Sahlin vimsar fram och tillbaka

Mona Sahlin har fått mycket hård kritik internt för sitt uttalande om att dörren var stängd för Vänsterpartiet när det gällde framtida regeringssamarbete. Hon hade vare sig kongressen, partistyrelsen eller verkställande utskottet bakom ryggen inför den i all hast inkallade presskonferensen tillsammans med Miljöpartiet.


Många socialdemokratiska distrikt
har hört av sig till partihögkvarteret på Sveavägen och undrat vad det är som händer i partiet och varför man plötsligt får vara med om en kursändring som inte någon hört talas om innan. Uppenbarligen hade jag helt rätt igår när jag hävdade att Mona Sahlin själv hade beslutat detta, helt utan medverkan från resten av partiledningen.

SR/Ekot igår: ”- Så vänsterpartiet är helt uteslutet från en eventuell regeringssamverkan om ni vinner valet 2010?

– Som jag sagt många gånger, det här är den koalitionsregering som vi tänker möta väljarna med 2010.”

Idag bjuder hon in Lars Ohly med armbågen, hon säger i Ekosändningen att hon ska bjuda in Lars Ohly till samtal, men att det inte är säkert att det blir något regeringssamarbete, och på frågan från Ekot om de blir annorlunda om (v) accepterar utgiftstaken och alla budgetregler svarar Sahlin: ”– Ja, då finns det i varje fall förutsättningar för att sätta oss ner och föra ett ordentligt och seriöst samtal om det.”


Detta är omöjligt att supporta ens från medlemmarna…

Nu är jag bara medlem i vänsterpartiet, dessutom en passiv sådan. Men jag känner att Mona Sahlin bjuder in vänsterpartiet med armbågen, hon säger dessutom att hon ska skriva ett brev till honom och kalla honom till samtal, precis som en skolfröken. Hon har givetvis Lasses mobiltelefonnummer, säkerligen också hans hemnummer. Att då välja att skriva ett brev när de båda de facto arbetar på samma ställe visar bara ytterligare på graden av bristande seriositet.

Vore jag socialdemokrat så skulle jag bli livrädd om min partiledare agerarde på detta sätt. –> AB1 Ekot DN12 SvD1 it

Bloggat om Mona: Johannes Alla smutsiga Mattiase Helena Pastey Oxelö Fotolasse Björnbrum Mat o pol Fredrich TomasRJ Avlo

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Socialdemokraterna, Vindflöjel, Kongressen, Partistyrelsen, Verkställande utskott, VU, Politik, Vänsterpartiet, Ohly[/tags]

  8 comments for “Sahlin vimsar fram och tillbaka

 1. 10 oktober, 2008 at 17:42

  Ring supporten tror jag är en bättre text för bilden.

 2. 10 oktober, 2008 at 17:47

  Ja det där är värt ett särskilt inlägg, deras försök att placera väljarna på läktaren.

  I dubbel bemärkelse…

 3. Charlie
  10 oktober, 2008 at 18:02

  Jag kan inte fatta att sossarna gjorde den tabben? De visste ju!?

 4. 10 oktober, 2008 at 20:24

  Ja nu när ni säger det, Hampus och Jinge, man kan ju göra storartad satir av den där bilden. Befolkningens uppgift är att stå och vråla av lycka till Sahlinledningens beslut, inget annat. Trisst för Sahlinledningen att partiet valde att opponera sig mot dem den här gången.

 5. 10 oktober, 2008 at 21:09

  Lite väckelsemöte över bilden. Liknar mest Livets Ord. Tungotalande vrålare i publiken till den evige ledaren:

 6. blingbling
  10 oktober, 2008 at 21:58

  Jag tror att det tog lite hus i helvete bland gräsrötterna, faktiskt.

  Kanske vore det vettigaste om socialdemokratin splittrades i två fraktioner, jag tror att högersossefraktionen skulle bli förhållandevis liten och ha synnerligen goda förutsättningar att kunna smälta in i en högerallians som ett något snällare folkparti.

 7. Bengt Nilsson
  11 oktober, 2008 at 09:24

  Ja, partiledningen har ändrat sig efter proteststormarna från sossarnas vänsterflank. Men jag kan inte se någonstans att Mona Sahlin ändrat uppfattning i frågan! Undrar hur länge det dröjer innan hon kommer med nästa höger-utspel?
  Bengt Nilsson, vänstersosse

 8. Sara G
  12 oktober, 2008 at 10:17

  Göran Persson hade rätt när han beskrev den nuvarande partiledaren, Sahlin som en människa utan större tankeförmåga.
  Dessutom tycks hon vara i total avsaknad av visioner.
  Bommersvikutbildningen verkar ha bleknat betydligt i takt med marknadens allt övergripande makt över politiken.

Comments are closed.