa något så underlättar det inte med fler republikaner i Vita Huset. Om skillnaden blir så stor mellan en demokrat respektive en republikan är jag osäker på, men någon liten skillnad borde det bli.

Rimligen skulle folk i de muslimska länderna tycka att Barack Obama skulle vara att föredra framför en vit gammal republikan. –> DN1 SvD1 Dbl VG Pol it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Sarah Palin, Republikanerna, Göran Rosenberg, Jemen, Al Qaida, Presidentvalet, USA, Terrordåd, Politik[/tags]

  17 comments for “Sarah Palins lögner

 1. Mr Biz
  17 september, 2008 at 14:51

  Mycket tyder nu på att Palin var noga utvald av ledarna för det Bush-Cheney-McCain-republikanska partiet för att befästa deras evangeliska grund, något McCain aldrig kunnat göra.

  Hon har tydligen en bakgrund i en synnerligen högerextrem religiös och fanatisk rörelse som kallar sig ”Joel’s Army”, vars dogm är att:
  ”Det finns två sorters människor i världen: De som älskar Jesus, och de som inte gör det.”
  som parafras då att jämföra med Bush ökända: ”Du är antingen med oss eller du är mot oss.”

  F. William Engdahl beskriver den här gruppens enorma inflytande och det skulle väl kunna vara en förklaring, så god som någon annan, varför de valde in henne.

 2. Anders
  17 september, 2008 at 19:50

  Hur kommer det sig att inte du skriver i någon tidning Jinge? Mycket av det du skriver platsar, även om politiken ibland är lite vass. Palin är en nolla för övrigt, trist att en sådan kvinna kommer fram. Hillary hade fan varit bättre.

 3. 17 september, 2008 at 20:07

  Jag älskar inte Jesus eftersom jag aldrig lärde känna honom. Han dog liksom tvåtusen år innan jag föddes. Hade han verkat idag hade såna som Sarah Palin och resten av the moral majority kallats för huggormsyngel av honom.

 4. nature
  18 september, 2008 at 09:26

  Tja … Det blir väl Tzipi Livni och Sarah Palin som kommer att styra världen framöver!

 5. Arebir
  18 september, 2008 at 09:41

  Det är alltid oroande när folk utan att blinka kan kasta ur sig lögner, även när sanningen låter bättre. Och det är väldigt oroande med en person som totalt saknar ödmjukhet inför tanken att kunna bli president för världens mäktigaste och det ansvar som följer med detta!

  Palin är en livsfarlig kombination av ignorans, hybris och självbedräglighet! Att ge henne den makt som följer med ämbetet av vice president eller än värre som president, är som att låta en ivrig 5 åring flyga en jumbojet med oss alla som passagerare. Skulle McCain bli president så lär han få fullt upp med att försöka hålla styr på en halvgalen hockeymorsa med hybris och omättliga ambitioner!

 6. Sonny
  18 september, 2008 at 09:47

  Den republikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palins Yahoo!-konto har hackats.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3339161.ab

 7. 18 september, 2008 at 10:25

  USA är ett demokratiskt land, och väljer man en religös president, så får man vänja sig vid religös politik (Krig, Jesus mm) som Bush fört.

  Om man istället väljer en förnuftig person med fokus på rationalitet, teknik & vetenskap som förklaringsmodell är mycket vunnet.

  Religös Politik och Demokrati kan inte kombineras, dom är varandras motpoler.

  ”I am on a Mission from God”
  George Bush & Usama bin Ladin

 8. En annan Anders
  18 september, 2008 at 10:33

  Palin är tydligen ett stort fan av Irak-kriget och har tydligen varit där på besök för att uppmuntra de stackars soldaterna som riskerar sin liv helt i onödan för ingenting. Kanske var just för den resans skull som hon skaffade sitt pass?

 9. NuN
  18 september, 2008 at 10:48

  Palins hackade yahoo konto hahahaha

  http://gawker.com/5051193/sarah-palins-personal-emails

 10. Marcus R
  18 september, 2008 at 11:43

  #9 NuN – Ja det här med personlig integritet på internet ska ju bara skyddas när det gäller den egna sidan. Jättehäftigt, verkligen…

 11. Arebir
  18 september, 2008 at 13:03

  Som det verkar har hon som guvernör också skickat arbetsrelaterade mail över sitt yahoo-konto!

  Känns tryggt att veta att en person med sådant omdöme kan få kontroll över världens näst största kärnvapenarsenal!

 12. Christer W
  18 september, 2008 at 13:27

  Marcus #10.

  Ja, det är rätt häftigt. En person i hennes ställning och med det uppdrag borde veta bättre än att använda sig av ett yahoo-konto.
  Om du inte inser att även andra med andra syften har kunnat skaffa sig information från och om henne och håller det dolt så är det illa.
  Så oavsett vad man anser om henne så är det uppenbart att hon tvingas till att se över säkerheten i sin korrespondens, något som hon skulle ha gjort från början.

 13. Marcus R
  18 september, 2008 at 14:56

  #12 Christer W – Givetvis är det helidiotiskt av henne att använda ett yahoo-konto i sitt uppdrag, men det var inte så NuN la fram det.

 14. 18 september, 2008 at 20:42

  Jag är framför allt fascinerad över att en person som har ertappats med ändå förhållandevis grova lögner (det handlar inte direkt om sitt sexliv/sidoaffärer) fortfarande kan stärka mccain. Det är skrämmande.

 15. Gripen
  19 september, 2008 at 08:45

  Det amerikanska valet liknar mer och mer en fars. Även mina amerikanska vänner tycker hela valet är ett skämt.

  Det är ungefär som om jag ska välja om min 13 åriga dotter eller min 3 åriga son ska bestämma över hushållet för en dag.

  Vad som är skrämmande är att nästan 50% av amerikanerna skulla ta min son som chef (Mccain)

  Skulle vilja se Palin sitta ned och tala med Putin och Berlosconi, då får hon troligast höra riktigt sexistiska kommentarer. Nu är all kritik mot henne sexistisk enligt Mccains kampanj stab.

  Hon är lätt retlig och hämdlysten, jag kan inte se henne förhandla effektivt med världens ledare om hon inte kan ta lite kritik från journalister eller politiska motståndare.

 16. NuN
  20 september, 2008 at 14:32

  Oj vilka reaktioner, ehhh det var INTE jag som hackade hennes idiotiska yahoo konto, jag förmedlade bara denna ytterst roliga information. Hoppas hon vinner hahaha

 17. nature
  20 september, 2008 at 15:46

  Just det där epitetet hockeymorsa, vad betyder det egentligen? Vad karaktäristiskt för just en hockeymorosa, till skillnad från vilken mamma som helst alltså? Fast jag gissar att det bara handlar om brist på meriter – för det är då man tar vad man har!

  Sedan undrar jag om det bara är kvinnor som kan åberopa föräldraskapet som en fördel?

Comments are closed.